|

Buna. Am nevoie despre niste detalii despre un amplificator Yamaha Rx v 2600, cat costa si daca se e buna investitia.

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Este o "scula" cu pretentii superioare, destinata pentru CASA spatioasa, cu incapere voluminoasa de auditie (in nici un caz nu pentru camere de bloc :P ).
Poate oferi o auditie exceptionala si pentru melomani foarte pretentiosi (chiar si in sali de auditie de marime medie), cu conditia echiparii si utilizarii adecvate (boxele Yamaha recomandate, instalatia recomandata de calibrare al acusticii spatiului).
Am gasit critica severa aici:
https://www.cnet.com/reviews/yamaha-rx-v2600-review
respectiv specificatiile tehnice:
https://www.cnet.com/products/yamaha-rx-v2600/specs

Parerea mea:
O asemenea scula completa isi merita banii, chiar si de nou, cu conditia instalarii si utilizarii conform recomandarilor producatorului.

Daca echipamentul de sonorizare se instaleaza de persoane nepricepute (fara cunostinte de inginerie de sunet adecvat) atunci nici o asemenea scula nu se va auzi la valoarea lui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Yamaha RX V2600 Nu e un amplificator. E un system home teather care are nevoie de un amplificator pentru a funciona corect.

Omu vrea sa ii fie recomandat un amplificator.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru P3d1a):

Inca un analfabet functional rolling on the floor

In specificatiile tehnice scrie clar:
"Amplifier Output Details:
Output Power / Channel 130 Watt"
Asta inseamna putere totala de iesire maxima de peste 800W, ceea ce NU este pentru casti! tongue

"Daca taceai, filozof ramaneai!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă-l iei la un preț bun (sub 100 eu) face toți banii. Orice aparat nou ai lua prețul îi scade cu timpul. Un adevărat Home Theater Receiver. La ce vrei să-l folosești?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este un amplificator AV de prin 2005.
Nu este o investitie buna.Nimeni nu cumpara asa ceva.Cauta un amplificator stereo simplu, acestea nu-si pierd valoarea nici dupa zeci de ani.
Ca idee un amplificator stereo de 300Euro nou se va auzi mai bine ca unul nou de 3000 Euro AV.Amplificatoarele stereo audiofile au traseul semnalului cat mai scurt si au controale de ton care pot fi excluse sau nu au deloc.In schimb cele audio video au zeci de procesoare si efecte inutile care altereaza semnalul.Am avut un Cyrus one de 30W fabricat prin 70 l-am pus pe OLX s-a vandut in doua ore cu 200E.Nu avea controale de ton dar se auzea foarte bine.Il foloseam si la filme cu un DAC extern.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Audiofilii pretentiosi nu sunt multumiti nici macar de asta:
https://www.whathifi.com/yamaha/s3000/review
Si este doar stereo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Yamaha Rx V 2600 e un system home teather. Amplificatorul inseamna BOXE special facute pentru aparate de genul sau instrumente muzicale.

Eu iti recomand sa verifici pe eBay ce amplificator gasesti in bugetul tau. Cel mai ieftin amplificator costa probabil 50 de lei. Majoritatea sunt 100 de lei. Marimea fiind destul de mica. O singura boxa de 30cmx30cm in general. Cele mai mari care dau si un aspect placut din punct de vedere decorativ sunt mai scumpe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru P3d1a):

De fapt ESTE amplificator și home teather și reciver în același timp. Amplificatorul (așa cum zice noțiunea) amplifică semnalul și boxele îl reproduc. Cred că faci confuzie cu boxele active. Scula de față NU are nevoie de așa ceva, doar de boxe pasive (fără amplif inclus)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează