| Steregoi a întrebat:

Https://www.descopera.ro/......gata-litiu

"Componenţa stranie a unei stele care nu ar fi trebuit să existe în Calea Lactee"

Oamenii de nestiinta pornesc de la premise gresite si se mira. Universul a fost de fapt creat.

Ce puteti spune?

10 răspunsuri:
| chuckmanson a răspuns:

Măcar știința poate admite când greșește și încearcă să găsească explicația corectă, spre deosebire de voi pocăiți. Ai auzit vreodată de briciul lui Ockham?

| Steregoi explică (pentru chuckmanson):

Falsa modestie a oamenilor de nestiinta.

Briciul lui Occam. Cea mai simpla explicatie este ca Dumnezeu a creat si creeaza in continuare.

| chuckmanson a răspuns (pentru Steregoi):

Tu știi măcar ce înseamnă Briciul lui Ockham. Acest principiu spune că atunci când există mai multe explicații pentru o problemă, explicația cea mai simplă și cu cele mai puține asumpții și complicații este de obicei cea corectă. Spre exemplu, eu cred că lumea a fost creată prin procese naturale care pot fi explicate cu ajutorul metodei științifice, faptelor, legilor naturii, modelelor matematice, logicii și rațiunii. În cazul în care ceva nu poate fi explicat sau nu cunoaștem încă, eu admit asta și consider că trebuie să cercetăm cu ajutorul metodei științifice pentru a înțelege cum funcționează lumea, fără prea multe asumpții și complicații. Tu consideri că totul a fost creat de o entitate omnipotentă, omniscientă și benevolentă și este în continuare creat, care implică o mulțime de complicații grave. Cum ar fi, cum a făcut asta, ce este această entitate, de ce ne-a creat, ce dorește, cum ar fi putut o asemenea entitate să existe, cine l-a creat, cum funcționează această entitate și în principal un infinit de întrebări și o complexitate infinită. Eu am o explicație mai simplă, cu mai puține asumpții, și deci probabil cea corectă. Măcar de ai fi crezut numai într-o zeitate deistă, cu o definiție vagă și fără istoric cu oamenii, dar știu din dezbaterile noastre anterioare că ești un creștin fundamentalist. Deci crezi într-o carte care spune o mulțime de povești care încalcă legile științei, logicii și realității, în concepte precum Dumnezeu, îngeri, diavol, spirite, miracole, sfinți, rai și iad și multe alte concepte care nu pot fi măsurate științific. De asemenea, tu crezi în evenimente care nu au niciun fundament istoric, dintre care unele au fost plagiate din alte mituri. Tu crezi de asemenea în caracteristici ale dumnezeului tău care încalcă caracteristicile menționate anterior și crezi că trebuie să urmăm un cod moral care este inacceptabil după standardele din ziua de azi. Pe urmă mai trebuie să ne punem întrebări de ce Iahve a făcut unele lucruri precum potopul sau sacrificarea propriului fiu. Pe lângă faptul că trebuie să crezi în ceva care nu are fundament științific, logic, istoric, moral, juridic etc. mai trebuie să ne gândim și la toate contradicțiile biblice https://infidels.org/library/modern/jim_meritt/bible-contradictions.html și să găsim interpretarea corectă dintr-o carte atât de ambiguă, din traducerea corectă, ignorând celelalte traduceri și interpretări și celelalte mii de religii din lume. Deci rezumând asta cât mai simplu, explicația mea este mult mai simplă și cu mult mai puține asumpții, deci cel mai probabil este cea corectă.

| Steregoi explică (pentru chuckmanson):

Credinta in Dumnezeu reprezinta cea mai simpla explicatie la tot. Nu vezi cat de mult se complica oamenii de nestiinta cu explicatii complicate si nespectaculoase?

| chuckmanson a răspuns (pentru Steregoi):

Am explicat deja că nu este, dar voi sectanții nu vreți să ascultați adevărurile raționale. Și chiar dacă ar fi, e o explicație stupidă, deci nu este una bună.

| Steregoi explică (pentru chuckmanson):

Cum a aparut big-bangul?

| chuckmanson a răspuns (pentru Steregoi):

Ăsta e genul ăla de argument God of the gaps/ Dumnezeul golurilor. Argument invalid și eroare de logică!

| Steregoi explică (pentru chuckmanson):

Nu e nici o eroare de logica ci limita de gandire a omului ateu cu falsa lui modestie. Ai auzit de energia golului sau a imateriei? Energia punctui zero.

| chuckmanson a răspuns (pentru Steregoi):

Ok energia punctului zero este diferența dintre cel mai scăzut nivel de energie posibil al unui sistem mecanic cuantic și nivelul minim de energie al unui sistem clasic. Ce legătură are asta cu ce vorbeam noi?
Și ce e aia imaterie? Ai mai menționat de ea și pe tot google-lul nu găsesc termenul ăsta decât la tine. Vorbești de antimaterie sau ce?

| Steregoi explică (pentru chuckmanson):

"cel mai scazut nivel de energie posibil" - omul nu poate obtine asa ceva. Cel mai scazut nivel este zero Joules. Imateria are nivele de energie intre zero si nivelul constantei Planck. Materia e imaterie condensata.