anonim_4396
| Anonim întreabă:

Multi dintre voi ati vazut documentarul "the Secret" in care este vorba despre legea atractiei.In documentar ne arata cum putem folosi legea atractiei(secretul). Acolo este vorba despre felul cum gandim, tot ceea ce gandim devine realitate.Am vazut documentarul acum 1 an si ceva la inceput nu mia atras atentia asa mult desi am incercat sa o aplic si spre surprinderea mea prima data am reusit sa o aplic si am ramas socat pentru ca la cecea m-am gandit eu cem doream nu mi s-a parut o coincidenta. Apoi peste nu i-am mai acordat atentie, apoi peste 1 an m-am gandit sai acord atentie dupa ce mam tot gandit la un lucru care ma deranja un lucru la o persoana iar eu mam tot gandin la chestia aia, ma gandeam ca si cum mi s-ar fi intamplat si ce creedeti peste cateva saptamani mi s-a intamplat laughing). Daca ar fi sa caut in trecut sunt sigur ca sunt momente in care am mai folosito fara sa-mi dau seama la fel si voi.De fiecare data cand am o stare proasta am in continuare parte numai de asta. Eu unul cred in legea atractie, eu unul cred ca functioneaza si am decis sa incerc sa o pun in aplicare.Voi ce parere aveti, credeti ca functioneaza, au fost momente in care ati aplicato fara sa realizati acest lucru?

3 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Legea atractiei si "tot ceea ce gandim devine realitate". Gata am prins-o si pe asta, cand descoperi apa fiarta si mersul pe jos sa ne dai de stire.

| kurinkita a răspuns:

Altii o numesc efectul Placebo sau chiar Nocebo.
Ca sa intelegi unde bat, o mica chestie de stiut despre creierul uman: cand e vorba de anumite lucruri, sta foarte prost (multitasking, reamintiri, decizii).
Bun, ca am stabilit chestia asta si ca m-am ras mult la The Secret, e totul un mare placebo. Exemple mai concrete:
Masina mea actuala. Am vrut de un an o masina nea noua, cumparata cu banii jos din reprezentanta. Acum maxim 4-5 luni nu mi-o permitea. Dar cu un job nou, salariu mai mare + proiecte de advertising preluate ca liber profesionist au facut ca toate sa mi indeplineasca din punct de vedere financiar si sa pot sa-mi iau o masina nou nouta din banii mei. Normal ca m-am mai gandit in timp la asta, dar nu inseama ca daca m-am gandit la masina aia frumoasa din reprezentanta la Mercedes, mi-am luat-o imediat si ca daca m-am gandit numai la ea mi-a cazut un sac de bani in fata.
Exemplul 2: Laptopul nou. Lenovo Y510 cu 2 placi video dedicate nVidia 750. E foarte greu sa obti unul la noi in tara fiindca de obicei gasesti doar modelul cu o singura placa video si trebuie sa cauti in fan si papura sa gasesti de unde sa comanzi cealalta placa video pentru slotul Ultrabay. Accidental, am zis sa o caut la nemti cand am fost acum o luna acolo la ei si am gasit modelul cu ambele placi din start, ca bonus, la acelasi pret de 1000euro ca aici, dar cum ziceam mai sus, modelul de tot, cu 2 placi video. Nu am facut-o fiindca m-am gandit la asta ca disperatul, nu e ca am vazut the secret si m-am gandit la asta si cand meditam pe toaleta sau in dus sau cand faceam sex cu prietena. A fost ca s-a intamplat sa fie si ca am muncit mult, am stiut cum sa fac networking si pe unde sa trag de sfori ca sa fac sa fie bine.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

In fiecare moment al zilei o folosesti, ea te lasa sa iti materializezi gandurile(de la scarpinaturi la lucruri radicale).

Iti zic un alt secret: incearca sa constientizezi ceea ce face subconstientul, ce iti comunica, intreaba-te de ce apar anumite sentimente. La inceput, poate iti va fi greu, apoi, pe masura ce trece vremea, vei putea constientiza procesele ce au loc in mintea ta, astfel, avand acces, treptat, la "vocea interioara".
Vei vei fi capabil asculti sfaturile pe care ti le da subconstientul(sub forma de emotii - nu o sa auzi voci, stai calm), nu doar sa ii dai comenzi(prin autosugestie/The Secret).

Întrebări similare