| onetwothree a întrebat:

Buna, am o problema cu un router D-Link Dir-501. In trecut a fost conectat la RDS prin PPPOE in 3 locatii diferite si a mers fara probleme si de azi, cand au venit cei de la RDS sa instaleze internetul in noua locatie, nu mai merge. Pe laptop, conectat direct merge fara probleme, si am incercat si cu un alt router (TP-LINK) si merge perfect. Chiar si D-Linkul merge in vecini la o conexiune directa (Setat doar Dynamic IP si atat) de la Romtelecom, dar pe RDS nu se conecteaza orice as face. Am incercat revenirea la setarile fabricantului si rescrierea firmware-ul dar problema persista. Are cineva vreo idee ce as mai putea incerca? Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| RareşTPUro a răspuns:

Probabil nu ai facut setarile cu datele pe care le ai pentru internet, in tabloul de configuratie.
Tasteaza in bara de adrese a browser-ului tau: "dlinkrouter" sau "192.168.0.1" si da-i enter, (sa fie bagat cablu bagat in router si computer). Te va da la tabloul de configurarea routerului pe care il ai. Intra in el si iti va arata in sectiunea SETUP: INTERNET, WIRELESS SETTINGS, NETWORK SETTINGS.

Asigura-te ca esti in sectiunea "INTERNET" si mai jos este "Manual Internet Connection Setup." da-i click pe el!

La Internet Connection Type asigura-te ca este selectat PPoE (Username/Password).

La PPPOE Internet Connection Type
-Adress Mode: selectezi ce fel de tip de ip ai, Dynamic IP sau Static IP,
-IP Adress: nu modifici nimic.
-User Name: pui username-ul care il ai in abonament (este scris si in contractul dat de cei de la RDS.
-Password: pui parola (tot in contractul facut este)
-Rescrie parola.
Si sus este "Save Settings".

Daca nu te descurci suna la RDS si spune-le ca ai un router si vrei sa il configurezi, dar nu stii cum, si sa te indrume ei sa faci setarile routerului sau iti vor spune ei cand vor veni la tine sa iti configureze routerul.

Cel mai probabil asta e problema... Nu ai setat routerul pentru a avea acces la internet sau sa nu-i fi instalat driverul placii de retea.

Sper ca am fost de ajutor, si ai reusit sa rezolvi aceasta problema!

| onetwothree explică (pentru RareşTPUro):

Am facut ceea ce ai spus si inainte, si nu merge. RDS-ul nu vor sa ma ajute, mi-au spus sa imi cumpar un router de la ei. Conexiunea directa prin calculator, merge, dar cand incerc sa fac conexiunea prin router, nu merge deloc. Am dat si copy mac adress, si tot degeaba

| RareşTPUro a răspuns (pentru onetwothree):

Normal trebuia sa te ajute, nu sa-ti recomande routerele lor. Sa te ajute sa iti faci internetul prin router ca de aia ii platesti pe luna, pentru internet si pentru a te ajuta la anumite probleme legate de RDS.

2 răspunsuri: