|

Buna, am si eu o intrebare, cum sa fac sa fie pingul mai mic, sau aici depinde doar de providerul de internet?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Când vine vorba de ping, există mai mulți factori:
1. Locația server-ului/clientului cu care vrei să comunici
2. Interferențele cauzate de dispozitivele din jur (ex: cuptorul cu microunde de la vecinul, fix lângă router-ul tău de la perete)
3. Provider de internet ce nu îți poate oferi un ping mic înafara razei sale de acțiune (dar asta foarte rar)

| a răspuns (pentru SilviaDulcik):

Mai ping-uit cu cuptorul de microunde!
De unde ai mai scos-o si pe asta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Acolo am greșit. Mă gândeam la zgomotul provocat rețelei de tensiune care nu are legătură cu ping-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cel mai mult depinde de provider, dar sunt si alti factori. Spre exemplu distanta, daca ai sau nu router si daca ai sau nu un cartof de calculator.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ping-ul este timpul de raspuns (in milisecunde) a unui dispozitiv (de obicei un server sau un terminal specificat). Timpul se masoara de la placa noastra de retea, dus-intors, si nu prea este afectat de viteza calculatorului nostru.

Daca se da o comanda ping, cererea pleaca spre adresa indicata (IP sau nameserver), care raspunde "prezent" si semnalul raspuns vine inapoi la noi. Cu cat acest timp este mai scurt, cu atat e mai buna calitatea liniei pana la destinatia interogata.
Daca nu primim raspuns, atunci inseamna ca avem problema pe traseu sau destinatia nu functioneaza/nu raspunde. In acest caz putem localiza problema cu comanda trace /tracert sau putem vizualiza traseul parcurs cu ajutorul unui program dedicat (de exemplu: WinMTR, descarcabil de aici: http://winmtr.net ).

Ca raspuns, ping-ul depinde doar de calitatea traseului de internet, tu nu poti face nimic sa-l inbunatatesti, eventual doar in cadrul retelei tale proprii (conectat la router), unde conteaza calitatea routerului, a semnalului (distanta) wi-fi, respectiv a cablurilor de conecxiune fixe, spre calculatoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează