|

Salut!

Am niste parinti tare bagaciosi si nu o zic neaparat intr-un mod rautacios. Ii inteleg, insa uneori am si eu nevoie de intimitatea mea. Folosim acelasi calculator, ca atat ne permitem, sunt deschis cu ei, insa tot ii prind cum se mai uita pe conturile mele personale, pe discutiile pe care le am. E putin ciudat si nu prea imi place. Ma simt cam aiurea si mereu sub control, nu pot fi eu stiind ca mereu sunt cu ochii pe mine.

Le-am explicat, insa ce sa fac ca sa nu poate sa mai intre conturi? Ceva simplu si usor, nu stiu ceva facut din calculator, ca discutii o sa tot am cu ei pe tema cresterii mele. E greu ca parinte sa vezi ca nu mai ai un copil mic.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Este perfect normal acest control al parintilor, pentru copii.
Trebuie ca ei sa stie pe unde mergi si ce faci, ca sa te poate proteja.
Este sfatul pe care il da politia, pentru ca multi copii ajung victimele pedofililor, sau sunt momiti si vanduti pentru prostitutie, ori intra pe site-uri pornografice, ori trag aplicatii sau programe cu virusi, care le expun datele persoanele si bancare, la hackeri...

Pana la majorat, au obligatia sa tina un ochi pe tine, fiindca legal, raspund pentru tine.
Nu te mai stresa, ca nu-ti vor raul, iar atata vreme cat nu faci nimic rau, nu ai avea de ce sa te opui acestui control.

| a răspuns:

Cam greu. Sfatul meu e sa scoti un browser pe care il sa il folosesti tu, si sa nu salvezi nici o parola. Mai bine stai 5 secunde sa o bagi cand intri pe site-ul x si gata. E enervant dar e cam singura metoda functionala.