| Inferno a întrebat:

Parerea mea este ca toate fiintele vii de pe Terra sunt "masinarii de ucis" in sensul ca absolut orice caracteristica ar avea faciliteaza intr-un fel sau altul uciderea altei fiinte.


Daca sunteti de alta parere puteti da exemplu de cel putin o singura caracteristica a unui singur organism oricare ar fi el care sa nu faciliteze intr-un fel sau altul uciderea altei fiinite? Eu nu am gasit.
Si prin caracteristica ma refer la: culoare, marime, blana, piele, ochi, etc

Răspuns Câştigător
| Mclaren12 a răspuns:

Plantele sunt organisme vii si n-au nevoie sa ucida pe nimeni ca sa supravietuiasca.

| NGheorghe a răspuns (pentru Mclaren12):

Exista plante carnivore care se hrănesc cu insecte, păianjeni, viermi, etc.

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu chiar, nu uita de simbioza https://ro.wikipedia.org/wiki/Simbioz%C4%83
de mamifere care vaneaza in grup, mamiferele au dezvoltat in urma evolutiei lor
-socializarea
-afectiunea
-iubirea
-empatia

| Mădă0611 a răspuns:

Totul e perceptie. Moartea sau viata nu exista, e doar schimb de materie. Mereu compar cu stelele ca sa inteleg ce e in jur. Sa luam o nebuloasa. Din materia ei se pot forma stele si planete. Un corp ceresc care atrage mai mult hidrogen decat altul devine stea si celalalt planeta, sa zicem. O stea suficient de mare o sa aiba "urmasi", adica o sa devina nebuloasa si apoi stele si planete, mai mici (asa vad eu instinctul de reproducere, un mecanism doar,; cel mai bun/puternic supravietuieste). Putem spune ca cea care a atras mai mult hidrogen a omorat-o pe cealalta, afirmatie sau interogatie, cum vrei. Jupiter e o stea esuata, chiar si Saturn.

Plantele ucid, dar Mclaren12 nu stie. Toate sunt otravitoare, pentru animale, doar ca difera cantitatea de otrava, plus ca se omoara intre ele pentru energie solara. Morcovii contin vitamina A. De la o cantitate mare de vitamina A mori. Samburii de mar, cirese, caise, si probabil ai tuturor plantelor, ca ei conteaza, nu fructul, sunt otravitori, cei enumerati contin cianura. Leandrul e otravitor, cucuta, matraguna, tisa. Si apropo, toate care ne par benefice, incearca sa ne omoare. Cele cu efect anestezic ne fac sa nu simtim, deci nu ne aparam, iar fara aparare suntem prada pefecta. Plus ca majoritatea plantelor nu sunt nevoite ca ucida pentru ca o fac altii in locul lor, dar ele nu traiesc doar cu apa, CO2 si energie solara, ci iau din sol ce mai au nevoie. Cand n-o sa mai existe ucigasi pentru ce au nevoie, o sa inceapa sa omoare agresiv, nu stiu cum, natura e singura creatoare.

| NGheorghe a răspuns:

Dar ca exemple concrete de animale:
Iepurii, Oile, Caprele... pe cine ucid?

| Inferno explică (pentru NGheorghe):

Eu stiam ca toate sunt ierbivore si consuma plante, deci le ucid pentru a le putea digera.

| NGheorghe a răspuns (pentru Inferno):

Încă nu am auzit de noțiunea de "ucidere a plantelor". Este scoasă din burtă? sau în vreun fel iarba "moare" dacă este tăiată sau păscută de un cal?
(Dacă tot nu ieși afară din casă atunci măcar mai pune mâna pe o carte de biologie.)

| Inferno explică (pentru NGheorghe):

"UCÍDE, ucíd, vb. III. 1. Tranz. A pricinui moartea unei ființe."

| NGheorghe a răspuns (pentru Inferno):

Ok, înțeleg ca îți place la nebunie sa faci precizări. Dar mai dă si răspunsul!
Încă o dată: "iarba moare dacă o paște calul?"

| Inferno explică (pentru NGheorghe):

"iarba moare dacă o paște calul?"
Pai da doar nu ramane vie in burta calului?

| NGheorghe a răspuns (pentru Inferno):

Așa? Nu m-as fi gândit niciodată ca iarba creste de la varfu frunzei in jos către rădăcina. Esti genial, mai ales când uiți de rădăcină.
sa înțeleg ca merele ce le luam din copaci sunt încă vii. Dar merele moarte si picate pe jos... dacă le mâncam le mai omoram o dată sau ba?

| Inferno explică (pentru NGheorghe):

"iarbavcreste de la varfu frunzei in jos către rădăcina. "
Nu creste asa.
"Esti genial, mai ales când uiți de rădăcină."
Unde am uitat de radacini?

In momentul in care ai sectionat firul de iarba, separandu-l de de radacina, acesta (firul de iarba) moare. Ce se intampla cu radacina nu stiu. Intrebarea ta era ce se intampla cu firele de iarba, iar ele mor, evident.

Tu ai doar probleme grave de gandire daca din afirmatia mea evidenta cum ca firele de iarba nu supravietuiesc in stomacul unui animal ai tras concluziile absolut idioate de mai sus.

| relian a răspuns (pentru Inferno):

Firele de iarba nu reprezinta un individ,ca urmare nu poti spune ca calu a omorat un sop de iarbalaughing ca si cum tie iti cade parul,iti tai unghiile,asta inseamna ca esti mort sau cum? Asta voia sa zica NG,deci are dreptate,iarba mancata de cal nu moare,daca calu ala ar scoate firu ala de iarba din pamant cu tot cu radacina si lar manca,atunci am putea spune ca la ucis,cum ai zis tu.Un mar vorba lu cade din pom,deci la ucis cine? La ucis vantu probabil,ori la ucis pomu care la facut,deci e clara plantele isi omoara piesele sau cum sa le zicem,componenetele.

Vine un animal X pasare ce o fi si vrea sa agate o soprala,soprala fuge,pasarea sare pe ea prinde coada,soprala isi lasa coada si dispare, pasarea manainca coada, deci pana la urma cum e a ucis pasrea soprala ori ba?laughing Ia sa auzim, ca vorba aia coada aia este vie, chiar se misca in gura in stomacu gusa pasarii, este digerta nu?

Ok asta asa ca pe viitor sa nu mai faci pe altii idioti sau ca ytag concluzii idioate.Omu stie ce spune ca iese afara din casa vorba lui.Ar fi timpul sa mai iesi si tu laughing

| Romanul86 a răspuns:

Animalele nu ucid pentru că ele nu păcătuiesc.