| Ltyiiol a întrebat:

De ce trebuie să existe ceva?

Răspuns Câştigător
| PumpkinDoll a răspuns:

Asa s-a nimerit.

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Pentru ca sa descopere insati existenta /natura, asta e scopul speciei noastre sa descoperim natura

| sierra1 a răspuns:

Cauză - efect

| LPCTSTR a răspuns:

Pentru că 'ceva' există și trebuie să te întrebi "de ce?".

| Steregoi a răspuns:

Ce este nu poate disparea in mod complet. Ma refer la energie, la miscare. Nu intra in discutie ca "trebuie" ci ca pur si simplu exista.

| Steregoi a răspuns:

Ceva material nevazut nu exista. Materia e vazuta in permanenta de Dumnezeu.

https://rria.ici.ro/......rila-3.pdf

"Nonlocalitatea reprezintă, în esenţă, abilitatea obiectelor de a cunoaşte instantaneu şi reciproc starea lor cuantică, chiar şi atunci când obiectele în cauză sunt separate spaţial prin distanţe uriaşe,
de ordinul miliardelor de ani lumină. La prima vedere, această proprietate pare a fi în contradicţie flagrantă cu „principiul acţiunii locale", enunţat de Einstein, conform căruia obiectele îndepărtate
nu pot influenţa starea unui obiect, ci doar cele aflate în vecinătatea acestuia. De asemenea, nonlocalitatea contravine principiului relativităţii restrânse al lui Einstein, conform căruia viteza maximă de transfer a oricărei informaţii din universul nostru material nu poate depăşi viteza luminii în vid"

"in esenţă, nonlocalitatea apare datorită fenomenului de entanglement, prin care particule care interacţionează între ele devin permanent corelate, sau depind de stările şi proprietăţile celorlalte particule aflate în interacţie unele cu altele, până acolo încât ele îşi pierd individualitatea lor, comportându-se asemeni unei singure entităţi. De pildă, dacă doi electroni sunt produşi împreună, când unul dintre ei va avea spinul up, atunci celălalt va avea spinul down (spinul total al sistemului
va fi zero)." - MAI SIMPLU SPUS tot ce a fost nu a disparut si face parte dintr-un intreg care exista dintotdeauna adica fac parte din Dumnezeu.

"În esenţă, Werner Heisenberg şi Max Born, au subliniat
faptul că unda în fizica cuantică nu este o undă în sens clasic, obişnuit, ci este o undă de
probabilitate. Drept consecinţă cognitivă, nimic nu există până în clipa în care nu este
observat! ...sau, altfel spus, dacă ceva există, acel ceva există pentru a fi observat! Orice particulă,
deci, are o probabilitate de a se afla într-un loc sau altul din univers, ea este "întinsă ca untul" [8] în
toate punctele posibile de existenţă a ei. În momentul observării ei, particula ia o decizie cu privire
la locul în care să se poziţioneze. Altfel spus, fiecare particulă are o funcţie de undă care conţine
toate posibilităţile ei de localizare, funcţie de undă care colapsează în momentul în care este
observată şi măsurată. Deci, din perspectiva şcolii de la Copenhaga, realitatea este creată prin
observaţie, ...deci gândul modifică realitatea din jurul nostru. Dacă nu există observator, atunci nu
există nici realitate, ci doar un imens vid în care plutesc undele de probabilităţi, care aşteaptă să
colapseze în prezenţa unui observator conştient. Prin urmare, fiecare dintre noi vede propria sa versiune
a realităţii, transformând probabilitatea şi funcţia de undă asociată în propria sa realitate fizică." - nu exista schizofrenie sau halucinatii sau delir? Ba da exista pentru ca exista o cauza observatoare permanenta cu cauzalitate prioritara si ale carei ganduri influenteaza prin entanglement realitatea in care traim adica este vorba de persoana numita Dumnezeu.

Dumnezeu este in afara realitatii materiale.

| mastadont a răspuns:

Păi dacă nu ar exista nimic care ar fi rostul universului? De fapt nici universul nu ar exista așa că nici întrebarea ta nici răspunsul meu nu ar avea nici un sens. Pentru că nu ar exista nici ele. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie, dar mereu a existat ceva si va exista

| wolfves a răspuns:

Te referi la ceva anume? Nu stiu, fiecare lucru are un scop, mai mult sau mai putin important. Adica, pe langa chestiile importante ca mancarea, apa, hainele, mobila, mai exista si lucrurile alea de care nu aveam neeaparata nevoie, dar vrem sa le avem din diferite motive. De exemplu, calculatorul. Nu avem nevoie de el ca sa traim, dar ne ajuta ca sa cautam informatii, sa ne relaxam, sa facem diferite proiecte. Sau tablourile, care sunt pentru a decora peretii.
Dar, ca sa raspund concret la intrebare, nu trebuie sa existe nimic, dar totusi exista. Acum, nu stiu sigur ce sa cred in legatura cu modul in care am inceput noi, oamenii, sa existam. Dar de atunci, noi am creat obiectele pe care le vedem si azi. Natura, animalele, ele au fost create ca si noi : de altcineva sau de altceva. Totusi, se spune ca nimic nu are cum sa se nasca din neant, dar s-a cam intamplat pentru ca altfel cum apareau lucrurile asa? Ok, sa spunem ca Dumnezeu a creat totul. Dar el de unde a aparut? Nu trebuia sa il creeze si pe el cineva inainte? Dar totusi nu putem continua la nesfarsit. Pana la urma, ceva tot din neant a aparut, nu?

| Steregoi a răspuns (pentru wolfves):

Pe Dumnezeu nu l-a cauzat nimic si nici neantul. Dumnezeu este singura entitate absoluta care nu e cauzata de nimic. Astfel intrebarea ca "daca ar exista Dumnezeu cum ar fi aparut el la randul lui din nimic?" este gresita.

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Povesti de adormit copii, deci dumnezeu cauzat de nimic creaza totul din nimic, wow ce explicati logice

| elena97890 a răspuns:

Ca sa intrebi tu

Întrebări similare