| SonicAndrei a întrebat:

Ce UPS ar fi recomandat pentru un PC high-end cu sursă de 1000W + monitor? Teoretic, acesta ar trebui să fie suficient: https://www.emag.ro/......DWZ3WBBBM/

Dar, dacă am dori să adăugăm și un sistem audio performant, ne-ar trebui un UPS ceva mai puternic. L-am ales pe acesta: https://www.emag.ro/......DDZ3WBBBM/

Chiar dacă prețul lui nJoy Aten e cel puțin dublu față de cel al lui nJoy Isis, pe moment hai să ignorăm acest lucru și să ne concentrăm pe specificații.

Răspuns Câştigător
| Ironwin a răspuns:

Da, dar incercati sa aflati consumul real al pc-ului si al sistemului audio (aici este mai simplu pentru ca este trecut la specificatii), sursa este de 1000, dar sigur este deja supradimensionata fata de consumul real. Trebuie sa adunati consumul procesorului cu al placii video si periferice (hard, dvd-rom etc) si asa aflati un consum aproximativ pe care ups-ul ar trebui sa il depaseasca cu minim 10%. Daca banii nu sunt o problema, atunci luati ceva care sa acopere sursa asa cum este la cei 1000 de wati plus sistemul audio si sigur este bine.

3 răspunsuri:
| Ironwin a răspuns:

Cred ca ai gresit la prima intrebare. 100 de wati high end? Raspunsul este dat de puterea insumata a pc-ului cu sistemul audio si este bine ca ups-ul sa fie cu cel putin 10% mai mare decat maximul consumat de cele doua.

| SonicAndrei explică (pentru Ironwin):

Scuze, am vrut să scriu 1000 (am uitat un 0). Deci cu minim 10% mai mare.

| SonicAndrei explică (pentru Ironwin):

Doresc să te mai întreb ceva: cât de important e timpul de transfer al UPS-ului în cazul unei căderi de curent? 4ms este suficient sau ar fi recomandat pentru calculator ca UPS-ul să comută pe baterie instant?