|

Salutare! Ofer funda pentru un răspuns pe care îl consider inteligentAm ajuns la stadiul unde să accept orice mentalitate la un om cu excepția,,sufletului patriotic"Sincer,și eu sunt recunoscător pentru cei care au murit în luptă pentru noi, dar tot o dată sunt de părere că pentru asemenea lucruri nu trebuie să faci mare sărbătoare.E ca și cum l-ai zice unui om că nu e ființă spirituală doar pentru că nu merge la biserică

Mi-a plăcut foarte mult cum s-a exprimat maestrul spiritual Osho.Nu o să-l citez că nu știu acum cuvintele exacte dar în esență ideea ecă dacă simț că nu vrei să faci nimic altceva decât să stai pe plajă atunci e perfect.Fă asta și fie asta religia ra.E un mod de abordare mai simplă și liberă a lucrurilor

Deci concluzia este că nu trebuie să faci ceva serios să-l mulțumești unui Dumnezeu. Bucuria însăși e mulțumire.Acest lucru e valabil și la patriotism părerea mea

Și după mine, cum e manifestată in ziua de azi e oribil.Mulți cântăreți,actori și așa mai departe o fac numai pentru aș crea o imagine mai bună.Și ce e mai important, cu asta patrioții se cred mai matur decât ceilalți.

Cât despre 1 decembrie sau oricare sărbătoare națională am de zis(și asta de la Osho cred că știu și iar intervine bucuria):dacă ești cu adevărat fericit fiecare zi e sărbătoarePlus că mai e și mentalitatea aia:că doamne ocrotește i pe români de exemplu(dar și în altele imnuri apare Dumnezeu)

Deci,dacă românii câștigă intr-un război e că Dumnezeu i-a protejat pe ei și nu pe unguri de exempluDeci, mi se pare o absurditate și patriotismul o chestie irelevantă.Căți români au fost la Alba Iulia la împlinirea de 100 ani? S-a schimbat ceva în bine de atunci

11 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici mie nu imi plac persoanele pseudofilosofii sau cei care se simt altceva decat niste chimicale si uite-ma, nu fac mare tam tam din asta.

| a răspuns:

Poate nu o sa dau raspunsul cel mai inteligent pot sa zic doar atit ca sunt perfect de acord cu tine.Dar pana cand e mai usor sa te uiti la televizor decat sa deschizi si sa citesti o carte pana atunci mereu masele vor fi foarte usor influentate de mass media.Tu deja ai devenit mai deschis pentru ca ai citit.Dar citi pot zice ca citesc? Si eu am citit Osho si nu numai multe carti spirituale.Dar e enorm de greu sa gasesti oameni care citesc mai ales de cand au aparut si telefoanele mobile. Unii nici in mormint nu o sa mai mearga fara.

| a răspuns:

E o idee proastă să te simți legat de oamenii din jur doar că au fost fătați în același spațiu geografic cu tine, să simți că meriți căcaturi doar din cauză că bunică-tu a fost fătat în cam același loc și să simți că ceata ta de maimuțe e cea mai șmecheră dintre cetele de maimuțe și că a inventat șmecheria.

| a răspuns (pentru Yurisa):

Ceata ta de maimute, ca si altele, daca nu ar fi luptat ar fi ramas asuprita si sclav ai fi si tu in ziua de azi, dar nu te duce mintea sa intelegi asta

| a răspuns:

Un strain se arunca in apa sa-ti salveze copilasul de numai de doi anisori, cazut accidental in apa. Cu ultimele puteri il arunca spre mal dar el epuizat de efort se ineaca.
Vei uita asa usor ca fiul tau traieste datorita sacrificiului suprem pe care dansul l-a facut?
Un exemplu minuscul fata de sacrificiul sutelor de mii de fii, soti si tati pieriti pentru natiune, pentru ca tu a stai azi bine mersi sa pierzi timpul altora cu ineptiile tale aberante. Si mai ai pretentii sa fie raspunsul neaparat inteligent. Dupa maniera ta de a gandi, nu prea esti persoana care sa merite acel tip de raspuns.
Zici ca l-ai citit pe Osho (apropo, n-a scris nici o carte), dar nu pare ca ai inteles substanta filozofiei lui.

| a răspuns (pentru FreddieM):

În primul rând știu bine că Osho n-a scris nici o carte.El a zis la un moment dat că ce nevoie e de națiuni
In al doilea rând unui dintre cei mai mari oameni ai lumii, Albert Einstein a zis că ce urăște iubirea de țară
Faptul că ei s-au sacrificat pentru mine intre-adevar este un lucru de pretuit.Si prețuiesc.Dar după cum am precizat dacă sunt recunoscător Creatorului e neapărat să mă duc la biserică? Bucuria e sentimentul de recunoastere


Osho nu a fost nici un pic patriot

Si încă o persoana ca tine imi pune la îndoială inteligența laughing))

| a răspuns (pentru Kinus12):

E ok, nu doar el iti pune la indoiala inteligența. Si eu fac asta si probabil si altii care nu se obosesc sa te anunte. Din momentul in care anunti ca dai funda unui raspuns pe care il consideri inteligent, dai cu "inteligenta" de gard din punctul meu de vedere pentru ca te autoproclami un fel de "evaluator" al inteligentei. Tu esti in masura sa cataloghezi ce e inteligent si ce nu. laughing

Dar, ca sa nu fac mare caz din asta, trec la urmatoarea mare dovada de inteligența: ipocrizia. Admiri abordarea in care ti se spune ca e in regula sa nu faci nimic daca asta te face fericit. Si e ok sa faci din asta "religia" ta, dar totusi se pare nu e ok sa fii patriot daca asta te bucura si sa faci din asta religia ta (aka patriotismul) si sa sarbatoresti.

Ah, si o alta dovada a inteligentei: amestecarea notiunilor "patriotism" si "religie". Una-i una si alta-i alta. Ca poti sa fii si patriot si religios si sa o dai in rugaciuni, e altceva, dar nu in asta consta patriotismul. Exemplul dat de tine e unul care se regaseste in multe cazuri. Spre exemplu elevii care se roaga inainte de bac sa le pice cutare subiect si daca le pica se bucura ca i-a ajutat Dumnezeu, chit ca altii s-au rugat pentru alt subiect. Dar nu merge de aici sa zic ca e o prostie sa fii elev, cum nu mergea nici in cazul tau sa ataci patriotismul pe baza asta.

Acestea fiind spuse, consider ca patriotismul este stupid, dar pentru asta am argumente reale. Cele cu care ai venit tu sunt mai stupide decat patriotismul in sine.

| a răspuns:

In 1947 India a spus ca doar bucuria si pasivitatea nu formeaza o patrie.
Osho stie!winking

| a răspuns:

Bați câmpii. Unii își găsesc bucuria în violarea unei minore, alții își găsesc bucuria în crearea unui război care duce la moartea a mii de oameni. Caz concret, când a avut loc 9/11, 5 evrei care se aflau la o locație în apropiere au fost surprinși în timp de dansau și cântau de bucurie la căderea turnurilor. Alții se bucură că au invadat Europa și au omorât un european sau au violat vreo blondă. Milioane de oameni s-ar bucura la astfel de chestii.

Apoi patriotismul/naționalismul este o „doctrină" extrem de importantă în fiecare țară pentru că asta arată că ai o identitate etnică, culturală și națională de care îți pasă și care te leagă de țara respectivă

Dar dacă de exemplu persoana X este un maimuțoi indiferent căruia nu-i pasă de țara lui, și dacă mai există alte zeci de milioane de maimuțoi ca el, atunci are loc fenomenul de „multiculturalism" sau „neomarxism" când țara lor este invadată de teroriști din lumea a treia numiți generic „refugiați" și încep să facă prăpăd în țara maimuțoilor. Cam asta se întâmplă în vest, țări pline de maimuțoi indiferenți care se văd invadați și islamizați de criminali și violatori din Siria, Afganistan sau mai știu eu de pe unde. Astea sunt societăți „multiculturale" sau „neomarxiste", societăți unde are loc o amestecare etnică și culturală până în punctul în care identitatea etnică și culturală care definește țara respectivă nu va mai exista.

Pe de altă parte, în țări precum Ungaria există o identitate etnică și culturală și acolo nu există prea mulți maimuțoi indiferenți care să le dea voie teroriștilor să le invadeze țara.

De asta patriotismul/naționalismul este important și necesar pentru o țară dacă vrea să supraviețuiască, pentru că maimuțoiul indiferent nu are habar că miliardari evrei ca George Soros pompează sute de milioane de dolari în invadarea ilegală a Europei. Maimuțoiul indiferent habar n-are că dizolvarea identității rasiale și culturale este doctrina care a stat la baza creării Uniunii Europene. Maimuțoiul indiferent habar n-are că de zeci de ani se plănuiește și se aplică extincția populației albe prin mixarea rasială. Păcat că nu pot încărca poze aici că ai fi înțeles mai ușor.

Și nu înțeleg de ce tot bagi în discuție balivernele creștine. Sunt niște povești care n-au nicio legătură cu realitatea. Yahve nu există și n-a existat niciodată. Eu sunt fericit că nu mai suntem pe vremea inchiziției că atunci ăia care nu se conformau cu dogmele creștine erau torturați până la moarte.

| a răspuns:

1) Conform site-urilor de știri (realitatea, TVR, Digi 24), la Alba Iulia, la festivitățile de centenar au fost între 150.000 - 170.000 de oameni.

2) Românii au ieșit în procente mai mari la vot.

| a răspuns (pentru TheWznd):

Și eu am fost la vot dar la festivitatea de centenar nu de exemplu.Și familia mea la fel.Și ca noi cred că au mai fost.Deci nu neaparat are legătură