anonim_4396
| Anonim întreabă:

ce se intampla daca nu pun pasta termoconductoare pe procesor? in ultimii doi ani nu am mai pus! Va rog sa ma ajutati.

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Sunt paste care tin mult si daca nu o schimbi nu e nici o problema, poate sta asa si 10 ani. Alte paste mai prost facute "se usuca" si nu mai conduc caldura, procesorul se incalzeste mai mult decat suporta si fie ti se blocheaza calculatorul daca intra in functiune circuite de protectie la supraincalzire, fie se distruge procesorul si va trebui schimbat.

Daca temperatura e in limite normale, nu depaseste specificatiile procesorului, atunci nu e nevoie sa se schimbe pasta. (In general pana in 65 grade la functionare intensa e acceptabil, depinde de procesor. Si eu am avut pasta uscata si am schimbat-o, acum am 43 grade daca nu se lucreaza nimic si ajunge la 54 grade la utilizare intensa - cu pasta uscata a ajuns si la 70 grade)

5 răspunsuri:
| Anonimuserr a răspuns:

Se va încinge procesorul rău și e posibil să se strice. Așa prin pasta aceea termoconductoare căldura care este emanată de procesor este preluată de acea pastă termoconductoare până la cooler iar ventilatorul o dispersează în carcasa pc-ului. Deci e bine să pui pasta termoconductore. Sper că te-am ajutat!

| K0sti a răspuns:

Bravo, esti tare, ma mir ca nu ai luat foc...
http://www.epasystems.ro/pasta-termica-procesoare/

| Superdumnezeuomniscient a răspuns:

Ai mare grija in caz ca vrei sa faci overclock la el pentru ca se poate incinge foarte tare si sa iti distrugi calculatorul, pentru utilizare normala nu ar trebui sa existe probleme

| Dumitrescu_Marius_1995 a răspuns:

Buna!
Pasta termoconductoare ajuta procesorul sa nu se mai incalzeasca asa tare.Nu ar trebui sa aiba mari probleme in cazul unei functionari normale, dar daca vrei, eu stiu, un joc ceva mai pretentios exista riscur ridicate de a se supraincalzi.

| Casian_Tirzuman_1996 a răspuns:

Https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=L-1VNb3nFz8
Daca te uiti aici iti raspunzi singur la intrebare