anonim_4396
| Anonim întreabă:

Oameni, vreau sa stiu ceva ca m-am saturat sa citesc atatea abureli de pe internet cu prea multe detalii ce ma depasesc.
Daca imi cumpar un laptop de la pcgarage (care vine fara dos, adica fara windows, nu?) Si cumpar de la ei si un windows 10 home(care ii cam 600 de lei). O sa expire windowsul ala? Cam in cat timp? Daca expira, mi se sterg datele din pc? Gen, dupa 2 sapt de la expirare? Daca expira trebuie sa dau iar 600 de lei pentru o licenta? Sau pot sa imi vad in continuare de filme si jocuri?
Ca ar fi super bullshit sa trebuiasca iar sa dau 600 de lei.
Si am mai citit pe internet ca e impotriva legii sa folosesti windows fara licenta.
Deci daca imi expira si idk, nu am 600 de lei sa cumpar iar licenta si ma paraste un conational minunat, ajung 3luni la puscarie?
Mentionez ca tot ce zic e din ce am citit pe alte forumuri.

6 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Atentie! Windowsul nu expira dar Windowsul OEM este facut numai pentru un singur computer. Daca-l muti pe alt computer nu va mai functiona sau daca schimbi o piesa in computer trebuie sa iei legatura cu Microsoft si sa le ceri sa te ajute daca ai schimbat o piesa. Cu un card iti poti lua licente si mai ieftine: http://bit.ly/2EiNFnf

Bula
| Bula a răspuns:

Daca-ti cumperi un laptop cu Linux, poti sa vezi filme cate vrei, sa asculti muzica, sa umblii pe internet, adica aproape tot ce se face si cu Windows sau cu MacOS.
Unica diferenta este ca, pentru a juca jocuri Windows este nevoie sa cunosti mai bine Linux-ul.
Dar si in acest caz, un specialist te poate ajuta.
Dar si Linux are multe jocuri mai simple, pentru care nu-ti trebuie cunostinte deosebite.

Daca-ti trebuie laptop-ul pentru joc, atunci iti deschizi buzunarul larg si-ti cumperi un laptop sau PC dedicat, dar care te costa de 10 ori cat licenta Windows. Iar dupa 2-3 ani tot va fi depasit, va trebui sa-ti iei altul nou (daca nu te plictisesti de jocuri).

| Vvistula a răspuns:

Ia un windows descarcat si scapi de toate grijile.

| sierra1 a răspuns:

1 de ce tocmai PC garage? sunt oferte mai bune și pe alte site-uri
2 ca să scapi de griji și bătăi de cap și sfaturi aiuristice cum văd că ți-au mai dat unii (schimbi mouse-ul, schimbi uidăuzul) ia-ți un laptop cu SO gata instalat de ex.

https://www.emag.ro/......dor/emag/c

| anonimg a răspuns:

Windowsul nu expiră niciodată. Poți să îl muți de pe un laptop pe altul de vreo 3 ori (nu știu sigur) dar trebuie sa contactezi Microsoft România: 0212047040.
Cumpără-l cu încredere. Pentru 50 de lei ți-l pot instala angajații magazinului de unde îl cumperi (dacă vorbești cu ei).

| Vladut123456 a răspuns:

Nu,nu va expira niciodata.
Dar nu are rost sa dai 600 lei pe un windows atata timp cat il ai la ei pe site absolut gratuit, ti-l bagi pe un stick frumusel si ai terminat treaba.
https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10