Stai, stai stai, că iar o iai în altă parte. Care "înger păzitor"? Doar ți-am spus că cred promisiunea Bibliei că cei drepți vor moşteni pământul
şi vor locui pentru totdeauna pe el.; 9 Fiindcă răufăcătorii vor fi nimiciţi,
dar cei ce speră în Iehova vor stăpâni pământul. psalmul37
Unde vrei să mă trimiți?
E dubios ca gandesti asa, desi pari sa ai peste 25 de ani. Pai sa-l luam pe cel inteligent, o sa-i smechereasca din vorbe pe altii ca o sa fie de partea lui pana castiga ce vrea, poate chiar sa-i elimine pe toti pe rand, nu neaparat el, dar cei influentati de el, cel puternic o sa reziste (o sa-i elimine pe altii) pana intalneste unul mai puternic.
De ce sa nu poti deveni? Vai, cata necredinta, pai vine duhul sfant (sau dumnezeu daca nu crezi in treime, porumbelul era mai smecher pentru treaba asta) si te face atotstiutor, si apoi, daca zici de viata vesnica, la judecata o sa afli adevarul, ca doar Iisus e calea, adevarul si viata, deci o sa stii tot, o sa te plictisesti.
Nu ramane.
Pentru ca nu exista nimeni care sa aplice pedepse si sa dea la fundulet ca la copiii mici...
Nu stiu de ce oamenii vad pe cineva ca ar sta cu lupa si ar analiza si apoi ar spune : tu aici,tu dincolo.
Nu e asa totul, cred eu.
Omul e aici sa experimenteze situatii diferite si sa aleaga ce vrea sa fie. Daca vrea sa fie criminal, sa fie, daca vrea sa fie calugar, sa fie etc.
Si daca exista situatii cand binele si raul se intorc la noi in functie de cum am facut altora, atunci situatiile acelea cred ca sunt pur si simplu niste legi ale universului, legi ale atractiei, ca o oglinda : primesti ce arati
Tu ce crezi despre asta?
Stai puțin că o iai prin păpușoaie După tine reese că adevărul se referă la toată cunoștința posibilă. Isus i-a spus lui Pilat că a venit să depună mărturie despre adevăr. Spune-mi te rog, a ținut Isus cursuri de chimie, fizică, biologie..., sau i-a învățat pe oamani despre normele și cerințele lui Dumnezeu? Și nu mai pătuli păpușoii!
Nați-o bună, te-ai mutat în răsărită!
Chiar dacă nu eu am creat florile, tot una îmi place să le cultiv și să le admir.
Nu înțeleg tu ce te zbați și frămînți atât, oricum totul este o întâmplare, accident, nici un sens. Ție îți trebuie viața aceasta fără nici un scop? Las-o baltă!
Barem îmi vor rămâne semănăturile întregi!
Viata este complexa, un lucru care l-am mai auzit si in trecut, o poti privi din mii de unghiuri.Viata este diferita privind-o din ochii fiecaruia, nu incerca s-o intelegi, traiest-o!
Si daca te referi la lume ca la mai multe persoane, ei bine afla ca fiecare om este special in felul lui si atat trebuie sa stii. Pe cat cunosti mai mult pe atat iti dai seama ca nu sti nimic.
"Viata este diferita privind-o din ochii fiecaruia" de asta am intrebat.
Nu, prin "lume" ma refer la tot ce exista in Univers, chiar daca nu am intalnit nici un extraterestru, stim cum se formeaza stelele, planetele, cum e posibil sa apara viata, deci intr-un fel, tot ce e viu e la fel, toti calca "suflete" in picioare pentru a supravietui.
De fapt, ideea este ca noi nu stim ceea ce trebuie stiut, degeaba iti umpli capul cu detalii stiintifice, care nu vor avea nicio valoare pe viitor.
Nu-i nimic.Se intampla.
--Referitor la aparitia vietii am auzit multe teorii.
Inca nu am o parere fixa despre aparitia asta a vietii...
Ma gandesc ca ar putea fi opera unor civilizatii din univers mult avansate noua si mult evoluate din toate punctele de vedere. Ca poate ele au creat viata aici, pe Pamant pentru un scop anume.
--Nu cred in creatie de catre dzeu. Nu stiu daca exista fiinte superioare spirituale. Poate exista fiinte superioare fizice, asa ca noi.
Dar parca mi-e greu sa cred ca alte fiinte au creat omul. Suna a experiment. Si vreau sa cred ca eu sunt mai mult decat asa ceva.
--Cred ca avem suflet. Si dupa moarte iesi din dimensiunea asta 3D si intri poate in alta, cea reala. Stii jocurile virtuale? ai vazut "Avatar"? cam asa cred ca e. Iesi din realitatea asta si intri in alta.
Stiu ca nu esti de acord cu ce am scris mai sus dar asta e.
Tu ce parere ai de aparitia vietii? crezi ca provenim din "adam" si "eva"?
Corecteaza-ma daca gresesc. Atat stiinta, cat si oricare alt domeniu, n-au pus, si nici nu vor pune capat, unui singur lucru ce a tulburat omenirea de-a lungul timpului, si anume suferinta.SUferinta caracterizata prin durere, si pierderi mari, pe mine unu ma face sa realizez, ca stiinta degeaba a evoluat atata, cand nu se sfarsesc crimele, violenta etc.
Cred ca asta te intereseaza si pe tine, si pe mine, si pe oricare altu.Adica siguranta zilei de maine, caci degeaba stiinta descopera cum sunt aranjate planetele, si ce forma au, cand nu-ti poate asigura anumite lucruri care chiar sunt vitale.
Sper c-ai inteles ce-am vrut sa spun.
Si-acum sa-ti raspund la intrebarea in sine. Pentru mine, viata e un test.Ma confrunt cu multe greutati, si n-am parte de placeri, consider ca e o mare provocare, si sunt derutat.Este doar o chestiune de timp pana ce lucrurile se vor limpezi.
O zi buna!
Asta nu tine de stiinta, ea studiaza natura, iti poate spune de ce exista suferinta, ce e suferinta, dar n-o poate opri decat daca ne-ar face roboti, ceea ce sigur nu iti doresti, si apoi asa e lumea, totul e trecator, totul moare la un moment dat.
http://i.imgur.com/RTF2Gzf.jpg :))
Multumesc! O zi buna si tie!
Nu știu în ce măsură iubești lectura, totuși. Mi-ar fi foarte interesantă părerea cuiva ce nu are "creierul spălat" ( :)) ). Nu pot să-ți dau un linc, doar ceva indicații. www.jw.org secțiunea publicații, caută broșura Originea vieţii — Cinci întrebări care merită să fie analizate. Nu este vorba de dovezi "așa spune biblia". Fă-mi o favoare :)
DAcă vei citi cu atenţie, acest argument ar putea să-ţi schimbe viziunea asupra lucrurilor:
Unul argument valabil pentru cei care doresc un suport sincer pentru credinţa lor în existenţa sacrului a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică.
- El a observat că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de MAXIM 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor).
- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…
- Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...
Stiu un pic de biologie, genetica, fizica...dar nu in detaliu.
Nu inteleg cum un cub cu marimea laturii de maxim 100 distante atomice nu imi pot imagina cat inseamna asta.
Tu cum crezi ca a aparut fiinta umana? crezi ca la inceput au fost doi oameni "adam" si "eva"? sau ca a evoluat din bacterii?
-cred ca aparitia omului nu o vom descoperi vreodata.
- "Automat, concluzia acestei realităţi, este faptul că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o amprentă discretă a Celui care se află în spatele cortinei...'
Asa, si vrei sa sugestionezi ca e o amprenta discreta a desing inteligent-ului care mai departe e chiar!? Bingo! Dumnezeu biblic.
Suptila incercarea ta si a lui iurii75 de a o determina pe Liz29 la convertire.
" Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…"
Asa spuneau oameni si cand au descoperit diamantele ca asa ceva nu se poate produce, ulterior nu numai ca a inteles structura lor dar le si produc.
Si aceasta enigma pana la urma o sa aiba o explicatie. Acum 100 de ani se stia foarte putine despre cum functioneaza organismul uman, peste ceva timp il vom repara ca pe un motor, schimbam tot ce e defect in el.
Cu cit intelegi mai mult cu atita descoperi ca stii mai putin si asta te face sa nu iti mai placa asa de mult. Iara cine a spus ferice de cei saraci in sau cu duhul adevarat a grait.