|

Exista electronisti pe aici? big grin Am si eu o intrebare legata de capurile de redare magnetice de casetofon/magnetofon. Cum este preluat sunetul?

Stiu ca banda e acoperita cu o pelicula de material magnetic care trecand pe sub capul de redare produce un curent electric in bobinele din el dupa la un corector preamplificator > amplificator. Ma refer la redarea mono-stereo. Daca magnetofonul are setari mono1, mono2 si stereo, asta inseamna ca daca o banda este "intregistrata mono" inseamna ca va fi "citita" de una singura dintre cele doua bobine ale capului de redare, mono1 sau mono2, iar daca este inregistrata stereo va fi citita de ambele bobine o data? sau imi scapa mie ceva?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

La magnetofoane /casetofoane semnalele celor doua (sau mai multe) canale se inregistreaza pe piste separate si se redau la fel. Pistele sunt astfel magnetizate intrucat sa fie o pista libera intre ele (pentru eliminarea interferentelor intre bobunele canalelor, iar la intoarcerea benzii /casetei noile piste se vor inregistra pe acele piste libere.
Inregistrarile monofonice se inregistreaza fie pe latimea a 2 piste, fie doar pe unul (sau ambele) din canalele stereo.
Lqa inregistrarile stereo ambele canale stereo se inregistreaza /se reda in acelasi timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da : se citesc 2 benzi simultan cu 2 bobine diferite; sa 4, la inregistrarea/redarea quatro.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează