|

Care este diferenta dintre un procesor "Intel" si unul "AMD"? [ DAU FUNDA ]

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Principala diferenţă dintre AMD si Intel sunt ca procesoarele AMD au pana la 10 procese de executare iar Intel 20. O altă diferenţă între procesoare sunt "prizele" folosite. AMD folosesc, în general, Socket A (462 pini) în timp ce Intel foloseşte, în general, Socket 478 (478 pini). Alte diferenţe includ seturi de jetoane acceptate de placile de baza AMD utilizate, în general, SIS, VIA, sau Nforce in timp ce placile de baza Intel utilizare Intel, SIS, şi cel mai recent chipset ATI. AMD este un favorit pentru overclock, deoarece au adus modificări minore de multiplicare FSB-ul. poate fi deblocat în timp ce multiplicatorul de Intel nu poate fi deblocat (sa nu mai spun ca AMD este utilizat exclusiv de overclock, deoarece nu este, dar această capacitate de a fi deblocate este un plus ). De asemenea, ca de acum procesoare Intel au cel mai mare cache L3 2MB at în timp ce cea mai mare pentru AMD este de 1MB.

Alte răspunsuri
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Variaza capacitatea CPU pe care o detine fiecare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

* Procesoarele fabricate de compania INTEL sînt de trei tipuri si anume Core, Pentium si Celeron, care la rîndul lor exista în mai multe variante în functie de generatie (Core 2, Pentium 4, Pentium 3, Celeron 2, etc.), de frecventa de ceas (2 GHz; 2,4 Ghz; 3 Ghz; etc.) si de numarul de nuclee ("cores"). Între aceste trei tipuri exista asemanari si diferente in ce priveste arhitectura folosita si tehnologia de productie care se reflecta în performanta lor globala.
* Procesoarele Core si Pentium sînt destinate acelora care doresc cît mai multa performanta de la calculator si ca urmare sînt dispusi sa plateasca un pret pe masura pentru acest lucru.
* Procesoarele Celeron sînt destinate acelora care doresc sa cumpere procesoare produse de compania Intel, dar sînt de acord sa sacrifice un anumit grad de performanta în favoarea unui pret mai scazut. Aceasta politica de marketing a companiei Intel face ca procesoarele Celeron sa fie fabricate si pozitionate pe piata în asa fel încît sa nu intre în concurenta cu procesoarele Pentium sau Core. Ca urmare ele au viteze mai mici decît cele mai noi procesoare Intel si Pentium, au o frecventa de functionare a magistralei de date mai mica si de asemenea mai putina memorie cache pe pastila procesorului. De exemplu la un moment dat cel mai puternic procesor Celeron (cu nucleu Northwood) avea o frecventa de ceas de 2,8 GHz, o frecventa de functionare a magistralei de date (a procesorului, interna) de 400 MHz si o memorie cache L2 de 128 KB. Prin comparatie, la acelasi moment cele mai puternice procesoare Pentium 4 obisnuite (nu Extreme Edition) aveau o frecventa de ceas de 3,4 Ghz, o frecventa de functionare a magistralei de date (a procesorului, interna) de 800 MHz si o memorie cache L2 de 512 KB (P4 cu nucleu Northwood) sau 1024 KB (P4 cu nucleu Prescott).
* O lista cu caracteristicile tehnice ale procesoarelor Core, Pentium si Celeron se gaseste pe situl INTEL sub forma de fisier PDF....2005 - 2117 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

AMD:
Procesor AMD Athlon DualCore X2 4400+, 2300 GHz
Placa de baza Asus M2V-MX SE
Memorie 1 GB DDR 667 MHz
HDD 160 GB SATA 7200
Placa video ATI PCI-Express 256 MB
Placa de sunet Realtek ALC662
Unitate optica DVD-RW LG

Intel (din ce imi amintesc)
procesor Intel core 2 duo 2160
placa de baza?
Memorie 1 GB DDR 667 MHz
HDD 160 GB SATA7200
Placa video Geforce 8300 256 MB
Placa de sunet?
Unitate optica DVD-RW LG parca

Ambele costa 1200 RON.


Vezi si tu care sunt diferentele. FUNDA?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează