|

Salut! Am un laptop cu o singura intrare jack si m-am decis sa imi cumpar niste casti. Intrebarea mea este daca as putea sa conectez castile (care au 2 iesiri jack) cu ajutorul unui adaptor de tip https://imgur.com/JGEowJm la laptop.

Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Unde ai gasit adaptorul si cum se numeste mai exact?
Recomandat ar fi sa folosesti un adaptor care are mufe colorate (roz, verde), ca sa stii sigur ca te ajuta sa folosesti simultan atat castile (verde), cat si microfonul (roz).
Daca adaptorul dat de tine nu are simboluri de casti si microfon pe el (ambele iesiri sunt negre, dupa cum vezi), cel mai probabil acesta imparte doar sunetul (posibil pentru 2 perechi de casti).
Nu e exclus sa poate fi folosit si pentru ce vrei tu, dar de ce sa risti, daca nu ai detalii relevante in acest sens?
https://imgur.com/a/zvmctS8

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Adaptorul din imagine se pare ca are doua iesiri (au acelasi insemnare de culoare, dar nu se vad daca sunt mono sau stereo) si o intrare (mufa jack tata cu 4 contacte) care trebuie sa se potriveasca, daca ai o singura mufa.

Introduci adaptorul in laptop, respectiv castile intr-unul din iesiri.
Daca sunt potrivite, mufele trebuie sa intre complet, respectiv ambele canale din casti trebuie sa se aude separat, in stereo.

Adaptoare asemanatoare exista si pentru castile cu microfon, diferenta la aspectul exterior fiind colorarea iesirilor, UNUL (microfon) fiind colorat in ROZ.

| a răspuns:

Castile au doua iesiri, una pentru audio si cealalta probabil pentru microfon.
Adaptorul se foloseste pentru a utiliza in acelasi timp si boxe si casti, asta e rolul lui de fapt.