| Crisstinayy12 a întrebat:

Cum actualizez Adobe flash sau reinstalez Windowsul?

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

Se cauta Adobe pe google, se intra pe pagina si se face instalarea.
Reinstalarea windows-ului e mai complicata.
Windows-ul e stocat (scris) pe hard disk. Hard disk-ul e un mediu de stocare permanent, adica poti stoca pe el date (poze, filme, programe,... ) care nu se vor sterge la intreruperea curentului.
Pentru utilizarea eficienta a hard disk-ului, acesta se imparte in bucati numite partitii, de obicei 2, notate cu litere. De obicei prima partitie se noteaza cu C, a II-a cu D.
In partitia C e stocat winsows-ul, iar in D date utile (poze, filme, programe)
Reinstalarea windows-ului inseamna stergerea datelor din partitia C (cu tot cu windows) si instalarea din nou a windows-ului in partitia C.
Din acest motiv (stergerea datelor partitiei C ), inainte de a reinstala windows-ul se copiaza in partitia D (sau pe alt mediu de stocare: hard disk extern, card sau stick de memorie, dvd-uri, cd-uri, site-uri care stocheaza date) datele utile pe care nu dorim sa le pierdem.
Dupa aceea pornim calculatorul cu un DVD sau stick de memorie special pregatit pentru instalare si se instaleaza... dupa care trebuie instalate driverele (programele care permit folosirea componentelor - placa video, placa de sunet,...), apoi programele folosite.

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare