| Alphawolf a întrebat:

O nouă planetă locuibilă: http://www.evz.ro/......07595.html
Ce parere aveti? Mai crede cineva ca Pamantul este miezul slavit al universului?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

In ce ma priveste sunt deschisa oricarei posibilitati:pot accepta ca nu suntem singuri in Univers, indiferent care ar fi formele sub care s-ar preszenta viata si care ar fi suportul sau existential, oxigenul, carbonul, siliciul sau chiar o substanta inexistenta pe planeta noastra, pot accepta ca extraterestrii ar fi printre noi, pot accepta pana si existenta unor universuri paralele.Si toate aceste posibilitati nu fac decat sa ma uimeasca de fiecare data cand constat distantele pe care le poate parcurge imaginatia mintii omenesti. Oricat de modesti am vrea sa fim, suntem totusi o specie extraordinara! Poate Universul are si alte "miezuri" dar dintre toate singura certitudine, cel putin d.p.d.v.material, suntem noi (pentru noi insine). Care ne putem imagina orice.Complexitatea creierului omenesc, viteza si multimea conexiunilor neuronale fac din farptura umana o devarata izbanda a Creatiei. Iar daca s-ar intampla sa fie si altii asemenea noua ar fi de-ajuns sa stie, ca si noi ca 2+2=4.Sau, in plan genetic, ca 1+1=ALTUL.

18 răspunsuri:
| Alphawolf explică:

@marionel, asta am inteles eu din unele discutii, de fapt am dedus ca au mai fost si alti care au inteles asta(marea importanta a Pamantului in Univers) sau ceva asemanator. Mananca-ti pufuletii linistit ca nu ai pierdut nimic.

| Alphawolf explică:

@florinbbl, limitele de temperatura unde este posibila forma de viata sunt de la -60(-70)°C la 80-90°C, iar asta la cunostintele actuale. Si daca tinem cont ca primele forme de viata nu consumau oxigen, ele eliminau oxigen din consumul altor materiale, ajungem la concluzia ca viata poate exista si in alte conditii decat cele gandite sau stiute de noi.

| Alphawolf explică:

@april, imi place raspunsul tau, imi place cum este gandit, dar nu-mi place directia care i-ai dat-o. "Complexitatea creierului omenesc, viteza si multimea conexiunilor neuronale fac din farptura umana o devarata izbanda a Creatiei." Aceasta fraza suna frumos si probabil dovedeste creatia in convingerea unei persoane sau a unor persoane, dar in fapt aceasta fraza nu dovedeste creatia, mai mult, eu inclin sa cred ca realitatea infirma izbanda, chiar daca nu infirma si creatia(deocamdata). Prin afirmatia aceastei fraze tu te multumesti cu ce cunosti, iar necunoscutul il consideri minune. Asa au aparut zeii si implicit credintele popoarelor antice in zei.

| carminaburana43 a răspuns:

Nu va suparati dar april nu degeaba e expert TPU ca are cel mai inteligent raspuns.

| Gospell a răspuns:

"Ar prezenta conditii de a sustine viata"... asta nu inseamna ca este si locuita.

| shadovv a răspuns:

Nu mi spune ca tu crezi asta...

| Adyr0 a răspuns:

Eu totusi cred ca Pamantul este miezul din dodoasca.

| pwp a răspuns:

Pai hai sa ne mutam acolo!rolling on the floor

| MisterKat a răspuns:

E doar o posibilitate, nu e o certitudine ce reiese din acel articol. S-a dat si la televizor acea stire. Totusi sunt de acord cu tine, nu cred ca mai sunt oameni care cred ca Pamantul este miezul slavit al Universului. Cred ca mai sunt si alte planete sau chestiuni asemanatoare in care viata este posibila. In care viata inseamna cu totul altceva decat ceea ce stim noi aici pe planeta. Singurii care sunt total impotriva acestei idei sunt cei indoctrinati, mai bine zis indobitociti cu buna-stiinta de catre Biserica, popi, precum era in Evul Mediu "celebra" "sfanta" Inchizitie!
O seara buna!

| CM7YRE a răspuns:

La fel zic si-aia care traiesc acolo de noi laughing Ca poate nu existam laughing

| ileanaadrianastan a răspuns:

In Kabbalah se precizeaza ca in Univers exista o multitudine de lumi locuite. Poate si din acest motiv, marele lider sionist David ben Gurion ne indemna pe noi, judeii, sa privim foarte gales si iscoditor catre stele. Stelele de unde ne-au venit Stramosii acum cca. 1 miliard de ani.

| Lora a răspuns:

Da pentru ca aceasta noua planeta descoperita nu e foarte comod de locuit pentru ca pe ea se masoara 0 grade celsius

| Sinedd a răspuns:

De unde stiu ca e locuibila?

| LionDen a răspuns:

Nu e o mare problema temperatura... daca e variabila e perfect.se poate trai doar cu gandul ca in alaska is temperaturi si mai mici la fel si siberia si islanda.so.cine stie? poate avem frati mici cu capu mare oki bulbucati si de cul verde

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Auzi dar tu stii diferenta dintre locuibila si locuita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A mai fost un moment in viata noastra cand toti stateam cu bagajele facute in urma unei stiri asemanatoare, tare imi e ca cei de acolo asteapta la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt multe planete unde este viata, dar pina ce le vom gasi va trece mult timp

| florinbbl a răspuns:

Din primele estimări făcute de aceştia, temperatura care se înregistrează la suprafaţa Gliese 581g, care nu este expusă în permanenţă stelei sale şi nici întunericului din spaţiu, variază între -31 de grade Celsius şi -12 grade Celsius.
cam greu de locuit acolo in aceste conditiiwinking