anonim_4396
| Anonim întreabă:

CPU-ul laptop-ului meu incepe sa ma ingrijoreze; folosesc windows 8.1 (nu stiu daca e un detaliu necesar) si nu inteleg de ce, dar utilizarea CPU-ului sare brusc de la 50% la 90% si inapoi, chiar daca am numai background apps pornite si navighez pe google chrome, iar viteza procesorului ajunge chiar si la 3.00 GHz, cand maximul pe care procesorul meu il are recomandat este 2.10 GHz. Nu sunt genul de persoana care sa aiba nevoie de un pc performant, dar nu asta conteaza. Intrebarea este daca ar trebui sa ma ingrijoreze acest fapt si cam a cui ar fi vina? A procesorului? A sistemului de operare? Daca e nevoie de detalii, va rog sa imi cereti. Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Ar fi trebuit sa iti pui Windows 10 pentru ca nu consuma asa de multe resurse. Aplicatiile de fundal consuma si ele din procesor si memorie ram si ar cam trebui sa le opresti daca stii ca nu ai nevoie de ele in momentul ala, iar browser-ul Chrome consuma cel mai mult dintre toate. Iti poti pune Mozilla, e asemanator si nu consuma foarte multe resurse happy.

4 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Depinde de ce procesor deții.Degeaba e el la 3 gz dacă e single core(cu un nucleu) că la cerințele aplicațiilor din zilele noastre va sta la 90% încărcare, mai ales la aplicațiile multimedia sau cele ce necesită flash player-ul.
În principiu procesorul ce nu mai face față cerințelor hardware actuale e de vină(e de generație veche), dar nu exclud și un sistem de operare incompatibil real NU comercial cu hardware-ul ce îl ai sau malware în sistem(să nu uităm că Windows=viruși că așa e construit el ca să deie de lucru și altora). Succes

| K0sti a răspuns:

Ia baga tu un ochi pe Google, gasesti destule explicatii legate de win 8 si incarcarea procesorului!

| Rommeo a răspuns:

Intra in manager-ul de aplicatii si vezi ce aplicatii ruleaza fara stirea ta in background, si daca nu-ti sunt utile inchidele sau chiar dezinstaleaza-le.

| Dani160 a răspuns:

Nu este ceva de ingrijorat atata timp cat nu se supraincalzeste. Procesorul tau sare la 3. 00Ghz pentru a-ti accesa pagina dorita mai repede. Daca totusi doresti sa il faci sa mearga mai incet poti da click dreapta pe iconita cu baterie de pe toolbar ->power options -> aici iti poti selecta o optiune pe placul tau. Sper ca te-am ajutat happy