anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am o problema destul de ciudata. Am achizitionat recent un sistem Genius SW-HF 5.1 5005, am facut toate legaturile (corect, verificate), si am zis sa il testez. Ideea e in felul urmator, cand intru in driverul placii audio, si dau sa testez boxele, merg toate, in schimb, in realitate, pe YT, winamp, filme, s.a.m.d, nu merg decat (CEN+SUB SAU FRONTURILE SAU REARURILE), mai exact, sa va fac sa intelegeti, am 3 intrari in placa audio in spate, si citeste doar intrarea cu culoarea verde, ce am incercat sa fac, cu toate ca nu prea imi permit firele, a fost sa bag si in spate, si in fata mai sunt 2 intrari, una verde si una roz, am bagat si in fata, si citeste si din fata, la fel, doar cea verde, deci sa zic ca le-as putea strangula si sa mearga 2 intrari, dar pe langa faptul ca nu e deloc normal, raman cu una pe dinafara, va rog mult ajuta-ti-ma, ca nu-i dau de cap.

4 răspunsuri:
| ovidiu68 a răspuns:

Conexiunea pe placa audio se face cu 3 adaptoare jack stereo la 2 RCA mama (http://www.okazii.ro/adaptor-jack-stereo-tata-la-2-rca-mama-a160162217) Stanga front + rear la jack-ul albastru, dreapta front +rear la jack-ul roz si center + sub la jack-ul verde. Setarea placi sa fie 5.1 neaparat. Succes.

| AndreiKCH a răspuns (pentru ovidiu68):

Mersi mult de raspuns, momentan sunt la munca. Tin minte ca m-am uitat cum erau legate, si erau front L cu front R, rear L cu rear R, si sub cu cen, sper ca asta sa fie problema. O sa le refac diseara si revin cu un raspuns, si eventual o funda, mersi mult!

| AndreiKCH a răspuns (pentru ovidiu68):

Am revenit, am incercat solutia propusa de tine, nu a avut nici-un efect, poate nu am dat nici eu destule detalii, asa ca o sa incerc sa completez, si in felul asta poate ma poti ajuta mai bine. Deci, in spatele statiei am 12 iesiri (2 - Games, 2 - TV, 2 - Cd/Mp3, cu astea presupun ca nu am treaba, dupa care vin celelalte 6, si anume Front L si R, Rear R si L, si Center si Subwoofer, asa, astea 6 jackuri, se mufeaza cate 2 in capatul celalalt(scrie pe ele cum se mufeaza, deci nu prea pot gresi) si rezulta 3 jackuri, negru, portocaliu, si verde, ideea e ca eu din placa audio, nu am 5 iesiri, cum am vazut pe net, im care sa fie cuprinse si culorile negru si portocaliu, am doar 3 iesiri, si anume roz, verde si albastru, sa fie asta problema? Daca as gasi sa cumpar un adaptor ceva, sa bag toate astea 3 jackuri in el, si dupa aia ala sa il bag doar in verde, ar putea rezolva problema?

| ovidiu68 a răspuns:

Pe calculator ai facut setarea 5.1 pentru placa audio?