| SuntMihai a întrebat:

Salut! Astăzi mi-a fost spart contul de Instagram, când am intrat pe Instagram aveam poza schimbată și urmăream multe persoane. Am schimbat parola și am dat și resetare la telefon(țin sa menționez ca la Instagram, nu puteai sa intri fără un cod dintr-o aplicație sau cu back-up code). După ce am dat resetare la telefon, mi-am pus totul la loc însă mi-a fost spart și contul de Facebook (pe acesta l-am putut recupera rapid). Sa fie virus chiar dacă am resetat telefonul? Sau sa fi aflat cineva Ip-ul Internetului, deși n-ar putea face așa ceva cu el, cine are o explicație m-ar ajuta mult!

Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Schimba parolelela Instagram si FB cu unele lungi si dificile, ca nu-ti poate schimba nimeni parola, daca nu au acces la adresa ta de email.
Inca un sfat: nu te mai loga niciodata cu GFB-ul pe Instagram sau alte site-urid e socializare, fioloseste cate un ID si parola separate pentru fiecare si nu uita sa le notezi.
daca cineva are acces la adresa ta de eail cu care ai facut aceste conturi, te sfatuiesc sa o schimbi prima oara pe aceea.
O parola compelxa trebuie sa aiba 15-20 de cifre si litere amestecate, cu majuscule si minuscule, sau orice sen din tastatura, pentru a o face cat mai complexa.
Nu folosii aceeasi parola decat 1 singuar data. fiecare aplicatie cu parola ei.
Nu uita sa notezi fiecare parola intr-un caiet sau undeva ca sa poata fii pastrata acasa.

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ai putea verifica de unde ti-a fost accesat contul.
Setari- Securitate-Activitati de conectare.

Si vezi dacă apare o altă locatie decât a ta.

Si altadată, nu te mai loga pe Insta sau pe Facebook de oriunde, de pe siteuri care iti promit ca poti descarca filmulețul dorit, doar daca te loghezi pe Insta de pe siteul lor.
Fiindca riști foarte mult... Le pui sub nas datele tale de logare.
Dacă iti voiau contul, ti l-ar fi furat, negresit, incât nu il mai puteai accesa deloc.
Dar ai primit o lecție.

| Iote a răspuns:

Nu e virus, iar cu IP-ul nu are ce face.
Cineva ti-a aflat cel putin o parola. Daca nu cumva era aceeasi in ambele locuri.
E de preferat sa ai parole diferite. Si sa te loghezi la fiecare in parte cu mail si parola sa. Astfel e mai greu de "spart". Cand intri prin Facebook pe toate aplicatiile, e ca si cum ai lasa usa deschisa.
De asta eu nici nu am nimic pe telefon. Pentru ca nu pot da logout. Ramanand aplicatia deschisa, oricine poate sa-mi faca o pozna.

| Mirel4412 a răspuns:

Nu ai avut virus si parola ta nu are legatura cu ip-ul, ala pot sa-l vada toti.
Poate din greseala ai bagat numele si parola contului pe vreun site, i-ai spus-o cuiva sau era prea banala gen 1234 etc...

| SuntMihai explică:

Va mulțumesc tuturor pentru ajutor! Dacă aș putea v-aș da la toț fundă, posibil să fi fost că aveam aceiași parola, eram doar îngrijorat. Va mulțumesc mult încă odată!