|

Ce trebuie să fac ca să se booteze Cd-ul? Adică am tras un windows xp, am bagat un CD, am intrat in nero şi i-am dat Burn Image to Disc. Nu am experienţă. Am ars 3 CD-uri degeaba cu 3 windows-uri diferite. Cd-ul mi-l citeşte dar când dau restart nu apare acolo "press any key" ca să formatez pc-ul (nu bootează). Mai am un CD şi vreau să mai incerc odată. Vă rog dacă ştie cineva cum aş putea să fac un CD cu windows i-aş fi recunoscător. Mulţumesc!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Te duci folderu unde ai xp -dai click dreapta pe el si o sa alegi" burn image to disc".o sa te arunce in program dar o sa te roage sa dai direct burn ceea ce este bine.si inca un lucru important e sa fie imagine iso nu foldere (ele o sa-ti apara dupa ce il arzi pe cd) si sa aiba extensia ".iso" si in ultimul rand nul trage pe cd cu viteza maxima, este de preferat sa fie la o viteza mica de criere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Presupun ca in calculator ai avut tot o imagine a windowsului si ai facut CD-ul corect. Acum introduci CD-ul in PC si trebuie sa intri in boot manager (tii tasta F8 apasata) in momentul bootarii. La unele PC-uri este tasta F11. Daca ai intrat in boot manager cobori cu cursorul si alegi sa booteze de pe DVD/CD sau ce ai tu.
Daca nu reusesti asa trebuie sa intri in Bios si sa setezi la boot
sa booteze in primul rand de pe CD si in al doilea de pe hard. Inainte de a parasi Biosul sa dai sa se salveze modificarile cu F10 parca. In Bios intri tinand tasta Delete apasata cant pornesti PC-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai facut cd-ul cu windows cum trebuie intri in bios si pui primary boot device cd/dvd rom ce ai tu si HDD il lasi pe locul 2. salvezi instalezi windowsul si dupa aia pui iar hardu pe primul loc. succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai seteaza-l din BIOS sa fie cd-rom first boot device sau dupa ce ii dai restart apesi F2 si dai sa iti ia cd-rom-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai probabil nu ai in BIOS ceva setat cum trebuie. intra in BIOS si cauta pe la Advanced (cred) Boot Device Priority, unde trebuie sa setezi ca First Device Cd-rom-ul, apoi Second HDD. Daca e setat primul dispozitiv de bootare hdd- ul, nu o sa iti booteze niciodata de pe cd, pentru ca gaseste pe hdd sistemul de operare si booteaza de acolo... bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează