|

Oare daca folosesc remix sau instrumental ( doar instrumentele, fara versuri), sau orice derivare a unei melodii cu autor mort de mult timp (daca un autor moare si a trecut destul de mult timp melodia isi pierde copyrightul). oare sunt eligibil de copyright strike pe YTmai pe scurt, daca folosesc instrumenalul la kalinka pe YouTube, imi iau CopyRight strike?Dar daca sunt instrumente diferite fata de originalele din muzica? oare imi iau?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

"Drepturile patrimoniale prevazute la art. 13 si 21 dureaza tot timpul vietii autorului, iar dupa moartea acestuia se transmit prin mostenire, potrivit legislatiei civile, pe o perioada de 70 de ani, oricare ar fi data la care opera a fost adusa la cunostinta publica in mod legal.
Daca nu exista mostenitori, exercitiul acestor drepturi revine organismului de gestiune colectiva mandatat in timpul vietii de catre autor sau, in lipsa unui mandat, organismului de gestiune colectiva cu cel mai mare numar de membri, din domeniul respectiv de creatie."
Sursa: http://www.legi-internet.ro/......autor.html din sectiunea:
CAPITOLUL V
Durata protectiei dreptului de autor.

Deci dupa 70 de ani de la moartea autorului -cu sau fara mostenitori-, oricine poate sa se foloseasca de creatia respectiva.

Oricum ar fi, poti sa postezi pe Youtube orice; pentru ca daca sunt nereguli te vor anunta ei. Deci in locul tau nu m-as face probleme. Poate doar in cazul ca ai muncit mult la piesa si in felul acesta ai pierdut timp.
Deci daca Youtube iti va spune ca muzica respectiva este protejata, sa accepti faptul ca nu iti vor publica melodia, si sa nu faci contestatie. Dar amenda nu iti va da nimeni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe YT exista o chestie care se numeste "fair use policy", adica poti sa folosesti materiale apartinand altor persoane cat timp nu e in format complet/ deloc editat si mai vii si cu o contributie a ta.

Trebuie sa tii conta insa ca politica de fair use nu coincide neaparat cu legile pentru plagiat, artistii pot cere daune in caz ca cineva le foloseste materialul in scopuri comerciale.

Ca despre situatia ta, Kalika e melodie din folclorul rus, nu intereseaza pe nimeni daca o folosesti, in cel mai rau caz de alegi cu niste rusi suparati in comentarii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RoCkKiD):

Si daca este o versiune foarte mixata? like foarte mixata, gen hardbass >. ps cazul cu kalinka este exemplu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Spataru_Doina_1979):

E safe, stai linistit. Poti sa parodiezi, folosesti ca beat, sa reactionezi etc.

Ai mai jos un articol despre fair use policy.
http://www.adweek.com/digital/fair-use-youtube/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RoCkKiD):

Oh, da este o cale obiectiva sa spun dc ceva e fair use, gen: dacă folosești peste 50% din video/muzica nu este fair use, și dacă remix ul este foarte diferit de muzica, da zice ca e acea muzica, oare îmi iau strike? Șie o cale 100% sa știu ca nu a fost cineva Iînaintea mea care a făcut o muzica, da nu am știut de el sau muzica lui

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu visa tu ca isi pierde copyright-ul. Mostenitorii au toate drepturile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează