|

Buna TPU! Am windows 10 si recent mi-am schimbat limba pentru acesta (si tastatura, dar si pentru display). De ce am vrut eu sa fac asta? Pentru ca observasem ca limba romana se cam stricase: am dat click dreapta pe un video si scria ''RedA" si acel A avea diacritice germane cred, doua puncte deasupra, si mi s-a parut ciudat. Si sub acel ''RedA'' mai era o eroare, tot de litere, asa ca am zis sa pun windows-ul pe limba engleza(US). M-am dus la limba si am downloadat limab engleza dupa care am dat restart pc-ului si apoi am dat remove limbii romane. Ceea ce am observat? Am observat ca nu imi mai merge search bar-ul. Adica scriu ceva in search si cand dau click pe acel ceva nu se intampla nimic. Culmea este ca e pe romana. Adica scriu ''run'' si el imi da '' executare ''. Cred ca mai bine ma intorc la limba romana, acea eroare de scriere fiind doar acolo la VLC media player cand dau click dreapta pe video. Cum fac asta? Pai incercasem sa downloadez limba romana si sa sterg engleza, bineinteles dand restart pc-ului dupa instalarea limbii romane. Si ghici ce? Era pe limba romana, dar search bar-ul tot nu mergea. Cred ca trebuie sa scriu o comanda in fereastra de executare si sa sterg definitiv limba engleza si nu stiu... Pareri si solutii? Nu accept reinstalarea windows-ului sau system restore, nu am chef sa imi instalez jocurile din nou.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

E superprodusul Microsoft, mana cu laude big grin
Apeleaza la Suport-ul lor sa te ajute.
Poate vor mai pune un petec (update) si se va rezolva si asta... tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Man, cu diacriticele acolo unde ai zis tu la vlc e de la vlc problema am aceeasi problema cu el cand dau clic dreapta pe un video RedĂ laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Laurentiu340):

Ok man, e de la vlc, dar cum rezolv problema creata acum?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru loeder23):

Ma refer ca, practic windows-ul mi-a salvat istoricul search bar-ului in romana, si acum ca sunt pe engleza nu mai merge, si m-am intors pe romana si am si sters engleza, dar degeaba. Am incercat sa sterg cortana fiindca practic asta e. Am facut atatea cautari dar degeaba. Am incercat sa dau si troubleshoot search index-ului; apropo nu merge sa golesc istoricul search bar-ului, mda. nu stiu ce are. Poate dupa un update de la windows isi va reveni?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru loeder23):

Am reusit! Dupa atatea cautari am reusit :
1. Limba romana activata (pentru ca asta a fost instalata cu windows-ul, am vazut acolo la limbi cand am rulat pe cutia de executare o comanda care imi arata
2. Am facut un cont nou local pe care sa ma conectez ca sa intru in appdata-ul contului principal si sa sterg cortana(folder-ul ei). De ce sa fac asta de pe un alt cont local? Fiindca nu m-ar lasa sa sterg folder-ul daca as fi conectat pe folderul principal, ar zice fodler in uz. Ba si eu ca prostul am uitat ca pot fi conectat cu doua conturi in acelasi timp, si eram conectat si pe ala nou si pe ala principal si eu ma uitam pe ala nou si int5rasem in appdata-ul celui principal ca sa sterg cortana, dar imi tot zicea ca folderul este in uz. Trebuia ca atunci cand schimbam conturile sa ma deconectez si apoi sa ma conectez cu celalalt, nu sa dau click direct, fiindca asa eram pe ambele conectat si de aia zicea ca este in uz.
3. Deci dupa ce am sters cortana de pe contul principal, eu practic nu il mai aveam search bar-ul si a trebuit sa instalez cortana cu powershell, am bagat o comanda si tadamm, paint merge din nou laughing))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru loeder23):

Daca as fi conectat pe CONTUL principal, nu folderul =]] Scuze, emotii si entuziasm fiindca imi murise speranta, eram gata sa dau reset pc-ului si sa il las sa instaleze windows ]:

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loeder23):

Cum se zice? speranta moare ultima scuze ca nu am mai intrat pe TPU dar am avut treaba ma bucur mult ca ai reusit sa ii dai de capatai, bravo tiewinking happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează