| blajvlad a întrebat:

Dau funda! Am o problema cu viteza de descarcare. Dintr-o data viteza de descarcare la orice program a scazut de la 10Mbps la 20-200Kbps peste noapte in timp ce viteza de upload a ramas aceeasi. In mod normal as fi considerat ca din cauza perioadei dar task manager zice ca foloseste de aproape 100 de ori mai mult.
ex: Bittorent descara 100 kbps, upload 2mbps, iar task manager zice 7-8mbps. Care este problema? ce pot sa fac?
P.S. Am activat recent dynamic dns, portfowarding si static ip poate problema sa origineze de aici?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Port forwarding este invitație pentru script-kiddies.

| blajvlad explică (pentru doctorandus):

Sunt constient de riscurile port fowarding-ului dar nu vad conexiunea cu problema mea

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bingo! Revino la setarile initiale, apoi schimba cate una sa vezi unde e buba. De la Port Forwarding nu ar trebui sa fie, cel mai probabil de la Dynamic DNS.

| blajvlad explică (pentru GabiDumitrescu):

Am restaurat la setarile din fabrica si nimic si nu cred ca ele sunt de vina pentru ca toate acestea ar reduce viteza inainte sa fie citita de task manager

| TechPain a răspuns:

De ce ai avea nevoie de dynamic dns concomitent cu static ip? In fine, e Putin probabil sa fie asta problema.

Asta e singurul dispozitiv care consumă serios în casă? Dacă ai un membru al familiei care se uită la filme in 4k sau folosește destul de intens internetul e posibil ca lățimea de bandă sa fie mai mică pentru ce ai tu nevoie. Totuși valorile sunt puțin extreme.

Vecinii au problema asta sau e doar la tine?

| blajvlad explică (pentru TechPain):

Dynamic dns imi ofera un public ip pentru router, iar static ip-ul este pentru pc ca router-ul sa dea forward intotdeanuna spre pc-ul meu.
Nu am alti consumatori. dar si daca as avea tot nu ar rezolva problema pentru ca la mine problema e ca ceva blocheaza reteaua in pc pentru ca din nou tak manager inregistreaza valori mult mai mari decat ce se foloseste ceea ce inseamna ca acel volum de retea a ajuns in pc si atunci nu mai conteza ce alti consumatori sunt pe retea.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru blajvlad):

Nu baga in seama spanacul ala de Task Manager. Vezi cu asta - https://www.mitec.cz/tmx.html - si cum ziceam, incearca sa rezolvi cumva problema fara Dynamic DNS. SAAAAAU - nu ai zis ce router ai - baga-i un OpenWRT. Mie unul mi-a rezolvat o gasca de probleme. Parca as avea un nou router, nu alta.;)