|

Salut! Cum pot sa instalez windwos 10 dar fara sa imi stearga din partitia D nimic? Si daca imi fac windwos 10 cu media creation tool pot sa il folosesc fara sa il activez? Multumesc

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poti folosi Windows 10 si fara activare, pe termen nelimitat. Daca te informezi pe pagina oficiala Microsoft, am vazut mai demult postat acest lucru.
Doar ca nu poti sa iti customizezi interfata, (adica nu poti schimba wallpaper-ul, culorile taskbarului, efecte de transparenta...si toate chestiile de genul acesta).
Dar contine toate functiile, la fel ca versiunea activata.
Mesaje pentru activare vor aparea dupa ce trec cele 30 de zile, mai poti da rearm de 2 ori, apoi, la urmatoarele dati, le ignori.
Nu se va intampla nimic "rau".
Bineinteles ca update-urile se primesc, in mod automat chiar.
Daca imi aduc bine aminte, doar pentru versiunea Home e valabil ce am zis mai sus.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Alegi Custom
https://filestore.community.support.microsoft.com/api/images/ff7c1bf5-d644-4caf-bb5d-6c7d7426368d

https://i.ytimg.com/vi/_8UN1njjDkM/maxresdefault.jpg

Pentru a pastra partitia D intacta, la momentul cand ajungi in acea etapa, nu te atingi de ea, selectezi doar C: (va trebui sa o recunosti si dupa marime, daca nu esti sigur ca e Disk 0 sau Disk 1... )
! Daca ai un singur HDD fizic in calculator, impartit in doua partitii, ambele vor fi Disk 0. (Partition 1, respectiv Partition 2).
Iar cea aferenta Partitiei C e de obicei Partition 1, DAR verifica totusi, dupa marime.
Dupa ce ai selectat C, o poti sterge, (indicat, mai ales daca banuiesti ceva virusi) sau o poti doar formata (insa rezultatul fiind acelasi, nu vad de ce nu ai sterge-o).
Daca o stergi, marimea aferenta ei, se va transforma in Disk Unallocated Space.
Recreezi partitia de la "New", apoi o poti formata. (ai mare grija ca in aceste etape sa nu selectezi partitia D si sa aplici pe ea comenzile astea! Vei pierde tot! )
Ca o urmare a formatarii, vor mai fi create doua mici partitii de sistem, dar nu ai treaba cu ele. (una de 60-80 MB, cealalta de aproximativ 500MB)
La final, dai Next si incepe instalarea Windowsului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Ok, da am alta problema, acum ca stiu cum sa salvez partitia D as putea sa imi instalez windwosul dar nu reusesc sa bootez de pe stick, nu il gasesc acolo in bios la hard disk boot priority sa il pun primul, cred ca sti la ce ma refer. De ce nu imi arata acoclo, si care sunt pasii coreti ca sa bootez de pe stick, mersi!
Apropo am ceva bios phoenix, asa cred ca se numeste!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru denisTiky):

Nu schimba ordinea in BIOS, ci cauta tasta pentru Quick Boot Menu, (sau nume asemanatoare).
Imediat dupa ce apesi butonul de pornire, apesi acea tasta in mod repetat, cam o data la o secunda...
si va aparea o fereastra mica, in care alegi Stickul (numele va fi probabil USB HDD, sau alta denumire in stilul acesta dar cu "USB" la inceput)
Tasta difera de la un producator de placi de baza la altul.
De exemplu la laptopurile Asus e in general F8.
La placa mea AsRock e F10...
Poate fi oricare tasta intre F8 si F12...
Fie cauti pe net dupa numele complet si corect al placii de baza (sau al laptopului daca e laptop), care e tasta pentru Quick Boot, fie incerci tastele recomandate mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si nu uita, daca vrei sa il folosesti fara activare, in varianta Home e sigur acest lucru. L-am instalat unei vecine anul trecut in ianuarie, si desi ii apar mesaje de atentionare, Windowsul functioneaza perfect. Atata ca e distrusa psihic ca nu poate schimba wallpaperul (si nu suporta albastrul).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Merge instalat si cu media creation tool dar ai grija ca dupa 30 de zile nu mai poti sa te intorci la windowsul precedent

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează