| rotrezestete a întrebat:

Demonstreaza profetiile existenta lui Dumnezeu?
Care profetii s-au indeplinit pana acum, cu dovezi?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Profeţiile nu au fost făcute de Dumnezeu direct ci prin profeţi. În Biblie găsim numeroase profeţii, dintre care multe s-au împlinit deja. Să dăm un exemplu : Dumnezeu a prezis prin profetul Isaia, care a trăit in sec al VIII -lea î. e. n., că oraşul Babilon avea să fie distrus ( Isaia 13:19; 14:22, 23 ) profeţia descria în amănunţime cum avea să se întâmple acest lucru. Trupele invadatoare aveau să sece fluviul care trecea prin Babilon şi să intre în oraş fără nici o confruntare armată. Şi asta nu era totul. Profeţia lui Isaia menţiona şi numele regelui care urma să cucerească Babilonul : Cirus. - Isaia 44. 27 -45:2.
Aproximativ 200 de ani mai târziu, în noaptea de 5 spre 6 octombrie anului 539 î. e. n., o armată şi-a aşezat tabăra în apropierea Babilonului. Cine se afla în fruntea ei? Regele persan Cirus. Profeţia s-a îndeplinit până în cele ai mici amănunte.
O să-ţi mai dau un exemplu : '' Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi... neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neînblânziţi, neiubitori de bine.( 2 Timotei 3, 1-3 ) '' ''Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.'' ( Matei 24, 12 )
Aceste cuvinte scrise cu 2000 de ani în urmă ţi se par cunoscute?

12 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

@Arthur

Ultimele randuri sunt foarte generale si se aplica oricarei epoci istorice.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@Arthur

Am studii superioare de istorie si antropologie, asa ca perceptia mea a istoriei depaseste perceptia de viata. Nu vreau sa mai insist pe subiect. Te asigur inca o data ca descrierea ta e valabila pentru orice epoca istorica.

Nu ma pronunt nici pentru nici impotriva veridicitatii profetiilor lui Isaia. Sunt totusi familiarizat cu critica protestanta si cu teoria celor doi Isaia si a relatarii post-babiloniene.

HepHap
| HepHap a răspuns:

@Arthur

Nu raspund niciodata din spirit de contrazicere. Cred ca ar fi trebuit sa iti dai seama atunci cand m-ai intrebat de ce nu ti-am reprosat nimic la celelalte 3 sferturi ale postarii. Fronda impotriva normelor si societatii a existat dintotdeauna, doar ca in trecut nu era televiziune si internet ca lucrurile sa fie mediatizate. Ca antropolog insa descoperi si aspecte ale vietii private din trecut, inclusiv pe acesti "neascultatori de parinti, clevetitori, neiubitori de bine" si asa mai departe.

Exista o obsesie colectiva de a crede ca traim timpuri memorabile, si aud foarte multi oameni simpli, fara cele mai mici cunostinte istorice, lamentandu-se ca ne apropiem de finele istoriei. Argumentele lor se calchiaza pe cele aduse de tine, adica pe cancerul social, la care se adauga razboaie, catastrofe naturale, boli. In naivitatea lor nu stiu ca societatea moderna si medievala chiar a trait clipe apocaliptice, ca speranta de viata era de 30 de ani, ca pandemiile biciuiau Pamantul, ca razboaiele erau o stare de fapt iar cele mai mari catastrofe din istoria umanitatii nu s-au intamplat in anii lor de viata. Ca si spiritul de fronda, obsesia de a descoperi semne divine si impliniri biblice in lumea inconjuratoare apartine tuturor epocilor istorice.

| Arthur a răspuns:

@HepHap - Întreabă cam cum se respectau părinţii, vecinii, nu mai mult decât înainte de revoluţie. Cam la atât se poate referi epoca ta istorică. Nu ai precizat nimic despre celelalte trei sferturi de rânduri ale postării, să înţeleg că eşti de acord cu ele? Şi apoi întrebarea nu-mi aparţine, la ea nu ai răspuns nimic.
@BeT- Este vorba despre un fapt istoric şi nu unul actual. Este vorba mai precis de cetatea Babilonului. Le-ai cam amestecat puţin şi ai repetat nişte date pe care ţi le-am oferit în postare. Nu este vorba de nici o codificare ci de fapt, un fapt istoric petrecut. În noaptea respectivă ( a atacului asupra cetăţii ) babilonienii aveau un banchet şi se simţeau în siguranţă la adăpostul zidurilor solide ce împrejmuiau cetatea. Dar regele Cirus a ordonat devierea fluviului ce străbătea oraşul. Nivelul apei a scăzut repede, soldaţii ajungând imediat sub zidurile cetăţii. Parcă pentru a se îndeplini profeţia babilonienii lăsaseră porţile cetăţii deschise. Profeţia mai spune despre Babilon : '' El nu va mai fi locuit, nu va mai fi niciodată popor în el, din generaţie în generaţie. Arabul nu-şi va mai întinde cortul acolo şi păstorii nu-şi vor mai tărcui turmele acolo. '' ( Isaia 13:20 ) Profeşia a arătat nu numai că Babilonul avea să cadă, ci şi că oraşul urma să rămână nelocuit pentru totdeauna. Acest lucru este real. Locul anticului Babilon este situat la circa 80 km sud de Bagdad, în Irak. Locul este pustiu iar nisipul îşi plimbă cu nepăsare dunele peste fostul Babilon. ''Îl voi mătura cu mătura nimicirii.'' ( Isaia 14:22, 23 )

| Arthur a răspuns:

@HepHap - Insist să cred că atâta neascultare şi lipsă de respect faţă de părinţi, faţă de profesori şi faţă de societate în general nu a existat niciodată, cred nici în epoca de piatră. Nu ţin neapărat să-mi împărtăşeşti părerea dar gândeşte-te puţin şi înafara spiritului de contrazicere.

| danut a răspuns:

Daca te referi la profetiile Biblice sunt doua tipuri de profetii: conditionate, adica daca cel despre care se face vorbire a avut ceva de realizat si in functie de acea realizare se indeplineste profetia. Aici avem profeti indeplinite si unele neindeplinite. Avem si profetiile neconditionate care s-au indeplinit in marea majoritate (mai sunt doar cateva si gata, s-au terminat). Din acest punct de vedere sunt nenumarate profetii istorice care dovedesc INCONTESTABIL lucrarea lui Dumnezeu. In Biblie avem doua carti asazise apocaliptice, Daniel si Apocalipsa. Profetiile din Daniel prezinta istoria umanitati pana la a doua venire a lui Hristos, singurul eveniment care inca nu s-a petrecut este a doua venire. Apocalipsa este o extensie a cartii lui Daniel incepand de la Hristos si pana la final.

| BeT a răspuns:

@Arthur, profetia lui Isaia 13sad19, 20, 21, 22)vorbeste despre Irak(este vechiul babilon)care acum a fost distrus, si imediat va fi distrus total de Iran(fosta Persie-Cirus a fost persan). Iar in legatura cu Matei si timotei cuvintele lor sint copiate din Vechiul.

| BeT a răspuns:

Profetiile sint codificate si greu de inteles.Profetii(Neviim in limba ebraica) adevarati se gasesc doar in Vechiul Testament. Apocalipsa scrisa de Ioan este o copie a profetilor vechi.

| DeeDee28 a răspuns:

Da...demonstreaza existente Lui pentru ca majoritatea s-au indeplinit
s-au indeplinit profetiile legate de Apocalipsa...au aparut aproape toate semnele ca se apropie

| Dragosgan a răspuns:

Nu demonstreaza nimic.Pentru ca nici D-zeu nu demonstreaza ca a facut acele profetii.Si pentru ca suntem aproape de Paste, am 2 intrebari pentru tine, care nici Dumnezeu, daca ar exista, nu ar sti sa iti raspunda:
1)De ce se tine Post.In Biblie si in toate cartile bisericesti nu zice nimic de post, dar popii insinueaza sa tinem.De ce? Popii oare sunt atotstiutori? Acest post cred ca a fost facut pentru a incuraja oamenii sa manance mai sanatos.
2)De unde stiu popii cand este Pastele? in cartile bisericesti nu se srie data fixa...adica cum, daca nu se stie data fixa, cum au ei tupeu sa zica ca socotesc nu stiu ce si sa faca o data cum le convine lor.
Raspunde-mi si tu la astea...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am citit in graba 2-3 raspunsuri. si nu pot sa-ti raspund la intrebarea ta deoarece trebuie sa ma documentez mai bine, dar pot sa-ti spun ca mie mi se pare o aiureala cu Apocalipsa in 2012. parca sfarsitul nu va fi cunoscut de nici unul dintre oameni nu?
asa zice biblia una dintre evanghelii etc

| psiko a răspuns:

Ummmm, profetiile nici nu cred ca il amintesc pe dzeu (decat Apocalipsa). In principiu, profetiile se rasfrang doar asupra rasei umane si efectelor cauzate de tot ceea ce noi corupem. Si oricum profetiile nu ar putea sa dovedeasca existenta lui dzeu din cauza ca nu poti sa demonstrezi ceea ce nu vezi si, probabil, nu crezi si nu simti. happy