|

Salut. Am si eu o intrebare. Am urmatorul sistem de gaming https://:///......r5-123183/

Ce ar fi mai potrivit? Un tv full had sau monitor full hd? As dori niste sfaturi multumesc.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Un monitor full HD, deoarece de la televizor, stand aproape de el te-ar durea ochii foarte tare. Uite un monitor FHD, de 21, 5inch, cu protectii pentru ochi Flicker-Free si Blue Light Reduction. http://www.pcgarage.ro/......ms-black/. Ai si varianta de la BenQ foarte asemanatoare http://www.pcgarage.ro/monitoare-led/benq/gw2270-215-inch-5ms-black/ doar ca este VA. VA spre deosebire de TN are culorile mai reale,asta se observa cel mai bine la negru. Pe un TN negrul va fi putin luminos,la un VA (cel putin in teorie) cand se va afisa culoarea neagra, pixelii vor parea ca si cum se opresc, de fapt chiar oprindu-se.Un alt avantaj la BenQ este ca sunt mai specializati in ceea ce priveste protectia ochiilor, astfel FL si LBR fiind ceva mai eficiente. Ambele monitoare sunt foarte ok. Cred ca singura problema ar fi ca par cam simple la design, fara sa iasa in evidenta cu ceva, dar compenseaza cu performanta lor.

| explică (pentru Superior):

Multumesc mult pentru raspuns AlexGamer2. Si mai am si eu o intrebare deoarece la monitoare/tv nu ma pricel prea bine. Cam de cati hz am nevoie pentru un monitor si ce rata de refresh?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gabriel_Matei_1996):

Hz este tot aia cu rata de refresh. Rata de refresh inseamna cate fps-uri poate arata monitorul. De exemplu, daca monitorul are 60hz, si joci un joc ce are 200 de fps, monitorul va afisa doar 60fps din cei 200 deoarece asta este puterea lui maxima, chiar daca acolo-ti scrie ca ai 200 de fps. De regula ochiul uman nu vede diferenta dintre 60fps si mai mult (ex200). Ca atare, un monitor cu 60hz este suficient. Daca joci CSGO, te-ar putea ajuta ceva mai mult un monitor cu hz mai mare de 60 (ex 144). Si uitandu-ma putin pe site, am gasit o alta varianta de monitor, ce este IPS (IPS-ul este cel mai bun cand vine vorba de calitatea culorile, ordinea vine TN->VA->IPS), e Full HD si 75hz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gabriel_Matei_1996):

Uite link-ul respectiv http://www.pcgarage.ro/......eesync/,si mai are si o optinue numita FreeSync, compatibila doar cu placile video AMD care repara cateva erori vizuale, dar sacrifica 15hz (si ramai cu 60hz) cand e activata. Dar mai bine te-ai folosi de cei 75hz, FreeSync neoferind ceva care sa-ti dea o experienta cu mult mai buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gabriel_Matei_1996):

Si adaug ca pentru a putea cei 75hz ai monitorului, vei avea nevoie de un cablu DisplayPort.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca il folosesti pentru filme iti recomand TV-ul, daca vrei gaming/. iti recomand monitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un monitor e cel mai bine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează