| cucaracia a întrebat:

Stie cineva ce insecte, paianjeni, reptile sau amfibieni, ma rog, animale mici care sunt comestibile in Romania? Va rog mult nu. mi da. ti raspunsuri batjocoritoare. mersi!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate nu stiu ce insecte sunt comestibile la noi in tara. mi-ar placea sa te ajut pentru ca si eu sunt interesat de subiectul asta. nu din cauza crizei (dupa cum spunea cineva aici) ci pur si simplu pentru calitatile nutritive ale insectelor. am vazut ca multi folosesc termenul de "gandac". fratilor sunt mii de specii de gandaci. si gandacul de bucatarie e gandac si carabusul si coropisnista si urechelnita. va rog fiti mai clari cand vb. iar dc nu aveti nici o idee despre ce vorbiti mai bine taceti, ca e plina romania de pseudo-enciclopezi

8 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Totul e comestibil. Ai grija sa folosesti ulei de masline. Daca reusesti sa le consumi vii isi pierd mai putin din calitatile nutritive.hee hee Ti-a venit ideea asta odata cu criza? Felicitari, cred ca ai multe datorii la banca!

| cucaracia explică:

Nu m-ati ajutat, eu am vrut sa stiu doar cele din romania, in special din zona de munte, si mam interesat si am aflat ca melcu, greierii si viermii dintr. un hoit is sigur comestibili, da' vreau mai mult. ajutati.ma plz! mersi

| cucaracia explică:

Pai, cand a fost in Romania Bear Grylls, nu a mankt decat un melc crud si buktzi d mere din fecale de urs, prea putin... sad

| lencikk a răspuns:

Raci, creveti, broaste, caracatite, si mai sunt dar nu stiu, am vazut la o emisiune cum mancau viermi in fine.cauta pe netbig grin

| Johnny_3038 a răspuns:

Aşa că dacă nu crezi în zicala "eşti ceea ce mănânci", ar trebui să te gândeşti să adaugi la meniul tău zilnic câteva insecte.

1. Scorpioni la proţap

Scorpionii cel mai des sunt prăjiţi în ulei fierbinte pe un băt. Au un gust uşor sărat şi o textură de coajă de arahide.

Datorită faptului că sunt încărcaţi cu mult venin, scorpionii se folosesc adesea la tratarea bolilor ca: gripa, paralizia, reumatismul, cancerul şi hepatita B.

2. Viermii de mătase

Viermii de mătase foarte bine prăjiţi au un miros specific, greu de descris iar gustul pare ca cel al unor vegetale în descompunere. Înveşişul este dur şi nu ar trebui să se consume.

Viermii de mătase sunt o sursă crescută de proteine, fier, magneziu, calciu, sodiu şi vitamina B1, B2, B3.

Se recomandă copiilor care suferă de subnutriţie şi femeilor însărcinate.

3.Cicadas

La fel ca şi scorpionul cicadas nu are nici un gust ci doar o textură crocantă. Partea din interior este moale ca şi albuşul unui ou. Partea neplăcută este că picioruşele şi aripile intră între dinţi.

Cicadas sunt foarte bogate în proteine, vitamina B1, B2 şi B3.

4. Centipedes

Centipedes sunt lungi şi cu multe picioruşe şi au gustul cam la fel de neplăcut ca şi aspectul lor fizic., din ceea ce povesteşte lumea.

Centipedes vindecă bolile de rinichi, spate şi impotenţa.

5. Gândaci

Ca şi un pont vă spunem că înainte de a consuma gândacul ar fi indicat să îi daţi jos aripile din spate şi să îi strângeţi corpul între degetul arătător şi cel mare pentru a-i scoate intestinele.

Gândacii sunt antidiuretici şi de aceea se folosesc la copilaşi pentru a economisi scutece şi pentru cei vârstnici să îi scutească de drumuri inutile la toaletă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Insectele pe care le gasesti pe camp sunt majoritatea comestibile si iti pot da ex:lacustele, greeri, larvele furnicilor, larve care se gasesc sub coaja unor copaci.sunt foarte bogate in substante nutritive ca proteine din belsug acizi grasi esentiali si multe minerale si vitamine sunt complete din punctul asta de vedere. cel mai bine e sa le consumi crude eliminandu-le intestinele care pot contine paraziti.

| anonim24 a răspuns:

Nutritionistii ne spun ca exista 1. 462 de specii de insecte pe care omul le-ar putea pune in farfurie la masa de pranz. Ba mai mult, sunt destul de satioase. Astfel, 100 de grade de... greiere contine cam 121 de calorii si 5, 5 de grame de grasime comparativ cu 21, 2 de grame de grasime din carnea de vita.

De asemenea, carnea de greiere contine 5, 4 grame de carbohidrati, 75, 8 mg de calciu, 185, 3 mg de fosfor si chiar 9, 5 mg de fier
Specialiştii din cadrul Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură ţin să ne amintească faptul că gândacii, albinele, greierii şi moliile conţin de două ori mai multe proteine decât carnea crudă şi au aceeaşi valoare nutriţională cu cea a unui preparat la grătar (sursa).

| Ploaia a răspuns:

Din zona de munte? Iti recomand youtube, scrii Bear Grylls in Romania.