Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

De ce,,doare "',, sufletul? Sau mai precis sufletul,, doare'?'
Vi s-a intamplat sa simtiti o apasare cand cineva drag (si nu numai ) va dezamagit.Sau cand lucrurile nu au iesit intocmai cum v-ati fi asteptat!
Cum o scoatem la capat?

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

E teamă, teama ca vreo actiune legata de acea persoana o sa aiba repercusiuni, teama e grija pentru viata; apoi poate e ciuda ca am investit timp in ceva ce nu merita si acum nu mai avem pentru investit in altceva; cu cat pierdem mai mult timp cu anumite lucruri, cu atat avem mai putin pentru altele, e teama ca din cauza primului n-o sa-l atingem niciodata pe al doilea.

Cum o scoatem la capat? Intelegand ca toti avem interese, ca nu e vina cuiva ca a crezut sau simtit ca nu e bun drumul pe care mergea si a decis sa isi aleaga altul, iar daca tine doar de noi, mai multa atentie si autocunoastere.

60 răspunsuri:
| Wøodenpints a răspuns:

Sufletul, cu toate că nu există, dar a fost definit ca fiind ceva imaterial. N-are cum să te doară.
Totul se întâmplă la nivel cerebral.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Corect (poate doar fără "in felul lui"), deşi unii m-ar contrazice.

Cu plăcere. : )

| sabin89 a răspuns:

Cred ca sufletul doare mai mult cand suntem dezamagiti de noi insine. Ne surprindem de multe ori ca am spus lucruri care nu trebuiau spuse sau am facut fapte care nu trebuiau facute. Privind din aceasta perspectiva, vom fi mai putin inclinati sa atribuim altora motive negative si in felul asta devenim mai toleranti. Ne-a dezamagit cineva. Asa, si? Pai noi nu am dezamagit pe altii? Sa fim seriosi! Hai sa trecem cu vederea slabiciunile altora, ca poate in felul asta le vor trece si ei pe ale noastre.

| Rührselig a răspuns:

Având în vedere că la categorie ştiinţă am să-ţi explic serios, nu ca alţii cu explicaţii copilăreşti.
În primul rând specia noastră, ca şi altele, au un instinct de empatie, de solidaritate, adică de respectarea a seamănului. Când cineva drag suferă şi tu suferi datorită acestui instinct, dezvoltat pe milioane de ani de evoluţie, special conceput pentru a ne ajuta în a sspravieţui, de a ne lega " ca-ntr-o mare familie". La fel şi cu dezamăgirea. nimic mai simplu decât reacţii chimice din creierul tău. Datorită substanţelor eliminate în corp de creier, ai acel simţ al dezamăgirii, un sentiment, diferit faţă de cel al dureri fizice.

| RalucaRalu99 a răspuns:

happy happy

NOname
| NOname a răspuns (pentru Rührselig):

Rührselig: "Având în vedere că la categorie ştiinţă am să-ţi explic serios, nu ca alţii cu explicaţii copilăreşti."

Ştiinţă sau/şi Filosofie, dragă.
Şi ce ai tu cu "alţii"?

...
Oferi şi meditaţii? Nu ştiu de când nu am văzut atâta ştiinţă la un loc.

| Fatamuntilor explică (pentru Rührselig):

EU apreciez si evaluez orice raspuns! Fiecare raspunde cum crede de cuvinta!

| Rührselig a răspuns (pentru NOname):

Te crezi cumva "wiseguy"? Ştiu bine că scrie Ştiinţă şi filosofie, cu toată că e total ciudat să le pui la aceeaşi categorie. Am scris doar ştiinţă, pentru că pe asta m-am bazat, pe o explicaţie ştiinţifică. Şi este o diferenţă între sufletul creştin şi sufletul din antichitate studiat de gânditorii greci.
Presupun că atunci când eşti bolnav, ajungi la concluzia că eşti posedat de demoni sau când te doare ceva, că te-a mângâiat Satana, nu?

Şi, da, ofer şi meditaţii, dacă unii oameni nu au capacitatea de a se autoeduca.

| Adelinutz a răspuns:

Da asta ti se intampla atunci cand nu mai esti sigura nici pe tine insumi :* incearca sa iei o pauza si recastigati increderea!

| Fatamuntilor explică (pentru Adelinutz):

laughingNu-i cea ce crezi tu!
Nu am probleme in dragoste!
Postarea mea se referea la modul general si la problemele de care ne lovim zilnic!

| Doηηa a răspuns:

Eu nu o mai scot la capăt, nu-mi mai trebuie dragoste măcar câțiva ani...

| Alex299 a răspuns:

Tea dezamagit nu ai cum sa eviti durerea sad sper ca te-am ajutat

| Daiana23ko a răspuns:

Buna!winking
Pe multe persoane le doare sufletul pentru ca daca persoana care o iubesti foarte mult te dezamageste simti un sentiment apasator si oare te intrebi" i-am facut ceva?, am fost prea distanta?". Dar poate ca nu e asa, ca persoana iubita a vrut de la inceput sa va faca rau sau lucrurile care voiati sa iasa intocmai cum v-ai fi asteptat au dat gres deoarece, fara sa va dati seama, ceea ce faceati era gresit si poate in adancul sufletului nici voi nu mai puteati.Dar trebuie tot timpul sa ne gandim ca lumea este a celor puternici si ca daca luptam cu sentimentele acelea de regret iti vor distruge viata, si mai ales ca aveti toata viata inainte si ca tot timpul din lume trebuie sa il dedicam celor dragi pentru a fi fericiti
Asa o luam de la capat!
Bafta!

NOname
| NOname a răspuns (pentru Rührselig):

Rührselig: "Te crezi cumva "wiseguy"?"

Nu, dar se pare că tu te crezi. Te dau de gol aerele de superioritate, în pofida faptului că răspunsul tău "ştiinţific şi serios" nu a fost deloc impresionant.

| RAY a răspuns:

1 nu avem suflet basme
2 durerea este cauzata de anumite chimicale sau de lipsa endrofinelor din creier o stare de tristete etc
3 da, si am invatat multe, viata merge inainte

| Fatamuntilor explică (pentru RAY):

Nu ai dat de necazuri!

| Ednaa a răspuns:

Sufletul doare in functie de cat de sentimentali suntem, De exbig grinaca tu ai fost in relatie cu cineva, si tu chiar il iubeai si ti-ai pus toata iubirea in relatia asta, cand va despartiti bineinteles ca te doare sufletul.Deci in concluzie:E mai bine sa nu pui tot la suflet. Oamenii care o scot la capat sunt persoane puternice care stiu sa treaca peste.

| einenebun23 a răspuns:

Este foarte dureros dar trebuie sa treci peste nu ai ce face altceva.

| RAY a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Am dat si stiu cum este

| andrei20022609 a răspuns:

Pai eu zic daca e sa incerci sa te apropii cat mai mult de persoana respectiva si sa faci cumva sa se simta initrun fel pros!

| HELLBOY32 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Biserica/Religia, nu are nicio legatura cu D-zeu, biserica este cea mai mare afacere, de supt bani, din lume.

| Public22 a răspuns:

Timpul le rezolva pe toate, chiar si durerea din suflet

| Fatamuntilor explică (pentru HELLBOY32):

Am zis ceva de Dumnzeu in aceasta postare?

| Ralucaa11 a răspuns:

Metaforic vorbind intr-adevar sufletul "doare" atunci cand cineva drag te dezamageste, dupa cum ati spus si dumneavoastra. Atunci noi trebuie sa ne gandim la proverbul "roata se intoarce" si putem scapa de orice apasari sufletesti. Chiar daca sunteti o fire sentimentala ar trebui sa nu va mai ganditi la aceste necazuri pentru a va ridica de la sol, nu pentru a cadea la pamant. Ascultati-mi sfatul si sufletul nu o sa doara atat de mult, va printe aripi!

| Nicu_9539 a răspuns:

La capat o scoti doar daca te gandesti ca o viata ai si cine nu te merita ar fi mai bine sa nu te aiba nici fizic si nici psihic parerea mea happy chiar daca ar fi mama-tata-frati familie copii oricine ar fi trebuie sati calci inima in picioare spre binele tau pentru ca tu ai doar o viata si cel care tea dezamagit crredema ca nu-i pasa ca a facut-o... el isi traieste viata la fel si tu suferi... nu am dreptate?

| janika321 a răspuns (pentru NOname):

da de multe orisad

| Peaches a răspuns:

"Timpul vindeca toate ranile", asa ca nu ezita sa astepti sa te simti mai bine. La un moment dat, va trebui sa iti lasi orgoliul sa actioneze, si astfel sa treci peste evenimentele neplacute.
Sper ca asta ajuta! Have funwinking
Fundita?

~Roxetta

| rabbit2014 a răspuns:

Cred ca majoritatea au simtit, eu am simtit o data foarte puternic in piept iar dupa aceea parca s-a strecurat in burta durerea, in rest mai am dar foarte putin nu ca atunci

| MargaretaM a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Draga mea, e minunat că ai o predispoziție spre a a-ți simți sufletul. Asta îți dă nenumărate avantaje dacă știi să le folosești: se știe deja că intelogența emoțională e mult mai importantă decât restul tipurilor de inteligență în a avea succes. Acum, eu înțeleg că tu suferi și asta înseamnă că sufletul tău nu are nicio educație. Poți încerca să citești Intelkgența emoțională, de Daniel Goleman sau un site ca stilultau.ro. E foarte bine că te-ai gândit să ai mai puține așteptări de la ceilalți, asta îți va crește automat EQ. Alte exerciții includ: a avea grija de copii(vezi de ce îți simți sufletul?), a savura o priveliște, a dansa, a avea o relație, a chestiona o relație, a pune obiective într-o relație(pentru tine, nu ceilalți), a avea un principiu și a vedea cum funcționează principiile în ceilalți.

| MargaretaM a răspuns:

Soluțiile mele includ peticirea: îmbrățișări, schimbări de look, prieteni noi, rugaciune, meditație, sport și vindecarea adevărată: a vorbi asertiv cu persoana care m-a rănit.