|

Salut

Am cumparat de la Altex un sistem audio, si are o cutie foarte mare si as vrea sa o arunc.

Garantia o sa mai fie disponibila fara cutie?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Legea 249/2015, publicata pe 30 octombrie in Monitorul Oficial, precizeaza ca „Se interzice conditionarea, sub orice forma, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumparat de pastrare a ambalajului". Adica beneficiati de garantie chiar daca aduceti telefonul in punga si nu in cutia originala iar service-ul nu are voie sa va spuna ca ati pierdut garantia fiindca ati aruncat ambalajul.

Incalcarea acestei prevederi, care se regaseste la articolul 16, alineat 8, din lege, se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 25.000 lei. Plangerile in acest sens trebuie adresate ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Legea, care reglementeaza gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje in vederea prevenirii sau reducerii impactului asupra mediului, transpune prevederile Directivei 94/62/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 1994 privind ambalajele si deseurile de ambalaj.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, pot sa le dai si in sacosa obiectul pentru garantie, dar daca se strica e vina ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da. S-a dat o lege ce ii obliga sa iti repare produsul chair daca nu mai ai ambalajul original. Ei spun ca daca nu ai ambalajul original nu iti garanteaza integritatea fizica in timpul transportului din si catre servis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna ziua,

pentru a putea beneficia de garantie, atunci cand este cazul, este recomandata sa pastrezi cutia originala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Apollo007):

Buna ziua, dupa cum bine vezi am precizat ''recomandata''.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează