| Alexx_Alexutzuu_1998 a întrebat:

Salut. Am o problema cu laptop-ul meu, am inceput sa am frame drop-uri aproape la orice joc. Sa zic ca am 60, scade pentru 2 sec la 10 fps si isi revine si face asta foarte des.
Si in lol de la 180 la 30 in gta 5 la fel.
Tin sa mentionez ca temperatura procesorului in timp ce ma joc este undeva la 88-90 grade si la 60 in idle.
Componente : i3-8130u
8gb ram
mx130

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Https://technical.city/en/cpu/Core-i3-8130U
Posibil sa-ti faca thermal throttling.
Variante: Iti cumperi un cooling pad http://bit.ly/2Xfmsel, poti incerca un undervolting https://www.notebookcheck.net/......120.0.html desi ai deja varianta U, dar poti sa-l duci mai mult, poti sa-ti iei un ssd daca (si cel mai probabil) nu ai, poti sa-ti instalezi/actualizezi driverele, sa-ncerci diverse versiuni de drivere, si sa optimizezi/reinstalezi sistemul de operare; maxim sa-i mai adaugi o placuta de ram pentru dual channel. Mai mult de-atat, mai ieftin, nu prea ai ce; si sa nu uitam schimbarea pastei termoconductoare si curatarea.

2 răspunsuri:
| Ciuby07 a răspuns:

Problemele ar putea fi multe:
- praf in interior care iti incalzeste laptopul foarte tare si ii scade performanta
- putin spatiu liber pe HDD
- multe procese in fundal (poti sa inchizi procesele care pornesc la windows startup din Task Manager pe care il deschizi cu Ctrl + Shift + Esc si te uiti la tab-ul de Startup)
- driver video vechi


din ce descrii tu, s-ar putea datora faptului ca trebuie sa ii faci o curatenie fizica in laptop (mergi la un service unde ti-l desface, baga putin aer comprimat prin el sa iti sufle praful si mizeria din el).

Cred ca in functie de service poate costa intre 30-100 de lei. Nu eu fac preturile, unii taxeaza f mult pe servicii de baza.

| Alexx_Alexutzuu_1998 explică (pentru Ciuby07):

Hmm. Tinand cont ca laptopul il am de abia 6 luni, nu stiu cat praf s-ar putea aduna, am sa reinstalez windows-ul iar daca problema persista am sa merg la un service. mersi