|

Exista forte superioare omului?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Intrebarea ta este in 1 rand dar raspunsul ar putea lua cateva pagini.
Insa pe scurt da este posibil.
In schimb cei care sustin teoria big bang vor spune ca nu, pentru ca totul este facut din neant.
Filosofii din Antichitate considera ca lumea a luat fiinta din Haosul primordial.
Acum revin la intrebarea ta prin forte superioare te poti referi la extrateresti ca parte fizica si materiala sau la fiinte imateriale dar superioare asa cum sunt ele definite in Biblie sub denumirea de duhuri.
Apropo Dumnezeu este considerat tot duh.
Eu ma gandesc ca dintr-o infinitate de planete este imposibil sa nu fie macar una populata, aceia ar putea fi extraterestrii deci forte superioare noua.
Daca la forta superioara te referi la putere fizica ei bine exista si asa, elefantul de ex. este o forta pura superioara omului sau pastrand raportul masa-greutate ridicata furnica in felul ei are mai multa forta decat omul.
Sper ca am acoperit toate segmentele...

| explică (pentru Simpatik):

Da. Ai acoperit toate segmentele. Insa ma interesa parerea ta sau concluzia ta legata de intrebare. Intrebarea e generala dupa cum bine ti-ai dat seama.

Gravitatia e o forta superioara omului. Procesul de degradare este ceva superior omului pentru ca omul nu se poate opune decisiv acestui proces.

"In schimb cei care sustin teoria big bang vor spune ca nu, pentru ca totul este facut din neant.
Filosofii din Antichitate considera ca lumea a luat fiinta din Haosul primordial." - existenta nu provine din inexistenta pentru ca existenta este dintotdeauna. Din haos nu apare ordine. Aici pretinsa stiinta a necredinciosilor esueaza.

Existenta ipotetica a unor extraterestrii pe alte planete se bazeaza pe premisa gresita ca viata biologica a aparut intamplator in universul material. In incapatanarea lor cercetatorii necredinciosi nu vor gasi viata biologica pe alte planete din universul material pentru ca asa ceva nu exista decat doar pe planeta Pamant.

Exemplu cu elefantul nu e suficient de bun pentru ca inteligenta omului intrece puterea fizica a elefantului intr-o confruntare ipotetica. Un exemplu mai bun sunt fortele ce actioneaza in Soare. Chiar si cu inteligenta sa omul nu poate compensa aceste forte din Soare daca omul s-ar apropia de Soare ceea ce e imposibil vreodata si omul sa ramana in viata. Mai sunt fortele naturii de care omul se poate doar feri sau le poate doar folosi intr-o anumita masura insa fortele naturii sunt superioare omului cu toata inteligenta sa.