|

Care tastatura este mai buna pentru gaming https://:///......D7KZ12BBM/ SAU https://:///......DZ8QV2BBM/ Am inteles ca Switch-urile outemu brown sunt mai bune decat Outemu Blue la jocuri.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Sincer, ambele sunt la fel, ok pentru pretul lor, ok ca si tastaturi dar naspa ca tastaturi mecanice.

Nu exista switch "mai bun" in general, diferentele intre switch-uri sunt urmatoarele:
- switch-urile outemu sunt versiuni chinezesti (cred), oricum asiatice (remake-uri) de la switch-urile cherry mx, care (nesurprinzator) sunt mai bune calitativ si dureaza mai mult in timp
- switch-urile reactioneaza diferit la o tastatura mecanica fata de una cu membrana si diferit intre ele in functie de culoare; de exemplu switch-urile red sunt cele mai rapide (cred, se poate sa fie si hibrizi sau altele iesite noi, who knows), switch-urile brown sunt in schimb mai incete (mult mai incete) la reactii, mai bine zis sunt mai rigide, adica trebuie sa apesi MULT mai tare pe ele, switch-urile blue sunt undeva intre, cele gray sunt intre red si blue; personal iti sugerez sa mergi pe RED sau BLUE, stiu un tip care are switch-uri CHERRY MX BROWN pe o tastatura Steelseries (mi-e lene sa caut modelul, e irelevant oricum fiindca toate switch-urile brown sunt la fel) si se apasa greu, daca vrei sa apesi mai multe taste una dupa alta repede vei avea MARI dificultati. laughing
Pe langa asta, unele tastaturi mecanice au o limitare la cate taste poti apasa simultan (in acelasi timp), de exemplu tipul ala cu switch-uri cherry mx brown putea apasa doar 3 taste simultan, cand apasai 4 nu "citea" pc-ul a4a tasta apasata.

Sfat: Cumpara-ti o tastatura decenta cu switch-uri cherry mx red sau blue sau una cu outemu blue macar, nu te risca cu brown din moment ce nu stii (aparent) diferentele. Si in nici un caz nu lua una cu membrana sau o tastatura sub 200 de lei mecanica. GL

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca tot mi-ai dat funda.
Asta-i tastatura Steelseries pe care o avea tipu (si inca o are :)) ):

https://:///......EJJVDBBBM/

Uite un exemplu de tastatura "decenta" cu switch-uri Outemu Red:

https://:///......D71N9NBBM/

Nu stiu sincer ce ai putea gasi mai calitativ si mai usor de utilizat care sa fie accesibil (100-250 lei) si sa aiba switch Outemu.

Un exemplu de tastatura cu Cherry MX Blue foarte buna ar fi asta:

https://:///......D7SVX7BBM/

Am scris asta de pe telefon (2 am) :)) o sa ma uit in schimb maine pe laptop ca stiu ca si eu ma uitam la niste tastaturi acum ceva timp cu cherry mx red si blue.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu vreau sa zic ca sunt prost dar am ratat cateva aspecte.

Chit ca acele switch-uri Outemu sunt copii si vor tine mai putin decat garanteaza producatorii (50 milioane apasari), nici tastaturile cu Cherry MX nu au vreo garantie ca tin atat, uneori se strica si alea inainte de termen.
Principala problema cu tastaturile mecanice este ca unele taste devin defecte, dintr-o data, dupa o perioada de timp. Asta se intampla la cele cu bump din cate am observat. Tastele la o tastatura trebuie sa nu aibe ghosting (toate ar trebui sa fie asa pe eMAG/pcgarage/altex); de obicei e mentionat ce taste au anti-ghosting sau sunt "independente" pe romaneste, de preferat sa fie toate sau 80+; ghosting-ul e atunci cand unele combo-uri de taste (ctrl+alt+delete/ctrl+c/ctrl+v/etc.) pur si simplu nu mai merg sau cand se apasa doua taste de-odata dar tu apesi doar una, practic e o eroare generala in care tastele se apasa altfel decat cum ai apasat tu pe ele.

Stii ca am zis ca la unele switch-uri tastele devin mai greu de apasat, e de la switch-uri si asta inseamna "bump", efectiv cand apesi o tasta va avea mereu un punct de oprire dupa care se apasa, adica o sa fie oprita inainte sa se apese complet.
Unele fac un "click" mic (care se aude de la 10-20 de metri :)) ) care in timp poate deveni enervant si din nou, la "gaming" sau in general poate fi enervant fiindca presupun ca nu esti obisnuit/a cu asa ceva.
Fiecare switch are o forta necesara care trebuie aplicata pentru a se apasa tasta complet. Ordinea de la cea mai usor de apasat la cea mai grea ar fi Red > Brown > Blue (black > white > green, dar nu le pune pe astea, sunt deja aiurea).

Uita-te aici care au acel "bump", care au click si ce forta iti trebuie sa le apesi pe fiecare (mare parte e valabil si pentru Cherry MX si pentru Outemu, Razer si altele):
http://i.imgur.com/wskQOwc.png

Acea tastatura cu switch-uri Outemu Red pe care am lasat-o mai sus e ok si TKL vine de la tenkeyless (10 taste mai putin) fiindca ii lipsesc...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Multumesc de sfat. Eu pur si simplu vreau sa gasesc o tastatura cu timp de reactie foarte bun adica sa nu am delay cand joc. Pana acum am jucat cu o tastatura normala si vreau sa trec la una mecanica din cauza ca am auzit ca sunt mult mai rapide.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează