Întrebare recomandată |

Care este diferenta dintre web design si UI/UX design?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1) UI (User Interface) Design - elementele din interfata vizuala a unui site web, care "se vad" (si aud): casete, butoane, labeluri, casete derulante, meniuri si meniuri secundare, butoane radio sau casete de selectie, animatii, muzica, sunete, imagini, clipuri video integrate in structura site-ului, etc
Tinta este ca interfata sa fie cat mai simpla si pe intelesul utilizatorului final, sa fie placuta ochiului si sa serveasca scopului cerut, inclusiv politicii brandului pe care il reprezinta site-ul in cauza, altfel programatorul care a facut site-ul a muncit degeaba.

Se spune ca UI-ul unui site e ca o gluma: daca trebuie sa oferi explicatii, nu-i atat de buna.

2) Din acest motiv a luat nastere domeniul UX (User Experience) Design.
In aceasta arie se culege feedback de la utilizatori cu privire la
imbunatatirea experientei de navigare/gasire a informatiilor in cadrul site-ului si alte dolente de ordin estetic si functional.
Apoi rezultatele sunt analizate si impreuna cu echipa de UI Design se stabileste paginatia si formatarea elementelor (layout-ul), formatarea/stiluri/fonturi, culoarea sau textura de background, etc. astfel incat produsul final sa ofere cea mai buna experienta utilizatorului.

3) Web Design - include UI Design, UX Design, si cel mai important: partea de implementare (programare), care controleaza si "confera viata" elementelor site-ului.
Pe scurt - web designul se ocupa de continut, de felul in care acesta arata si de felul in care lucreaza.

| a răspuns (pentru NLS):

Vezi ca la 3 confunzi web design cu web development.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

In web design te ocupi si de cum lucreaza, nu doar de cum arata?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Andrei969696969):

Nu chiar, am gresit, web design implica UI si UX teoretic.

Partea de implementare se numeste web development.

In practica, in multe firme mici, ambele sunt realizate de aceleasi persoane.

Dar asta nu inseamna ca nu te poti concentra doar pe una din ramuri, exista destule companii mai mari care lucreaza detasat (angajeaza designeri pentru UI si UX, si programatori pentru implementarea actiunilor).

Pentru UI si UX nu ai nevoie neaparat de facultate in domeniul programarii, insa trebuie sa ai cunostinte avansate de grafica, editare foto, animatie 2D&3D, simt organizatoric si estetic, si o mare capacitate de a face research rapid, in functie de tema primita de la angajator,...

Pentru web development e foarte recomandat sa urmezi o facultate de informatica, sau sa fii un autodidact foarte bun (HTML5, CSS, Javascript, etc ).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ux designul implica si proiectarea/gandirea functionalitatii designului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează