| Tente_Dnd_1990 a întrebat:

Dragi concetateni! care este filozofia vietii, si elementul cel mai important al acesteia care ajuta la formarea sentimentului de implinire atat sufleteste cat si pe plan material!?...

Răspuns Câştigător
| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Referitor la scopul vietii:Multi ar spune sa devina fericiti. dar exagerez putin ca sa intelegi: la ce bun unui drogat daca e fericit dar nu e implinit, educat, destept, inteligent si sanatos? majoritatea se arunca la femei usoare care arata bine si la a fi bogati pentru a avea case+masini. dar la ce bun daca au probleme cu legea, nevasta le creeaza probleme degeaba ca e proasta rau, copilul le face probleme si ia droguri etc? scopul vietii il dam noi si nu zei imaginari. daca am sti scopul am fi ca niste sclavi care construiau marele zid chinezesc. ei stiau dimineata care era scopul lor... sa care pietre pana mureau de oboseala direct la "locul de munca". e mult mai bine sa fie loc liber in care sa ne putem forma singuri scopul. pe langa asta consider ca impreuna ar trebui sa avem scopuri de evolutie ca specie. pentru ca impreuna noi decidem ce se intampla cu ea: daca se va termina intr-un razboi nuclear sau daca vom coloniza intreg universul.
implinirea la mine vine din faptul ca fac voluntaritat la SalvatiCopiii si alte proiecte de voluntariat personale.

1 răspuns:
| MenInShadow a răspuns:

Nu exista asa ceva.
Nu exista o filosofie care sa te ajute sa te simti implinit atat pe plan spiritual cat si material, si cu atat mai putin un singur element care sa-ti asigure acest sentiment de implinire.
Sa vrei sa iti gasesti fericirea in viata prin filosofie e ca si cum te-a lega la ochi, ti-as pune un pistol in mana, te-as invartii de cateva ori, si ti-as spune sa nimeresti o anumite tinta.
Depinde foarte mult si de tipul de filosifie la care te referi, dar daca te gandesti vreo 2 secunde la activitate in sine, filosofia este infinita.
Pentru ca a filosofa nu inseamna a gasi un raspuns la o intrebare printr-un proces mai "complex" de gandire.
Asta e o prostie.
A filosofa inseamna a gasi, printr-un proces complex de gandire o solutie a unei probleme, sau o parte buna a unui lucru iar apoi, ignorand solutia, sa gasesti partile rele, sau sa-ti contrazici partile bune cu alte lucruri si mai bune.
Filosofia este infinita, iar viata nu este.
Daca vrei sa-ti gasesti fericirea prin filosofie, te poti sinucide, pentru ca moartea este cunoasterea absoluta, este singurul lucru care nu este si n-o sa fie foarte mult timp de acum in colo descoperit de oameni.
Fericirea, sau implinirea pe plan spiritual sau material, in viata, este un scop mult mai banal decat ai crede.
Si nu implica deloc filosofie, poate doar sa gasesti scopul, dupa, restul este usor.
Comoditate.
Acesta este stadiul de implinire sufleteasca al unei persoane.
De aia spun ca suntem niste fiinte inferioare, pentru ca ne simtim impliniti cand suntem comozi.
Evident, nu ma refer la genul de comoditate in care tu te asezi intr-un fotoliu foarte comod, si gata, esti fericit si bucuros.
Ma refer la comoditate pe toate planurile, in general, si folosesc, cuvantul "comoditate" in sens figurat, pentru ca este singurul termen apropiat de ceea ce vreau sa spun.
Esti fericit din punct de vedere sentimental. Ai o iubita, si relatia merge bine.
Ai un job bun, si primesti bani suficienti cat sa te intretii si sa-ti faci anumite "dorinte" realitate cu ajutorul banilor.
Nu esti un geniu, dar este multumit de cultura ta generala si te consideri un om care poate mentine, in anumite limite, o conversatie interesanta.
Toate aceste lucruri nu sunt scopuri in viata, sunt niste lucruri banale, pe care le poate avea orice om.
Dar te pot face pe tine sa te simti bine. Te pot face sa ajungi la un grad de confort care sa te faca fericit.
Si acea fericire provenita din confort reprezinta implinirea sufleteasca si materiala.

O filosofie simpla si de baza despre acest lucru, este logica omului.
De fapt, omul in sine. Suntem niste animale mai dezvoltate, si mult mai simple decat credem.
Exista, ce-i drept, si exceptii, sunt si oameni foarte complicati, cu o personalitae si un proces de gandire complex.
Dar aici ma refer la marea majoritate. Sunte simplii, atat ca si structura fizica, cat si ca structura intelectuala.
Ne dorim lucruri care par mari, si de fapt sunt foarte mici, iar prin asta demonstram cat de fericiti ne fac lucrurile mici.
Implinirea noastra spirituala si materiala se bazeaza pe aducerea la bun sfarsit a unor etape banale, si de o simplitate surprinzatoare.

Nu ai nevoie de o filosofie complexa pentru a te simtii implinit. Ai nevoie doar de cunoasterea aspectelor ce te fac fericit si putina munca pentru a crea acele aspecte.

Oamenii sunt fiinte simple, care, in gandirea lor inferioare, se considera complexe.