|

Salut!

Am si eu o intrebare, de fapt vreo doua. big grin

Vreau sa-mi instalez Windows 7 Ultimate, dar nu asta e intrebarea.

1.Cum pot sa fac ca Windowsu-l sa buteze(nu stiu daca asa se scrie ) de pe CD/DVD?

2. Pot sa pastrez programele sau fisierele pe care le am in calculator?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

1. In momentul cand pornesti calculatorul cu CD-ul cu windows bagat in DVD-rom, acesta in mod normal il va recunoaste si va boota automat de pe el. Eventual iti va spune undeva pe parcursul secventei de boot "Press any key to boot from CD", si dai space.
Dupa ce faci lucrul asta o sa inceapa sa-si incarce fisierele de instalare windows, iar la un moment dat te va intreba pe ce partitie vrei sa-ti instaleze windows-ul, si aici urmeaza raspunsul la intrebarea 2.
Dupa ce selectezi partitia pe care vrei sa instaleze windows-ul, te va intreba daca vrei sa o formatezi, sau sa o lase intacta. Daca selectezi s-o lasi intacta, fara sa fie formatata, iti va crea un fisier windows in partitia respectiva, si fa incepe instalarea fisierelor de sistem in acesta, fara sa-ti afecteze niciun fisier de pe acea partitie.
Insa cel mai recomandat este sa-i stergi toate partitiile, dupa care sa le refaci din nou, si abia dupa aia sa-l instalezi. Mai als daca ai avut XP, windows 7 trebuie instalat pe curat.
Iti recomand sa iei cateva DVD-uri goale (se gasesc peste tot si sunt super ieftine, cam 1 leu si ceva e unul), si are spatiu de 4. 7 GB unul; si-ti pui toate fisierele pe care le ai in calculator pe 4-5 DVD-uri, sau cate sunt necesare, si ai rezolvat si problema asta (5 x 4. 7 GB = 23. 5 GB, e destul spatiu ca sa-ti salvezi macar cele mai importante fisiere), iar asa poti formata linistit hard-ul, fara sa-ti mai para rau ca ai pierdut ce aveai pe el happy

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Http://translate.google.ro/....../translate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca faci upgrade de windows, iti recomand sa formatezi inainte de a-l face.
1. pentru a face windows-ul sa "booteze", intrii in BIOS la sectiunea boot, si pui CD/DVD primul utilizand F5 sau F6. apoi apesi F10 si selectezi yes. Va face restart si apoi daca DVD-ul cu Windows e in unitate, iti va cere sa apesi un buton ca sa bootezi.
Dupa ce termini cu instalatul, intrii din nou in BIOS la boot si selectezi hard diskul primul.

2. Se poate, dar nu iti recomand

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=EOcaIbPSoMs

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează