| fdadfsasdsfdd a întrebat:

Hei TPU, cat de mult poate ajuta inteligenta artificiala in descoperirea de noi leacuri pentru boli si in medicina moderna?
Cat de mult credeti ca ne vom dezvolta din punct de vedere medical in urmatorii 5 ani?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

In 5 ani va fi caca din punct de vedere medical cum a fost si acum 5 ani in urma. mai este mult pana departe.
stiinta medicala sa o vad cum distruge cancerul cu 1 pastila si alte boli actual incurabile si atunci va avea respectul meu.
in ziua de azi vad ca tehnica si stiinta din toate domeniile se bazeaza pe deviceuri si ce dispozitive mai wow sa facem dar zero la orice alt capitol.
Cand a fost descoperit ultimul antibiotic? cand se va descoperi unul care sa distruga super bacteriile actuale?
Intrebari fara raspuns.
AI sau ne A.I deocamdata sunt in faza de proiect, prototip, deja cand intelgenta artificiala va avea gandire de sine (suna a pleonasm stiu) rasa umana va fi pe locul 2, deja va fi inceputul erei robotilor, ei vor conduce, ceva de genul Terminator.
Acum eu nu stiu la ce crezi referitor la inteligenta artificiala, pentru min este cand o masinarie ia decizii de una singura avand un liber arbitru, cand este conditionata de parametri si algoritmi tot a computer imi suna si nu stiu cum as putea zice ca e inteligenta artificiala, deci se cam bat cap in cap. Totusi este dificil caci masinariile acestea ar trebui sa aiba un creier asemeni celui uman, si atunci acel creier daca este facut din trnzistori si ruleaza in baza unor instructiuni (comenzi programe) cum este el liber in luarea deciziilor? cam greu de deslusit este?
Cel putin asa vad eu inteligenta artificiala ca avand un creier creat dintr-un material sau alimentat de o materie speciala, un fel de combustibil o energie daca vreti care ea sa fie capabila prin ea insasi sa fie un super-creier deja cand vorbim despre inteligenta artificiala si acolo este un computer mie nu mi se pare inteligenta artificiala ci matematica.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cat de mult credeti ca ne vom dezvolta din punct de vedere medical in urmatorii 5 ani?
Se va trece tot mai mult la prevenirea bolilor, la profilaxie, căci e mai eficientă economic.
Se va trece tot mai mult pe educația comportamentului pentru o viață sănătoasă.

| Ineys a răspuns:

Nu prea mult. Poate in 200-300 de ani mai vorbim ceva.
In 50 de ani hai zi maxim ca ai un robotel caruia ii explici o problema de matematica din gura mai complicata si ti-o rezolva.
Ceva gen "Ionel are 5 mere. Se impiedica pe strada si-i sar merele. Le recupereaza, si ii da doua lu Maria. Cate mere mai are Ion?" - R: Tot 5. I-a dat doua palme ca i-a pus piedica, nu 2 mere.

Degeaba se dezvolta inteligeneta artificiala daca nu se dezvolta si medicina. Nu poti crea roboti/programe care sa dezvolte medicina in locul oamenilor. Nici in 500 de ani roboti nu vor fi mai inteligenti decat oamenii. Vor avea putere ( de fapt deja au ) de procesare mai mare decat noi. Ei pot face milioane de calcule pe secunda, etc etc. Dar le lipseste partea creativa, imaginatia, si ceea ce ne face pe noi oameni. Asta nu stiu daca se va putea implementa prea curand intr-un robot.
Cand vom stii fiecare detaliu despre creier, cum functioneaza fiecare centimetru din el etc. atunci vom putea crea inteligenta artificiala care sa te lase cu gura cascata.

| Ineys a răspuns:

Daca tu asa crezi... cred ca te-ai uitat la prea multe filme SF.
Mari oameni de stiinta au spus ca inteligenta artificiala nu va depasii inteligenta oamenilor asa cum crezi tu. O vor depasii asa cum ti-am zis eu, prin putere pura de procesare. Dar mai inteligent ca un om nu se poate cel putin in 50 de ani cum zici tu.
Concepi medicamentele asa... hocus pocus, nu? Doar de putere de calcul ai nevoie ca sa descoperi medicamente si solutii noi la anumite boli? Interesanta teorie... ce sa zic.
Ai macar idee cum se dezvolta un medicament pentru o boala?
Sau crezi ca decat gata... bagi acolo pe calculator niste date, ii dai start si peste noapte iti creaza medicamentu. Dimineata e gata.

| fdadfsasdsfdd explică (pentru Ineys):

Da... o simulare a reactiilor chimice care te scuteste de ani buni in care trebuie sa studiezi inainte de a testa pe oameni e cheia! nici nu stiu de ce stau de vorba cu tine

| Alexandrionelu a răspuns:

Poate ca nu chiar în 5 ani, dar în 50 de ani, sigur inteligenta artificiala va juca un rol foarte important în viata noastră.
Comparativ cu telefoanele de astăzi, noi dabia suntem în era în care telegraful folosea codul morse în domeniul Ai.
Viitorul va fi ineresant in toate domeniile, nu doar în madicina, întrebarea este : cât de multe se vor schimba pe durata vieții noastre?!