| Bobby711 a întrebat:

Am mutat niste fisiere de pe hdd ul pc ului pe cel extern. Sau mutat pe cel extern dar inca imi apare ca mi ocupa memorie.Fisierele nu mai apar pe hdd ul pc ului(asa cum trebuie) dar nu sunt nici in cosul de reciclare sa le pot sterge. Cum sa procedez?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai MUTAT fisierele si ele sunt toate, INTEGRAL copiate pe hdd-ul extern, atunci ai ceva problema la structura partitiei de unde le-ai mutat - se rezolva cu "Check disk" pe partitia respectiva.
Daca fisierele NU sunt integral pe hdd-ul extern, atunci inseamna ca ai scos mufa hdd-ului prea repede din USB, inaintea terminarii scrierii.
Daca pe hdd-ul extern nu apare nici un fisier, atunci le-ai mutat in alt folder.
Daca ai facut copiere de fisiere pe hdd-ul extern, dupa care ai sters fisierele din locul original, atunci la fel, trebuie sa cauti fisierele in alt folder, unde le-ai "scapat" din greseala.
Oricum, da o cautare pe calculator (cu hdd extern conectat), dupa numele EXACT a catorva din fisierele "mutate". Daca mai exista pe calculator, atunci cautarea le va gasi.

| Simpatik a răspuns:

Nu stiu de ce imi vine in cap sa defragmentezi HDD PC-ului de pe care ai mutat acele fisiere.
Poate dupa aceea nu va mai arata ca are spatiu.
Poate fi si o eroare a variabelor MFT care indexeaza fisierele si locatiile lor, oricum fisierele sterse, mutate etc raman in memoria hdd pana la rescriere desi ele numai ocupa spatiu, si pot fi chiar recuperate, la tine cam invers, au fost mutate dar inca ocupa spatiu.
N-am alta idee decat cea cu defragmentarea.Cu siguranta exista si altele.

| RAY a răspuns:

Pai daca ai mutat logic ca numai sunt fisiere pe hardul intern,formateaza hardul, probabil ca ai un hard intern nu prea bun, bine ca ai salvat fisierele de pe el, formateaza hardul si asta e, vezi de un ssd

| gabicoo a răspuns:

1- Defragmentează discul!
2- Fă o curățare cu CCleaner! Sau cu Glary Utilities!