Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

De ce,,doare "',, sufletul? Sau mai precis sufletul,, doare'?'
Vi s-a intamplat sa simtiti o apasare cand cineva drag (si nu numai ) va dezamagit.Sau cand lucrurile nu au iesit intocmai cum v-ati fi asteptat!
Cum o scoatem la capat?

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

E teamă, teama ca vreo actiune legata de acea persoana o sa aiba repercusiuni, teama e grija pentru viata; apoi poate e ciuda ca am investit timp in ceva ce nu merita si acum nu mai avem pentru investit in altceva; cu cat pierdem mai mult timp cu anumite lucruri, cu atat avem mai putin pentru altele, e teama ca din cauza primului n-o sa-l atingem niciodata pe al doilea.

Cum o scoatem la capat? Intelegand ca toti avem interese, ca nu e vina cuiva ca a crezut sau simtit ca nu e bun drumul pe care mergea si a decis sa isi aleaga altul, iar daca tine doar de noi, mai multa atentie si autocunoastere.

60 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cu puţină serotonină se rezolvă.;))
http://i.imgur.com/8HP2bUG.jpg

Acum serios, dezamăgirile, apăsările sufleteşti/emoţionale pot fi extrem de dureroase şi, de regulă, e nevoie de timp ca să trecem peste ele, de o perioadă de adaptare, de împăcare cu ideea.
Până una-alta, nu uita de regula de aur:
mai puţine aşteptări = mai puţine dezamăgiri.
...şi viaţa ţi se va părea mai uşoară şi frumoasă.
Totul ţine de perspectiva noastră asupra ei. :)

| Fatamuntilor explică (pentru NOname):

Cred la mine va trebui sa schimb usor proportiile ca fie totul Ok!


Sunt o persoana care pune mult suflet in tot cea ce face. Uneori cu persoane care nu merita.Iar dezamagirile apar inevitabil.
Iar daca cei dragi te-au dezamagit, ranile din suflet sunt greu de vindecat!
Si eu cred ca,, mai putine asteptari, mai putine asteptari. si cred ca voi incepe sa o aplic din ce mai des.
Pustiul pe care l-am crescut eu (are 12 ani acum) a zis,, Eu sunt cel mai bun prieten ''(avea 8-9 ani )Si zau daca nu are dreptate!

| Mădă0611 a răspuns (pentru NOname):

Oxitocina e mai usor de procurat, parca :-?

https://www.facebook.com/....../photo.php

| NOname a răspuns (pentru Mădă0611):

Aha.
http://youtu.be/9BE1YqDYlLo :)

Dar mai e şi reversul medaliei.;))
http://www.tpu.ro/......nalina-si/

| MargaretaM a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Draga mea, e minunat că ai o predispoziție spre a a-ți simți sufletul. Asta îți dă nenumărate avantaje dacă știi să le folosești: se știe deja că intelogența emoțională e mult mai importantă decât restul tipurilor de inteligență în a avea succes. Acum, eu înțeleg că tu suferi și asta înseamnă că sufletul tău nu are nicio educație. Poți încerca să citești Intelkgența emoțională, de Daniel Goleman sau un site ca stilultau.ro. E foarte bine că te-ai gândit să ai mai puține așteptări de la ceilalți, asta îți va crește automat EQ. Alte exerciții includ: a avea grija de copii(vezi de ce îți simți sufletul?), a savura o priveliște, a dansa, a avea o relație, a chestiona o relație, a pune obiective într-o relație(pentru tine, nu ceilalți), a avea un principiu și a vedea cum funcționează principiile în ceilalți.

| Fatamuntilor explică (pentru NOname):

Ce tare!laughing! Eu in liceu am facut rusa si franceza si au trecut multti ani.Voi traduce citatele tale.Cred ca sunt de,, bine''', nu?happy

| NOname a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Aha, de bine.;))
O să încerc să-ţi traduc, deşi în engleză sună mai bine. :)

- Oamenii sunt tulburaţi nu de lucruri(/oameni), ci de felul în care le percep (de viziunea lor).

- Cred că este foarte sănătos să-ţi petreci timpul singur. Trebuie să ştii(/să înveţi) cum să fii singur şi să nu fii definit de o altă persoană. (Oscar Wilde)

- Când îţi pui toată încredere într-o persoană, fără îndoieli, fără rezerve, obţii unul din cele două rezultate: o persoană pe viaţă sau o lecţie pe(/de) viaţă.

- Eliberează-te de persoane negativ(ist)e. Petrece-ţi timpul cu oamenii plăcuţi/simpatici, care sunt inteligenţi, determinaţi şi receptivi/sentimentali. Relaţiile ar trebui să te ajute, nu să te rănească. Înconjoară-te de oameni care reflectă persoana care ai vrea să fii. Alege-ţi prietenii pe care eşti mândră să-i cunoşti, oamenii pe care îi admiri, care te iubesc şi te respectă - oamenii care îţi înseninează ziua prin simpla sa prezenţă. Viaţa e prea scurtă ca să ţi-o petreci cu oamenii care te storc de fericire. Când te eliberezi de oamenii negativi, îţi acorzi libertatea să fii tu - şi fiind tu este singurul mod de a trăi cu adevărat.

- http://i.imgur.com/t3kDBfq.jpg (fără traducere;)) )

| Fatamuntilor explică (pentru NOname):

Multumesc!
Cred ca cel mai bine ma defineste al doilea!
Fiecare OM e unic in felul lui, corect?

| NOname a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Corect (poate doar fără "in felul lui"), deşi unii m-ar contrazice.

Cu plăcere. : )

| janika321 a răspuns (pentru NOname):

da de multe orisad

| sabin89 a răspuns:

Cred ca sufletul doare mai mult cand suntem dezamagiti de noi insine. Ne surprindem de multe ori ca am spus lucruri care nu trebuiau spuse sau am facut fapte care nu trebuiau facute. Privind din aceasta perspectiva, vom fi mai putin inclinati sa atribuim altora motive negative si in felul asta devenim mai toleranti. Ne-a dezamagit cineva. Asa, si? Pai noi nu am dezamagit pe altii? Sa fim seriosi! Hai sa trecem cu vederea slabiciunile altora, ca poate in felul asta le vor trece si ei pe ale noastre.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
e ceva normal sa simti ca te "doare" sufletul..atunci cand cineva drag te dezamageste si nu numai, tinzi sa crezi ca totul este pierdut, dar trebuie sa iti dai un refresh si o iei de la capat, este adevarat ca durerea persista cand dezamagirea vine din partea celui drag ori a unui prieten apropiat..in rest e bine sa dai la spate tot, asa nu te vei imbolnavi si nici nu vei mai fi suparata.dar daca ar fi asa de simplu sa trecem cu vederea ce bine ar fi.
O zi frumoasa sa aihappy

| Fatamuntilor explică (pentru caramela):

Iar eu, fiind fire mai sentimentala pun suflet si acolo unde nu ar trebui!

| caramela a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Stiu si iti dau crezare, asa am patin cu ani in urma cand, pe cei care ii credeam de partea mea, ryde fiind, m-au dezamagit si m-au vandut cum s-ar zice in ziua de azi, am suferit/am ajuns la spital si pentru ce? am invatat sa nu mai cred in acele rude si imi vad de familia mea, asa este cel mai corect
O zi bunahappy

| Doηηa a răspuns:

Eu nu o mai scot la capăt, nu-mi mai trebuie dragoste măcar câțiva ani...

| OOOLEOOO a răspuns:

Traiesti cu incredere si intr-un mod pozitiv fiecare clipa a vietii fara sa ai asteptari si fara ca fericirea ta sa depinda de o persoana sau ceva din exterior.

| Nicu_9539 a răspuns:

La capat o scoti doar daca te gandesti ca o viata ai si cine nu te merita ar fi mai bine sa nu te aiba nici fizic si nici psihic parerea mea happy chiar daca ar fi mama-tata-frati familie copii oricine ar fi trebuie sati calci inima in picioare spre binele tau pentru ca tu ai doar o viata si cel care tea dezamagit crredema ca nu-i pasa ca a facut-o... el isi traieste viata la fel si tu suferi... nu am dreptate?

| RAY a răspuns:

1 nu avem suflet basme
2 durerea este cauzata de anumite chimicale sau de lipsa endrofinelor din creier o stare de tristete etc
3 da, si am invatat multe, viata merge inainte

| Fatamuntilor explică (pentru RAY):

Nu ai dat de necazuri!

| RAY a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Am dat si stiu cum este

| Wøodenpints a răspuns:

Sufletul, cu toate că nu există, dar a fost definit ca fiind ceva imaterial. N-are cum să te doară.
Totul se întâmplă la nivel cerebral.

| oprescudorin11 a răspuns:

Doar sufletul doare, corpul doar asculta de reflexiile transmise de suflet.Cum o scoatem la capat? Pai vindecandu-ne sufletul! De aia sunt religiile! Totul e sa nu alegi aiurea, sau sa-ti religia in care te-ai nascut! In acel moment, totul e OK.

| Fatamuntilor explică (pentru oprescudorin11):

Deci bolile (trupesti si sufletesti ), pornesc de suflet.Iar daca vrei sa te vindeci, de acolo trebuie sa pornesti. Insa nu tot timpul trebuie sa ne bazam doar pe o religie anume!

| HELLBOY32 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Biserica/Religia, nu are nicio legatura cu D-zeu, biserica este cea mai mare afacere, de supt bani, din lume.

| Fatamuntilor explică (pentru HELLBOY32):

Am zis ceva de Dumnzeu in aceasta postare?

| suffarstar a răspuns:

Nu te ingrijora daca te "doare" sufletul. Durerea face parte din viata noastra. Ne defineste. La fel ca fericirea. Un motiv de ingrijorare este daca nu mai simti nimic, doar tacere si raceala. Peste durere poti trece, timpul vindeca totul. Dar cand totul e gol si inert, ce scapare ai?

| Fatamuntilor explică (pentru suffarstar):

Durerea si fericirea vin la,, pachet '', nu?

| suffarstar a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Da. Sunt lucruri cu care ne confruntam in fiecare zi. Daca viata ar fi doar roz, ar fi groaznic.

| Public22 a răspuns:

Timpul le rezolva pe toate, chiar si durerea din suflet

| Peaches a răspuns:

"Timpul vindeca toate ranile", asa ca nu ezita sa astepti sa te simti mai bine. La un moment dat, va trebui sa iti lasi orgoliul sa actioneze, si astfel sa treci peste evenimentele neplacute.
Sper ca asta ajuta! Have funwinking
Fundita?

~Roxetta

| einenebun23 a răspuns:

Este foarte dureros dar trebuie sa treci peste nu ai ce face altceva.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Bineinteles oricine a avut parte de mizerie in viata asta, de aia uneori suntem goi pe interior, alteori suntem buni cu altii tocmai din cauza raului.
prin asteptare o scoti la capat, pana se obisnuieste persoana ta cu ideea nefericita.

| Rührselig a răspuns:

Având în vedere că la categorie ştiinţă am să-ţi explic serios, nu ca alţii cu explicaţii copilăreşti.
În primul rând specia noastră, ca şi altele, au un instinct de empatie, de solidaritate, adică de respectarea a seamănului. Când cineva drag suferă şi tu suferi datorită acestui instinct, dezvoltat pe milioane de ani de evoluţie, special conceput pentru a ne ajuta în a sspravieţui, de a ne lega " ca-ntr-o mare familie". La fel şi cu dezamăgirea. nimic mai simplu decât reacţii chimice din creierul tău. Datorită substanţelor eliminate în corp de creier, ai acel simţ al dezamăgirii, un sentiment, diferit faţă de cel al dureri fizice.

| NOname a răspuns (pentru Rührselig):

Rührselig: "Având în vedere că la categorie ştiinţă am să-ţi explic serios, nu ca alţii cu explicaţii copilăreşti."

Ştiinţă sau/şi Filosofie, dragă.
Şi ce ai tu cu "alţii"?

...
Oferi şi meditaţii? Nu ştiu de când nu am văzut atâta ştiinţă la un loc.

| Fatamuntilor explică (pentru Rührselig):

EU apreciez si evaluez orice raspuns! Fiecare raspunde cum crede de cuvinta!

| Rührselig a răspuns (pentru NOname):

Te crezi cumva "wiseguy"? Ştiu bine că scrie Ştiinţă şi filosofie, cu toată că e total ciudat să le pui la aceeaşi categorie. Am scris doar ştiinţă, pentru că pe asta m-am bazat, pe o explicaţie ştiinţifică. Şi este o diferenţă între sufletul creştin şi sufletul din antichitate studiat de gânditorii greci.
Presupun că atunci când eşti bolnav, ajungi la concluzia că eşti posedat de demoni sau când te doare ceva, că te-a mângâiat Satana, nu?

Şi, da, ofer şi meditaţii, dacă unii oameni nu au capacitatea de a se autoeduca.

| NOname a răspuns (pentru Rührselig):

Rührselig: "Te crezi cumva "wiseguy"?"

Nu, dar se pare că tu te crezi. Te dau de gol aerele de superioritate, în pofida faptului că răspunsul tău "ştiinţific şi serios" nu a fost deloc impresionant.

| rabbit2014 a răspuns:

Cred ca majoritatea au simtit, eu am simtit o data foarte puternic in piept iar dupa aceea parca s-a strecurat in burta durerea, in rest mai am dar foarte putin nu ca atunci

| Alex299 a răspuns:

Tea dezamagit nu ai cum sa eviti durerea sad sper ca te-am ajutat

| Skullace a răspuns:

Pai eu cand patesc asta incerc sa ma simt bine eu de fel sunt un tip care face haz de necaz si nu vreau sa vorbesc sau sa ma gandesc la ce e mai rau ieu cand mi se intampla ceva rau vreau sa scot doar lucrul bun din acel lucru nu cel rau...
dar daca cineva tea dezamagit intoarce si celalat obraz

| Ralucaa11 a răspuns:

Metaforic vorbind intr-adevar sufletul "doare" atunci cand cineva drag te dezamageste, dupa cum ati spus si dumneavoastra. Atunci noi trebuie sa ne gandim la proverbul "roata se intoarce" si putem scapa de orice apasari sufletesti. Chiar daca sunteti o fire sentimentala ar trebui sa nu va mai ganditi la aceste necazuri pentru a va ridica de la sol, nu pentru a cadea la pamant. Ascultati-mi sfatul si sufletul nu o sa doara atat de mult, va printe aripi!

| DyanneDyyD15 a răspuns:

Da este normal, fiecare trecem prin asta iar uneori este nevoie de mult timp ca sa iti treaca. In legatura cu asta nu poti sa faci nimic doar sa astepti sa iti treaca.

| MargaretaM a răspuns:

Soluțiile mele includ peticirea: îmbrățișări, schimbări de look, prieteni noi, rugaciune, meditație, sport și vindecarea adevărată: a vorbi asertiv cu persoana care m-a rănit.

| natsuo a răspuns:

Fiecare dintre noi avem astfel de patanii, care mai mult sau mai putin pot fi tratate cu usurinta...Important este sa nu cazi in agonie sau intr-un exces de tristete.Si eu, la fel ca tine si la fel ca multi altii cred, sunt sensibila(imi dau seama ca si tu esti din ce spui)si de fiecare data cand sufar ma gandesc la faptul ca viata e constituita din o serie de momente.Tu trebuie sa le selectezi pe cele frumoase, sa le pui cap la cap si sa incerci sa treci peste cele care iti provoaca suferinta.
Sper ca ti-am sugerat ceva util tie si daca mai ai vreodata probleme poti intreba si te voi ajuta cum imi sta in putinta mai bine!

| natsuo a răspuns:

Fiecare dintre noi avem astfel de patanii, care mai mult sau mai putin pot fi tratate cu usurinta...Important este sa nu cazi in agonie sau intr-un exces de tristete.Si eu, la fel ca tine si la fel ca multi altii cred, sunt sensibila(imi dau seama ca si tu esti din ce spui)si de fiecare data cand sufar ma gandesc la faptul ca viata e constituita din o serie de momente.Tu trebuie sa le selectezi pe cele frumoase, sa le pui cap la cap si sa incerci sa treci peste cele care iti provoaca suferinta.
Sper ca ti-am sugerat ceva util tie si daca mai ai vreodata probleme poti intreba si te voi ajuta cum imi sta in putinta mai bine!

| RroxXyaa a răspuns:

O scoti la capat folosindute de principii, care daca sunt solide nu te lasa sa te prabusesti.

| Fatamuntilor explică (pentru RroxXyaa):

Corect!

| Musique a răspuns (pentru RroxXyaa):

Poate tocmai pentru că avem aceste principii și totodată așteptări de la ceilalți, ne doare.
Baftă!

| Fatamuntilor explică (pentru Musique):

Nu tocmai! Nu poti avea acelasi asteptri de la copilul tau cum ai avea de sot / sotie/ prieten apropiat!

| Musique a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu am spus că avem aceleași așteptări. Evident că ne "portivim" pretențiile în funcție de persoanele din jur.
Atunci când persoana respectivă nu a putut ajunge la nivelul așteptărilor noastre ne punem un mic semn de întrebare, iar dacă nu-i găsim răspunsul ne simțim dezamamăgiți, însă atunci când putem înțelege situația, iertăm și/sau trecem peste.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Daca nu ai aceleasi asteptari atunci nici nu ai de ce sa fii dezamagit. e ca si cum ai fi suparat pe un tigru ca te face varza atunci cand ii iei mancarea din fata, mancare care tot tu i-ai pus-o initial.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu te-am contrazis, stiu ca nu tu ai spus ca principiile sunt totuna cu asteptarile. eu doar am continuat raspunsul tau.

| Daiana23ko a răspuns:

Buna!winking
Pe multe persoane le doare sufletul pentru ca daca persoana care o iubesti foarte mult te dezamageste simti un sentiment apasator si oare te intrebi" i-am facut ceva?, am fost prea distanta?". Dar poate ca nu e asa, ca persoana iubita a vrut de la inceput sa va faca rau sau lucrurile care voiati sa iasa intocmai cum v-ai fi asteptat au dat gres deoarece, fara sa va dati seama, ceea ce faceati era gresit si poate in adancul sufletului nici voi nu mai puteati.Dar trebuie tot timpul sa ne gandim ca lumea este a celor puternici si ca daca luptam cu sentimentele acelea de regret iti vor distruge viata, si mai ales ca aveti toata viata inainte si ca tot timpul din lume trebuie sa il dedicam celor dragi pentru a fi fericiti
Asa o luam de la capat!
Bafta!

| Ednaa a răspuns:

Sufletul doare in functie de cat de sentimentali suntem, De exbig grinaca tu ai fost in relatie cu cineva, si tu chiar il iubeai si ti-ai pus toata iubirea in relatia asta, cand va despartiti bineinteles ca te doare sufletul.Deci in concluzie:E mai bine sa nu pui tot la suflet. Oamenii care o scot la capat sunt persoane puternice care stiu sa treaca peste.

| andrei20022609 a răspuns:

Pai eu zic daca e sa incerci sa te apropii cat mai mult de persoana respectiva si sa faci cumva sa se simta initrun fel pros!