| andrefrancais a întrebat:

Am Windows 10 instalat pe laptop.
Se blochează din cand in cand, iar meniul de start se deschide foarte greu.
Ma gandeam sa ma duc la service sa imi puna windows 7.
Sa pastrez w10 sau sa imi pun 7?

13 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Ce model de laptop este? Chiar daca din fabrica a fost facut pentru Windows 10, poate are niste specificatii slabute. Sistemul de operare se actulizeaza constant, aplicatiile iti cer resurse ca sa le poti rula. In functie de ce laptop ai, iti pot sugera ce sa instalezi; daca gasesti un cunoscator, incearca o varianta de windows "lite" sa iti consume cat mai putine. Maxim daca ai buget si te ajuta, incearca sa pui un ssd pe laptop, si o placuta de ram daca ai foarte putin gen 1-2gb. Lasa-mi inbox daca ai nevoie de detalii sau sfaturi.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca este un laptop de capacitate mai mica, atunci apar asemenea probleme.
Windows 10 are nevoie de minim 4Gb memorie RAM si minim 60-80Gb liber pe partitia C: sa functioneze cat de ct acceptabil.
Windows 7 functioneaza si cu jumatate de resurse fata de w10 (2Gb RAM, 30-40Gb liber pe C: ).

Daca ai un asemenea laptop (si nu numai) e mult mai bine sa instalezi un Linux Mint, care "fuge" mai bine bine si cu 2Gb memorie RAM si un hard disk de cel putin 20Gb.

| andrefrancais explică (pentru Bula):

Am un laptop cu 4gb ram si 1tb hdd
Parca nu mai pot sa suport
Nu pot sa am linux pentru ca am nevoie de aplicatii care merg numai in Windows

| Bula a răspuns (pentru andrefrancais):

In acest caz pune win7, dar intai verifica suprafata discului de "Bad"-uri.
(si formatarea COMPLETA (nu quick! ) il verifica, la instalare.

| NLS a răspuns (pentru andrefrancais):

Incearca sa folosesti Windows 7 Home Premium daca bagi Windows 7.
Ultimate sau Pro contin multe "prostii" pe care un utilizator casnic nu le foloseste, si care incarca inutil servicii in fundal.

| gelu1970 a răspuns:

7

| flixbuster a răspuns:

Windows 10 CORECT instalat nu are voie sa se miste asa cum spui.

Windows 10 Home 32 bit pe CPU Athlon 64 X2 (de acum 10 ani) cu 2GB RAM si 80 GB HDD SATA merge brici pentru browsing/office/muzica/filme. Placa video on-board Radeon HD 3200 si monitor 1280x1024.

Vezi ca la modelele mai noi de laptop nu mai exista suport (= drivere) de la producator pentru altceva decat Windows 10.

| PappZsoltAndras a răspuns:

Pai depinde de ce se blocheaza, ce componente are laptopul. Pentru ca daca are componente vechi/slabe atunci iti sfatuiesc sa dai downgrade-ul la Windows 7 pentru ca ar merge mai bine.

| PappZsoltAndras a răspuns:

Desigur mai poti opta la încă o metoda : te uiti de ce iti merge laptopul greu, daca este de la cpu, hard drive sau ram. Putine laptopuri te lasa sa schimbi procesorul. Acum cu hard drive-ul nu stiu daca mai ai si un slot de m.2 unde ai putea sa mai pui un ssd care ar fi langa HDD. Daca nu ai un slot liber de m.2 atunci iti poti schimba unitatea optică cu un slot de ssd. Daca nu vrei sa faci asta sau nu ai o unitate optică la laptop atunci iti sugerez sa schimbi HDD cu un ssd. Daca nici asta nu se poate atunci nu mai stiu. Daca e problema de la ram atunci uită-te ce placa de baza ai le laptop si verifica daca suporta ddr4 sau ddr3 si vezi daca poti sa pui in loc (sa zicem) 6gb de ddr3 ram, sa mai pui sa fie 16gb de ddr3 ram. Sper ca te-am ajutat.

| Fanibu a răspuns:

Reinstaleaza windows 10, mergi pe site la producatorul placii de baza, instaleaza ultimele drivere pentru windows 10 si Malwarebytes.O sa vezi ca merge struna.

| Hackmebleat a răspuns:

Eu prefer Windows 7.Nu e numaidecât să-l duci la service, caută pe YouTube cum să instalezi Windows 7, ai nevoie doar de un stick.

| Andrei6982 a răspuns:

Puneti 7 deoare ce nu are asa multe updateuri si se misca mult mai lejer plus ca ai si mai multe fps uri in jocuri sper ca te am ajutat

| Holo123 a răspuns:

Mai bine iti pui mai multa memorie RAM sau iti pui SSD sau amandoua, crede-mă, e mai ieftin decat la service.