| NameInUse a întrebat:

In legatura cu raspunsul lui JoleneSth20 (te salut!) la intrebarea mea:
Dpdv genetic, noi toti suntem diferiti(chiar si gemenii monozigoti sunt diferiti prin mentalitate, de exemplu), doar ca unii se simt mai diferiti de restul lumii, mai diferiti decat linia de normalitate.
Voi va considerati diferiti de restul lumii? Daca da, in ce fel?
Poate, cu aceasta ocazie, reusim sa ne cunoastem mai bine, cei din comunitatea TPU.

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cand vezi atat de multi prosti in jurul tau un exemplu este dark care ma jigneste indirect desi eu nu l-am jignit cum sa te consideri? daca esti diferit e bine ca nu urmezi turma dar e greu sa fi deschis la minte printre atatia inchisi la mine

| Drimmero a răspuns:

Ma consider diferit prin gusturile mele asupra multor aspecte, prin mentalitate, mod de viata, genuri muzicale, sporturi,, etc...

| Drimmero a răspuns:

Sa nu uit de caracter, personalitate, lucruri care fac posibila diferentierea intre oameni, parerea mea.

| Darkmagic a răspuns:

In legatura cu raspunsul...simt si eu nevoia sa o salut pe JoleneSth20. big grin
Prea multe nu am a raspunde la: "noi toti suntem diferiti", "unii se simt mai diferiti de restul lumii", "Voi va considerati diferiti de restul lumii?"

Am citit intrebarea, si dupa o scurta zvarcolire: ( cam asa: rolling on the floor ), am realizat ca, cu toate diferentele de dincoace si de dincolo de normalitate, tot exista un Trent Reznor...care ne apropie.
Bine'nteles, il salut si pe el. big grin

Sa nu uit...
Sunt diferit de Ray27TM. (natural, il salut si pe el!), si-i transmit ca "selectia lui naturala" aplicata la iubeală are...mult maro! big grin

| NameInUse explică (pentru Darkmagic):

laughing hai măăă

| JoleneSth20 a răspuns (pentru Darkmagic):

Salutări și ţie! laughing

| Darkmagic a răspuns (pentru NameInUse):

Hai ca au raspuns patru deosebiti!

Ray! (deosebit si asta)
E tot maro! big grin
Daca trebuie sa ma misc dupa el pe unde se vaita de mintile inguste, o sa vars sange...

| NameInUse explică (pentru Darkmagic):

"patru deosebiti"- hai mă că tot îi bini
Mai bine stai la locul tau, cica face salalaughing Iti iese maro pe nas, pana vezi negru in fata ochilorlaughing Fii si tu mai pasnic

| RAY a răspuns (pentru NameInUse):

Ce e amuzant in ce a scris?

| NameInUse explică (pentru RAY):

Atitudinea lui, cum ai zis si tu, ca se ia de tine in mod indirect. N-am nimic cu tine, mi se pare amuzant ca-i cu frustrarile astea si le pune pe unde poate.

| RAY a răspuns (pentru NameInUse):

Omul afirma ca nu trebuie sa dovedesti ceea ce afirmi,ca trebuie sa gandesti cica si daca isi convine o teorie gata e stiinta da asa e stiinta pentru el,fara experimente,fara teorii, fara a putea repeta un experiment, de exemplu teoria gravitatiei a fost imbunatatita de einsten daca einsten doar se gandea si nu se dovedea apoi nu devenea teoria lui o teoria in stiinta, exista fizica teoretica dar are ca baza noile descoperiri, de exemplu intrebarea ta e chiar una buna de ce suntem diferiti unu fata de altul, degeaba freud a incercat sa explice daca dovezile lau contrazis apoi

| NameInUse explică (pentru RAY):

Intr-adevar, esti o persoana deschisa la minte. Pentru a sustine o idee, trebuie sa ai argumente, altfel sunt doar vorbe in vant pe care cel mai probabil nici tu nu le crezi. Nu am urmarit eu disputa dintre voi, in caz ca a existat una, dar stiu sigur ca, pentru a afirma ceva, ai nevoie de argumente.
Eu nu stiu filosofie, nu stiu sa spun care-i treaba cu Freud. Dar, pornind de la ideea ta "degeaba freud a incercat sa explice daca dovezile lau contrazis apoi", pai asa e, parerea ta devine nula daca nu aduci argumente credibile si rationale, bazandu-te pe fapte reale si nu imaginare.

| RAY a răspuns (pentru NameInUse):

Multe pesudostiinta fost si in stiinta, uni credeau ca pot invia broaste ca reactioneaza la unele impulsuri ca apoi sa se descopere ca e din cauza muschilor s-a dus ipoteza, apoi uni ca pot citi gandurile altora americani au bagat miliarde in nimic ca apoi sa se descopere ca nu se poate plus multe povesti, iar referitor la personalitate nu stim multe, nici macar aia 2 gemenii nu au acelasi caracter mai ciudat unu din ei poate fi gay, ai auzit de povestea cu o familie care a crescut un baiat ca o fata dar tot nu s-a putut obisnui ca e fata a ajuns in depresie si sa sinucis, sau cei care au crescut un cimpanzeu, japonezi au facut multe experimente si nazisti
http://www.scientia.ro/......dewey.html

| RAY a răspuns (pentru NameInUse):

Asa e rational sa preferi mereu adevarul si dovezile care il pot dovedi

| NameInUse explică (pentru RAY):

Nu, nu stiam toate astea, se vede ca esti om citit. Chiar apreciez sincer.
Eu prefer sa nu ma bazez prea mult pe rezultatele cercetarilor si sa-mi fac eu propriile mele idei si concepte si sa traiesc asa, sa analizez in modul propriu ce e in jurul meu.
Am spus ca nu ma bazez pe rezultatele cercetarilor, sa zic si de ce.
Mai intai, s-a crezut ca broastele pot fi inviate si ca reactioneaza la anumite impulsuri, de exemplu impuls electric. Ok, s-a luat fiind drept adevar, si multi au crezut. Puteam si eu sa ma numar printre aceia, daca traiam in perioada respectiva. Si m-as fi inselat si eu o data cu ei daca alegeam sa-i cred.
Apoi, a aparut un nou adevar, acela cum ca muschii ar fi cei responsabili de miscare. In acest moment, imi dau seama ca m-am inselat si eu o data cu ceilalti are credeau prima teorie. Dar se poate sa se afle ceva nou intre timp, si sa ajung la concluzia ca iar m-am inselat crezandu-i pe acesti cercetatori.
Parerea mea? Nu cred ca putem ajunge vreodata la un rezultat final. Nu cred ca putem fi absolut siguri, dar 100% siguri, ca miscarea e produsa de muschi si doar atat. Stiu biologie, stiu de sistemul nervos si de legatura dintre ele, doar ca treaba asta s-a dovedit in urma unor experimente, in care s-au luat in calcul anumiti factori. Gandeste-te la cate lucruri exista si noi nu le putem vedea, gandeste-te la stimuli pe care noi nu ii putem percepe. Daca testam acei receptori pe broastele acelea, poate ajungeam la o alta parere, ca mai este ceva pe langa muschi si sistem nervos care declanseaza miscarea. Dar cum nu ii putem identifica, nu ii putem testa sa ne convingem. Atata timp cat nu cunoastem 100% lumea care ne inconjoara, cu tot cu radiatii, particule si alte lucruri inca nedescoperite, nu cred ca putem lua un experiment stiintific si un rezultat ca fiind adevar absolut. Asta e tot, toate sunt doar idei de moment, punerea in pratica a noi descoperiri. Cu fiecare descoperire nou facauta, se schimba treaba si se efectueaza alte experimente, ducand la noi idei, la ADEVARURI TEMPORARE.

| RAY a răspuns (pentru NameInUse):

Asa e man, mereu se descopera ceva care imbunatateste vechea teorie dar nu inseamna ca o desfinteaza, vezi tehnologia asta cum avanseza de la zi la zi

| NameInUse explică (pentru RAY):

In ce priveste tehnologia, asa e, se fac progrese, dar asta e un lucru concret, e ceva fabricat de oameni. Te indepartezi de ideea initiala. Ce face omul cunoaste foarte bine, dar mediul inconjurator, care trebuie descoperit, ridica semnele de intrebare. Asta e necunoscutul pe care fiecare om de stiinta il interpreteaza cum poate.
De exemplu... Universul e intr-un singur fel, lucru cert. Ce stim noi despre el e ce am aflat de la cercetatori. Dar nu te-ai gandit vreodata... daca cercetatorii nu au analizat bine lucrurile? Daca ceva le-a scapat? Te poti increde asa usor in ce spun ei, si s-o iei drept *adevar*? Eu n-am de ales, aflu si eu lucruri noi, dar de fiecare data ma intreb daca nu cumva le-a scapat ceva din vedere, daca nu se inseala.
Daca as intalni vreun extraterestru ceva, le-as spune ce cred eu, ce am auzit, dar n-as fi sigura ca e si reflectia a ceea ce inseamna cu adevarat *Univers*. E doar o suma de observatii, nimic concret.

| MedionTcO a răspuns:

Da,eu unul ma consider diferit prin modul cum abordez o situatie, timpul de gandire.