| Adrianadiafg a întrebat:

Ce este HTML si CSS?

8 răspunsuri:
| RR2x a răspuns:

HTML este un limbaj de marcare folosit pentru a creea structura paginilor web.(paragrafe,imagini, linkuri, etc)
CSS - folosit pentru stilizarea paginilor web ( efecte de hover, animatii, pozitionarea elementelor(CSS Grid) si responsive website design )

| anonimg a răspuns:

Mai pe scurt, acestea doua sunt programe de calculator care te ajuta sa faci alte programe.
De exemplu, pentru realizarea site-ului tpu.ro a fost nevoie de programul html; iar pentru ca sa poti si scrie aici pe site s-a folosit si un alt program (posibil css sau altele). Si daca vrei ca site-ul sa fie si mai frumos, te folosesti si de java, oracle, si multe altele.
Oricum, sunt foarte multe programe de felul acesta care sunt folosite la realizarea altor programe. La randul lor, si programele acestea sunt imbunatatite continuu.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Dacă nu știi despre ce e vorba mai bine nu ii explica ca mai tare îl confuzezi. Html și css nu sunt programe. Sunt limbaje de markup/scripting și styling.
Pentru realizarea TPU a fost nevoie de limbajul html, nu de programul html.

Te folosești de Java, oracle când vrei ca site ul rău să fie funcțional nu frumos. Pentru frumos exist css nu baze de date sau limbaje de programare.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

A fost o explicație ca să aibă în mare parte despre cum stau lucrurile. Nu mi-ar fi trebuit prea mult timp să caut pe net o definiție exactă. Dar am incercat să explic în așa fel în care să aibă o idee.
Stiam și că html este limbaj de programare și nu program(la fel și c#, c++ și cate or mai fi). Dar eu caut să simplific lucrurile ca să aibă o idee chiar și cel mai neștiutor. Când este vorba de amănunte, lucrurile stau altfel.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

E o diferență enorma între program și limbaj de programare. Din simplu motiv ca un program e creat de un limbaj de programare. La cum o ai explicat tu, mâine omul se duce și cauta sa downloadeze html ca a auzit el ca e un program

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

"La cum o ai explicat tu, mâine omul se duce și cauta sa downloadeze html ca a auzit el ca e un program." happy M-ai facut sa rad. Nu zic ca nu ai dreptate. Dar daca ii spuneam ca este un limbaj de programare, ar fi stiut ce este un limbaj de programare? Sigur ca nu; ca altfel nu ar mai fi pus intrebarea. Si apoi trebuia sa explici si ce este un limbaj de programare; si asa se incurcau si mai mult lucrurile.
Si fiindca am considerat ca limbajul de programare si programul nu sunt departe unul de celalalt (pentru ca intr-un fel limbajul da nastere la program), am zis sa simplific lucrurile.

Si cine stie daca nu chiar din discutiile noastre s-a gasit un raspuns, o lamurire. ^_^
Acum, vorba aceea: ce am scris, am scris.

| GigiCelMaiPeste a răspuns:

Html - hypertext markup language - un limbaj de marcare pentru crearea site-urilor web
Css - cascading style sheet - limbajul cu care poti personaliza site-ul

Pe scurt, aceste doua limbaje sunt folosite la crearea site-urilor web.

| Lauv a răspuns:

Pe site-ul acesta ai toate informațile plus tutoriale plus mediu de învățare la HTML și CSS, JavaScript, PHP și SQL.
https://www.w3schools.com
Succes.

Întrebări similare