| GoodLuck15 a întrebat:

Salut.
As putea avea sunet la pc fara boxe sau casti:?
Sau daca nu cum sa procedez sa se aude sunetul ca la laptop ma refer fara boxe,casti, etc.
Daca nu merge atunci ce trebuie sa cumpar pentru asta?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Se poate. Mai demult, firma Compaq a fabricat asemenea calculatoare.

Trebuie montata in PC o placa de extensie de sunet suplimentara (PCI) cu amplificator final, sau un amplificator audio dedicat.
La iesirea amplificatorului se leaga 2 difuzoare, ce se fixeaza in interiorul carcasei calculatorului.

Pentru un electronist, problema este "floare la ureche", adica una simpla.

| alexboss2020 a răspuns:

Daca este vorba de PC atunci poti, conectezi placa video prin HDMI si o sa ai si imagine si sunet

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ai putea avea sunet la pc fara boxe sau casti, doar prin urmatoarele actiuni: cumpararea unui monitor cu boxe, cu intrare mufa jack 3.5 mm, iar conectarea intre pc-monitor a sunetului se face printr-o mufa care sa aiba la ambele capete jack to jack 3.5 mm. Sau mai exista o optiune dar necesita mult mai multe cunostinte pc/depanare, si e recomandata de cineva specialist nu de oricine, cu conectarea boxei interne la placa de baza, dar este mai greu, doar de specialist recomand facuta operatiunea. ( Era pentru pc-urile vechi, care aveau difuzor incorporat, si putea fi legat la placa de baza). La cele noi se exclude treaba asta happy

| userul7200 a răspuns:

Poti cumpara un monitor cu boxe incorporate.

| AlexDFY a răspuns:

Doar daca ai monitor cu boxe integrate.In rest nu ai cum.

| LinxCont a răspuns:

Unele calculatoare au difuzor incorporat si e OK. Majoritatea au numai placa de sunet care da un semnal de putere mica care poate fi folosit doar in casti sau amplificat in boxe active (care au incorporat un amplificator)
Eu mi-am instalat in PC un amplificator si difuzoare, insa e o operatiune recomandata celor care se pricep putin la electronica. Cu toate astea, nu folosesc difuzoarele din carcasa PC-ului ci folosesc niste boxe pasive mai mari care redau mai bine frecventele joase. In concluzie, e mai simplu si mai eficient sa se foloseasca boxe.

Daca totusi se doreste instalarea unor difuzoare in carcasa PC-ului, e nevoie de un amplificator care se alimenteaza la 12V, unul sau 2 difuzoare, mufe jack pentru conectarea amplificatorului la placa audio din PC. E bine sa se foloseasca si o siguranta la alimentarea amplificatorului.

Alta varianta - se cumpara niste boxe pentru PC, se scot difuzoarele si amplificatorul fara sursa si se alimenteaza totul din PC, semnalul audio se poate lua tot prin mufele jack. Oricum, cel care face instalarea, trebuie sa stie ce face ca sa nu se ajunga la defectarea PC-ului.

Inca o varianta - exista kit-uri care se integreaza usor in carcasa: http://www.aliexpress.com/......13681.html