| CastraveteMuratCuHerpes a întrebat:

In timp ce calculatorul este inchis daca nu-l opresc de la butonul de la sursa tot se aprinde si se stinge (foarte rapid) din ce in ce mai des pana il opresc de la sursa sau il aprind. Si in plus cand il scot din priza sau il repornesc de la acel buton trebuie sa astept sa faca chestia cu aprinsu si inchisu si sa apas pe butonu de power fix in clipa in care se aprinde, altfel nu se aprinde laughing. Sper ca m-am expirmat destul de clar.

Răspuns Câştigător
| Supps a răspuns:

Asta suna destul de ciudat. Singurul lucru care imi vine mie in minte este ca firele butonului de pornire sunt fie dezizolate intr-un loc si fac contact, fie pinii de pe placa de baza corespunzatori fac contact intr-un fel, fie chiar butonul in sine s-a defectat iar cele 2 fire (efectiv cei 2 pini de pe placa de baza si circuitele care controleaza aprinderea si stingerea calculatorului) sunt in circuit inchis deoarece butonul este mereu apasat, nu fizic, ci electronic, adica contactul de sus il atinge mereu pe cel de jos.
Acesta este diagnosticul meu si sunt sigur ca este o treaba de 10 minute pentru a-l repara.

Atunci cand tii apasat butonul On/Off calculatorul se inchide mult mai rapid. Daca il tii apasat inainte sa se porneasca Windowsul calculatorul se stinge imediat, iar cele 2 fire formand un circuit inchis, atunci calculatorul se inchide si se stinge foarte repede si la nesfarsit. Atunci cand il opresti de la butonul de la sursa placa de baza nu mai primeste curent si normal ca el nu mai poate porni singur.
Sunt 100% sigur ca asta e problema din tot ce mi-ai descris tu, asa ca te sfatuiesc sa-ti bagi nasul in el si sa-l repari happy

1 răspuns: