|

Cum imi pot proteja mai bine laptopul de virusi? Nu piratez programe si nici lucruri mai "shady" de pe internet si cu toate astea am avut niste mici probleme cu virusii. Din ce cauza se intampla lcururile astea?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Instalezi un bun antivirus, pui adblock plus in browser si eviti pagini mizerabile.
din ce cauza se intampla? din cauza faptului ca lumea asta e plina de nenorociti jegosi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin lucruri "shady" de exemplu eu inteleg mizeriile alea de site-uri cu filme online si TV online. Majoritatea covirsitoare colcaie de virusi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te uiti la filme online, nu te astepta sa nu iei virusi. La fel in cazul streamingului de posturi TV.
Si nici un antivirus din lume nu te apara 100%.
Eu am windows 7 din 2010, nu am nici un antivirus, dar nici probleme cu virusii nu am avut (de cand cu win7, inainte am avut, cu sau fara antivirus).
Totul e sa cunosti paginile pe care intri.
Spui ca nu piratezi programe, nu are nici o relevanta daca piratezi sau nu. Programele piratate nu au (neaparat) virusi. Nu daca le iei din locuri "sigure". (Ca mai nou toti antivirusii detecteaza crackurile ca fiind malware, asta e altceva. Dar asta nu inseamna ca au virusi.)

Problema la tine banuiesc ca sta in anumite pagini pe care le vizitezi regulat.
Si cum excludem paginile warez si cele xxx, mai raman paginile de filme online, sau streaming posturi TV.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Q: Cum imi pot proteja mai bine laptopul de virusi?
A: Sistem de operare instalat corect. User restrictionat pentru operarea zilnica, user administrativ (cu care nu se intra niciodata) doar cand solicita sistemul prin introducere de parola, update-uri automate si instalate la zi, antivirus activ si cu semnaturi la zi (doar pentru sistem de operare Windows), firewall activ. Suplimentar, nu pune mana altcineva pe calculator (si in nici un caz folosind cont administrativ).

Q: Din ce cauza se intampla lcururile astea?
A: Fie pentru ca unor oameni (cu probleme) li se pare ca daca fac rau sunt mai importanti (si in lumea virtuala e ca in lumea reala) fie pentru bani (din nou, si in lumea virtuala e ca in lumea reala).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează