| Shinobi589 a întrebat:

Am doua pc unul mai puternic si unul mai slab, nu de curand s-au stricat amandoua si le-am dus la reparat iar acea persoana mi-a inversat hdd, hdd mare de la pc mai bun l-a pus pe pc slab si cel de la pc slab l-a pus pe cel bun si as vrea sa le pun cum erau inainte. Pc slab avea un hdd IDE care e pus pe pc bun si cel bun avea un hdd SATA care e pe cel slab acum. cand le inversez si pun hdd mare pe pc bun si pornesc pc windowsul incepe sa se incarce dar nu se termina pentru ca se reseteaza pc si asa face incontinu si cand pun hdd slab pe pc slab nu il ia imi da failed. de ce, eu vreau sa le pun cum erau inainte. ce sa fac ajutor urgent va rog din suflet. ofer funda

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Inseamna ca placile tale de baza aveau ambele tipuri de slot (mufe) altfel nu vad cum ar fi putut sa le conecteze.Ar mai fi daca n-ar avea ambele tipuri de slot sa le ataseze mufe intermediare.Deci la tine cum e? Ce mai poti face acum? Pai nimic, decit sa reinstalezi wind pe ambele daca vrei sa schimbi hardurile iara.Alta modalitate nu ai.Ei probabil au reinstalat wind ca nu vad altfel sa fi mers sa schimbe hardurile.Cind tu aduci la un calculator un hard de la alt calculator, chiar daca are acelasi tip de wind nu va functiona.De ce? Simplu pentru ca atunci cind instalezi un wind acel wind verifica ce configuratie ai tu la calculator si seteaza wind pentru acea configuratie-procesor, placa de baza, ca urmare luind si punind-ul pe alt calculator el vede alt sistem si nu poate functiona.Nu il poti seta acum nicicum.Ce poti face este sa reinstalezi tu wind pe ambeele dupa ce pui hardurile cum iti place, ori sa mergi din nou la ei si sa le spui ca au gresit si sati remedieze problema.Tu ai platit deci e vina lor asa ca so rezolve.Nu te lasa prostit odata ce ai dat bani.Cu alte cuvinte ai ramas si cu bani dati si fara calculatoare functionind, ori functionind nu asa cum voiai tu.Astea sint cele doua optiuni ce le ai.Mergi la ei spune ce s-a intamplat, le explici frumos ca e vina lor, ca trebuiau sati puna la loc exact cum era, tu nu ai cerut chestia asta sa schibe hardul, ca urmare trebuie sa te rezolve.In cazul in care nu vor, desi nu vad care ar fi problema sa nu accepte ca au gresit ei, te iei la cearta cu ei, le spui ca mergi si chiar te duci si reclami, nu-i lasa asa cas niste idioti.Deci daca nu vei rezolva pina la urma. orice e posibil in RO va trebuie sa reinstalezi tu wind daca te pricepi cit de cit.Adica daca ai mai facut chstia asta e usor. Daca nu ai facut tot usor este, tot ce ai nevoie este un CD cu wind butabil, il gasesti tu pe la amici, prieteni sau pe net si apoi cauti pe aici in raspunsurile mele pas cu pas ce trebuie sa faci sa instalezi un wind si asa rezolvi problema.Dar trebuie sa instalezi cum descriu eu adica fresh ca altfel nu merge.Nu e mare filosofie, nu-ti ia mai mult de max o ora.Acum sa iti spun asa simplu, sa fac o comparatie cam ce faci tu este cam asta:Tu ai doua masini un BMW si un Mercedes si folosind cheia de la mercedes vrei sa pornesti BMW-ul.Crezi ca ai vreo sansa sa reusesti sa pornesti? Nu ai te asigur, trebuie sa ai cheia potrivita.Cam asa e si cu wind asta si cu hardurile.Este doar o comparatie sa iti faci o idee.Bafta.

4 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Ai zis ca ai fost la reparat cu ele! Ce cauti pe aici sa pui intrebari stupide?
De ce ai mai fost la reparat cu ele?

| LDCCristi a răspuns:

Pai pe hardu ala mare s-au instalat driverele pentru calculatorul mic. Cand bagi hdd mare pe pc mare nu recunoaste placa de baza etc si isi da restart. Singura solutie formatarea la ambele.

| Shinobi589 explică:

Ce sa fac?

| Shinobi589 explică:

Multumesc pentru raspunsuri