| cristi202 a întrebat:

Cine imi spune cum sa imi golesc partitia C:? Din 10 Gb, Folderul Windows are 4, 5 Gb (nu e cam mult?), Program Files cam 2, 5, si mai am un fisier cu mai bine de 1, 5. , astfel ca mi-au ramas doar 400 Mb pe partitie. Tot ce eu am pus pe calculator, in afara de programele din Program files, am trecut in D:, restul sunt fisiere cine stie de pe unde adunate, si nu stiu pe care sa le sterg, ca sa nu afecteze sistemul. Ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| CosteaVlad a răspuns:

Poti sterge urmatoarele fisiere:
1. C:\Windows\system32\dllcache
Directorul se poate sterge in intregime, contine cate o copie de backup a fiecarui fisier sistem folosit de Windows. Deci e imens (400-500MB). Efectul cauzat de stergerea directorului este aparitia unei erori in momentul in care incercati sa modificati/stergeti/inlocuiti un fisier sistem. In cazul in care lasati intact directorul, in locul fisierului in cauza se va copia cel original gasit in director.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

2. C:\Windows\ServicePaccaFiles\i386
Acest director exista numai in cazul in care v-ati instalat un Service Pacca pe XP. Contine fisierele noi care au fost updatate de service pacca.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

3. C:\Windows\$Uninstall----$
Directoarele cu aceasta denumire sunt folosite doar pentru a dezinstala un update la Windows. De obicei nu veti dezinstala aceste updateuri, deci directorul poate fi sters.

4. C:\Windows\Driver cache\i386
Aici se afla driverele pe care le va folosi Windows atunci cand adaugati o componenta hardware noua in sistem. Daca toate componentele sunt instalate, puteti considera ca nu mai aveti nevoie de drivere. Ocupa aproximativ 80MB (sau mai mult daca sunt instalate service paccauri).
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

5. C:\Windows\Help
Numele ii spune atat rostul cat si rata de utilizare Deci daca nu folositi niciodata Help and Support, puteti economisi alti 50MB.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

6. C:\Windows\inf
Contine multe drivere de windows. Cand adaugati o componenta hard noua in sistem, Windows cauta prima data aici un driver corespunzator. De obicei componentele noi vin cu cd-uri de instalare proprii, deci nu veti avea nevoie de aceste drivere implicite. Daca doriti totusi sa le pastrati, stergi doar driverele pentru modemuri, pentru ca sunt cele mai multe (del mdm*.*).
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

7. C:\Windows\srchasst
Search Assistant, interfata animata folosita pentru Search. Daca il stergeti, cautarea se va face folosind interfata veche (din windows 2000).

8. C:\Windows\system32\restore
Daca doriti sa scapati definitiv de amenintarea System Restore, aici este aplicatia malefica Inainte de a sterge directorul, asigurati-va ca System Restore este deja dezactivat.

9. C:\Windows\system32\usmt
File and Settings Transfer Wizard. Daca stiti la ce foloseste si nu aveti nevoie de acest serviciu, se poate sterge. Daca n-ati auzit de el, atunci cu siguranta nu-l veti folosi, deci este in siguranta sa-l stergeti.

10. C:\Windows\system32\oobe
Out Of Box Experience - ecranele care apar dupa instalrea Windows, referitoare la inregistrarea si activarea produsului, etc.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

11. C:\Windows\msagent
O aplicatie complet nefolositoare, MS Agent.

12. C:\Windows\java
Componente Java furnizate de Microsoft. In prezent Microsoft nu mai le distribuie si nu mai ofera suport integrat pentru Java. Daca folositi totusi Java, va recomand instalarea Sun Java VM.

13. C:\Windows\mui
Aplicatie ce ofera switching intre mai multe limbi. Daca singura folosita este cea implicita, nu aveti nevoie de aplicatie.

Daca nu te pricepi, e bine sa apelezi la cineva care detine mai multe cunostinte.

sursa: roportal.ro

10 răspunsuri:
| Aero a răspuns:

Dezactiveaza System Restore, click dreapta pe My Computer te duci la tabul System Restore(Restabilire Sistem) bifezi caseta de selectare Disable System Restore(pe toate discurile).
De asemenea apasa tastele Windows + R si scrie acolo "%temp%" si in fereastra ce-ti apare stergi tot din acel folder.

| costymaximus a răspuns:

Fa o redimensionare a partitiilor cu Partition Magic

| cristi202 explică:

E windows xp, si fisierul e cel ce poarta numele unuia dintre useri, al sotiei mele, dar nici ea nu mai are nimic pe acolo... Am incercat si eu cu CCleaner, a mai sters cate ceva, dar tot mai ramane mult, sau poate nu stiu eu sa folosesc programul?

| anka a răspuns:

Instaleaza TuneUp Utilities si ruleaza Free Up Disk Space, Unnecessary files and backups

| dof21 a răspuns:

Ai grija la folderul "Temp". Acolo se aduna foarte multe lucuri de care sigur nu mai ai nevoie. Gen ceva ce ai vrut sa domnloadezi si l-ai oprit etc. Ia si tu pe rand toate folderele si vezi cel care ocupa locul cel mai mare si tot asa.

| 非有神论者 a răspuns:

Daca ai Windows 7 sau Vista 4. 5 Gb nu e mult si este normal.
Daca ai Windows XP intr-adevar atunci e o problema care se poate rezolva cu CCleaner, un utilitar free si pe care eu il folosesc mai tot timpul pentru a curata fisiere temporare.
( http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ )
Acel fisier cu 1. 5 Gb banuiesc ca este pagefile.sys care ar putea fi mutat pe o alta partitie printr-o procedura mai speciala. Daca imi precizezi ce windows ai si denumirea fisierului, atunci as putea sa-ti dau detalii cum sa il muti

Sfat: Pentru windows 7 sau windows Vista partitia trebuie sa aiba minim 30 Gb(recomandat 50 Gb)

| 非有神论者 a răspuns:

In primul rand, esti sigur ca este un fisier? In mod normal nu exista fisiere create automat cu numele utilizatorilor.Nu e cumva un folder?
Daca este intr-adevar doar un fisier atunci fisierul cu numele unui user ar trebui sa il poti muta pe D: fara sa ai probleme.

Folderul de Windows in XP, de obicei, are aprox 2 Gb. Pentru a gasi ce ocupa atata spatiu ar trebui sa intri in folder si sa verifici cam fiecare subfolder de acolo.

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri