| VasileMoldova a întrebat:

Bina TPU. Contul de Facebook mi-a fost hackuit. A schimbat parola, nr de telefon( practic tot). Inca pot sa intru totusi pe cont ca e salvat( cred) / dar a schimbat aproape tot, inclusiv parola. M-am dus pe siteul facebook.com/hacked, am ales una din optiuni mai exact.,, cineva mi-a intrat in cont fara permisiune" si m-am dus direct la dispozitive. Acolo era dispozitivul meu si unul necunoscut chiar asa scria,, dispozitiv necunoscut". L-am selectat si am apasat deconecteaza-te. Nu stiu daca e dispozitivul hackerului dar va mai putea sa intre pe contul de Facebook?

10 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Alege-ti contactele de incredere si ii va fi mult mai greu sa iti schimbe toate cele.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai lasat doar dispozitivul tau, mai trebuie sa-ti schimbi parola de la FB, dar si de la e-mail-ul alternativ.
Iesi din fiecare (FB, e-mail), dupa care te conectezi din nou cu parolele schimbate.

Totodata nu strica sa-ti instalezi si un antivirus bun, care sa blocheze aplicatiile tip keyloger.
Pune-ti parola /cod /amprenta si pentru accesarea telefonului, calculatorului, chiar si pe screensaver!

| VasileMoldova explică (pentru Bula):

Gata am reusit. Aveam numarul de telefon de recuperare si a mers.( mi-am schimbat parola.) Dar vreau sa te intreb. El va mai putea sa acceseze contul meu de FB?

| Bula a răspuns (pentru VasileMoldova):

Cu parola schimbata va fi greu.
Doar daca are acces la telefonul tau sau la e-mail-ul tau alternativ, cu care esti registrat.

| sierra1 a răspuns:

Dacă ți-ar fi schimbat parola, nu știu cum ai fi intrat din nou pe contul tău. Poate e altă problema. Totuși, preventiv schimbă-ți tu din nou parola

| VasileMoldova explică (pentru sierra1):

Asta e problema a schimbat tot( emailul pe care sa imi recuperez contul, telefonul de recuperare si parola. Nu stiu cum pot sa intru pe cont. Ai vreo idee?

| sierra1 a răspuns (pentru VasileMoldova):

Adică n-ai intrat pe cont?

| Andreeush a răspuns:

Degeaba iti schimbi parola daca persoana respectiva are acces la adresa de e-mail. Cel mai bine ar fi sa iti faci o noua adresa de e-mail, iti schimbi numarul de telefon, si dupa intri pe Facebook la setarile contului si acolo schimbi adresa de e-mail cu cea noua (pe cea veche o stergi la setari). La final iti schimbi parola si dai deconectare de pe alte dispozitive. Parola sa fie mai complicata, sa contina si cifre.

| VasileMoldova explică (pentru Andreeush):

Asa am incercat dar zice.,, ai introdus o adresa incorecta. Te rugam sa-ti verifici adresa de email si sa incerci din nou". Dc nu merge? Ce sa fac?

| Nemessys a răspuns:

Daca pe Facebook, ai salvata o adresa de e-mail, atunci iti poti schimba parola folosind acel e-mail. Si apoi te deconectezi de pe toate dispozitivele. Pe langa asta, iti sugerez sa iti pui o parola PUTERNICA. Una care sa contina
1. o litera mare.
2. 2 cifre
3. Si un semn de genul :!, @, #, $, %, % sau chiar spatiu.
4. Ai grija ca parola sa fie legata de ceva ce stii doar tu de acel lucru. Exemplu de parola super slabe ar fi chiar numele utilizatorului.
Exemplu de parole super puternice ar fi ceva scris intr-o alta limba si care sa contina ce am scris eu mai sus. Stiu ca o parola cu cat este mai puternica cu atat este si mai usor de uitat, dar o s-o retii tu. Foarte multi isi pun parole super slabe din motivul asta, ca sa le tina minte, nu fa si tu la fel.