| raMLesS a întrebat:

Laptopul meu merge foarte greu.
Nu se deschide, iar cand intru in bios trebuie sa apas f2 timp de un minut.
Cand e sa instalez windowsul se incarca foarte foarte greu, bag stickul dar ii ia cam 2 minute sa inceapa, de instalat nu se instaleaza.
Ce e de facut? L-am scapat odata si cred ca de atunci face asa.
Ce piesa e stricata?

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

Daca scoti hard disk-ul, vezi numai daca intra in bios mai usor, dar de mers nu va merge. Cam toate ssd-urile sunt la fel, adica merg in locul hdd-ului. Sunt laptopuri vechi unde nu merge ssd-ul, dar la laptopurile obisnuite care se folosesc acum, ssd-urile arata la fel ca si hard disk-urile si se potrivesc.
Diferenta dintre ssd si hdd: La aceeasi capacitate de memorie, ssd-urile sunt mai scumpe. Ssd-urile rezista mult mai bine la socuri mecanice (nu au parti in miscare, sunt doar circuite). SSD-urile au viteza de citire/scriere mai mare decat hdd-urile si atat pornirea calculatorului cat si pornirea aplicatiilor si programelor se face in timp mult mai scurt. Consumul de curent la ssd-uri e mai mic. Singurul dezavantaj la ssd-uri e numarul de scrieri limitat. Adica dupa un anumit numar de scrieri, scrierea se blocheaza si probabil ssd-ul trebuie inlocuit. Si hdd-ul nu exceleaza prea tare in privinta asta, deci si hdd-ul se uzeaza in timpul folosirii. Eu am de 2 ani ssd-uri si inca nu s-au stricat. La laptop am pus ssd Intel http://bit.ly/2URYznU Aici e mai ieftin http://bit.ly/2VGCBZj
Sunt si ssd-uri care se conecteaza altfel si care nu se potrivesc in laptop. Ca sa se potriveasca trebuie sa aiba interfata SATA 3. Majoritatea sunt asa.

4 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Presupun ca hard disk-ul. E bun un ssd.

| Algo098 a răspuns:

Incearca sa scoti hard disk-ul si vezi daca intri mai repede in bios dupa ce l-ai scos. Daca intri mai repede, atunci hard disk-ul e problema si ii trebuie un hard disk nou.

Ca sa scoti hard disk-ul, scoate-i intai bateria daca se scoate, apoi hard disk-ul.

| raMLesS explică (pentru Algo098):

Pai si daca ii scot hard disku mai merge? Nu am altul de rezerva.
Si eu tot hdd-u credeam ca e de vina.
Toate ssd-urile pentru laptop-uri sunt la fel? Daca dau comanda de unu cu 256gb sau dublu, de unde stiu daca se potriveste? Ssd-ul e mai bun?

| FonAfon a răspuns:

Memoria RAM, Hard Disk-ul...